Παλλήνη: Aλληλεγγύη με τους 5 φοιτητές από την Αγία Π. και τους συλληφθέντες στην Ιταλία.

Πανό αλληλεγγύης στην Παλλήνη για τους 5 φοιτητές από την Αγία Παρασκευή που διώκονται από τις ιταλικές αρχές και τους συλληφθέντες του Μιλάνο.

post image

Την Πρωτομαγιά του '15 πραγματοποιείται μεγάλη δυναμική κινητοποίηση στο Μιλάνο ενάντια στη διεθνή έκθεση EXPO. Τις επόμενες μέρες προσαγάγωνται δεκάδες διαδηλωτές στο Μιλάνο και μαζί έλληνες φοιτητές που βρίσκονταν στην Ιταλία εκείνες τις ημέρες, με μόνο κριτήριο τη διαμονή τους σε κατειλημμένο κοινωνικό χώρο.
Στις 12/11/2015, μέρα γενικής απεργίας, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδίδουν οι ιταλικές αρχές, η ΕΛΑΣ εισβάλλει στα σπίτια 5 φοιτητών στην Αγία Παρασκευή της Αθήνας και τους συλλαμβάνει. Το ιταλικό κράτος ζητά την έκδοση τους στην Ιταλία για να δικαστούν, με μοναδικό στοιχείο ότι «εθεάθησαν» να συμμετέχουν στα επεισόδια της πρωτομαγιάτικης απεργίας χωρίς όμως να διευκρινίζεται από ποιόν και τί εθεάθησαν να κάνουν. Οδηγούνται στην ΓΑΔΑ και την επόμενη αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους παρουσία 3 φορές την εβδομάδα στο Α.Τ. Ταυτόχρονα καταλαμβάνεται το δημαρχείο της Αγίας Π. από αλληλέγγυους και συντονίζονται δράσεις που πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες ενώ αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο εφετών αν θα εκδοθούν οι 5 στην Ιταλία.
Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης με κατηγορία τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις δεν πρέπει να περάσουν. Ανοίγουν το δρομο για την πιο σκληρή καταστολή των κοινωνικών αγώνων και την ποινικοποίηση της διεθνούς αλληλεγγύης. Τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης αποτελούν ακόμη ένα εργαλείο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.


Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους συλληφθέντες που διώκονται από τις ιταλικές αρχές σε Ελλάδα και Ιταλία.
Ως μικρή ένδειξη αλληλεγγύης αναρτήσαμε πανό στον προαστιακό της Παλλήνης όπου γράφει " Οι διαδηλώσεις δεν ποινικοποιουνται - Να μην εκδοθούν οι 5 φοιτητές στην Ιταλία - Solidarieta agli arrestati di NO EXPO."

Αλληλέγγυες-οι

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License