Με αφορμή τα γεγονότα στις 15/11/2015 έξω από το Πολυτεχνείο…

Περίληψη

Με αφορμή τα γεγονότα στις 15/11/2015 έξω από το Πολυτεχνείο…

Στην αρχή διάβασα την ανακοίνωση όσων προκάλεσαν την συμπλοκή έξω από το Πολυτεχνείο, στις 15/11/2015. Μετά διάβασα την ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε. την ανακοίνωση της συλλογικότητας Α.Κ.Α. και τέλος, διάβασα την κοινή ανακοίνωση των 8 σε αναδημοσίευση σήμερα το πρωί.

Θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες πολιτικές τοποθετήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, σαν ατομικότητα (πρόσφατα αποχωρήσας από συλλογικότητα), βλέποντας λέξεις, νοήματα, και πολιτικές τοποθετήσεις που μου φαντάζουν, κάποιες υπερβολικές σε χαρακτηρισμούς, κάποιες που θεωρώ ότι πραγματικά δεν θα έπρεπε να γράφονται και μάλιστα μετά το κείμενο ανάληψης ευθύνης από τα άτομα που είναι υπεύθυνα για το εν λόγω πειριστατικό που θεωρώ ότι θα πρέπει να το σκεφτούμε όλοι μας πολύ σοβαρά, τόσο σε σχέση με εμάς, όσο και ενταγμένο στην σημερινή πολιτική συγκυρία. Ξεχνάμε, ξεχνάμε πολύ εύκολα ή μήπως θέλουμε να ξεχάσουμε…

Ας ξεκινήσω λοιπόν από τα πιο απλά για να πάω στα πιο δύσκολα. Θα ασχοληθώ μόνο με το κομμάτι του α/α χώρου καθώς το άλλο κομμάτι, των αριστερών, είναι πολιτικά & ιδεολογικά είναι “πολύ μακριά” από μένα.

Ι. Η ανακοίνωση των 8 μιλάει για “ακροδεξιές συμμορίες.” Στις υπογραφές βλέπω ότι υπογράφει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση (Α.Κ.) Η συγκεκριμένη συλλογικότητα ήταν στη συμπλοκή? Από κείμενα και πληροφορίες προκύπτει ότι απλώς υπογράψε, αν και τελικά δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Σημασία όμως έχει, να θυμηθεί ότι πριν από μόλις λίγα χρόνια, κλείδωνε τις πύλες του Πολυτεχνείου στη Στουρνάρη, την ίδια μέρα και την ιδία ώρα, μην αφήνοντας να περάσουν μέσα οι ίδιες αριστερές οργανώσεις με τις οποίες σήμερα, υπογράφει το συγκεκριμένο κείμενο. Παρά τρίχα τότε αποφεύχθηκε η σύγκρουση. Πόσο εύκολα άραγε αλλάζει η πολιτική τοποθέτηση μιας ολόκληρης συλλογικότητας μέσα σε λίγα χρόνια?

ΙΙ. H Ροσινάντε στην ανακοίνωση της αναφέρει: “…σεξιστική βία σε γυναίκες. Η απόρριψη ειδικά του σεξισμού και της μυστικιστικής λατρείας της δύναμης και της επιβολής θα έπρεπε να αποτελούν στοιχεία ακόμα και της αντιφασιστικής βίας, δεδομένου ότι αποτελούν δομικά στοιχεία του αντιφασισμού.” Για ποιό ακριβώς σεξισμό μιλάμε? Μα αν υπήρχε σεξισμός θα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο. Δεν θα υπήρχε βια σε γυναίκες. Άρα δεν υπήρξε προσπάθεια καμιάς δύναμης και επιβολής, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο κομμάτι της συμπλοκής. (Όσο για την πολιτική τοποθέτηση της Ροσινάντε για τον σεξισμό, την δύναμη και την επιβολή σε σχέση με τον αντιφασισμό θα συμφωνήσω απόλυτα σε πολιτικό επίπεδο αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, σαν επιχείρημα είναι προβληματικό.)

ΙΙΙ. Και πάμε στην ανακοίνωση της Α.Κ.Α. που γράφει: “ομάδα ατόμων πραγματοποίησε δολοφονική επίθεση σε μέλη αριστερών και αναρχικών συλλογικοτήτων στο Πολυτεχνείο. Η επίθεση είχε χαρακτηριστικά που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε φασιστικές πρακτικές.”

Για ποιές ακριβώς αναρχικές συλλογικότητες μιλάμε? Υπάρχουν αριστερές συλλογικότητες στην προκειμένη περίπτωση? Το ΚΚΕ (μ-λ), η ΟΚΔΕ, το ΝΑΡ, κ.λ.π. δεν είναι πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς? (ακομα και η ίδια η Ροσινάντε γράφει: "Από την επίθεση, επτά σύντροφοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο… Ανάμεσά τους δύο μέλη της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, όπως και μέλη από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς [ΕΕΚ, ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ κ.ά]."

Καμία ανοχή σε φασιστικές πρακτικές.

Το κείμενο των ατόμων που έκαναν την επίθεση μιλάει για λάθος και είναι προς τιμήν τους ότι αναγνώρισαν αυτό το λάθος και το δημοσιοποίησαν αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη τους για την συμπλοκή. Όσο για την υπογραφή που δεν υπάρχει. νομίζω όλοι ξέρουμε το γιατί συμβαίνει αυτό, είναι “κοινό μυστικό.” Όσοι πάλι υπέστησαν την επίθεση γράφουν ότι δεν ήταν λάθος και καταγγέλουν την συγκεκριμένη πράξη σαν φασιστική. Μήπως να είμαστε λίγο περισσότερο προσεχτικοί με τους χαρακτηρισμούς? (φασιστικές πρακτικές - ακροδεξιές συμμορίες - τρομοκρατία)

Αν τα πράγματα ήταν αλλιώς, αν μια συλλογικότητα ή κάποιες ατομικότητες αποφάσιζαν να κάνουν “πέσιμο” στο Κ.Κ.Ε., και το πραγματοποιούσαν με επιτυχία, την ίδια μέρα & την ίδια ώρα, θα είχε αυτή η κίνηση φασιστική πρακτική? Έχω την εντύπωση ότι σαν αναρχικοί, είτε σε συλλογικό, είτε σε ατομικό επίπεδο, έχουμε μεγάλους και ανοιχτούς λογαρισμούς με το συγκεκριμένο πολιτικό απολίθωμα, δεκαετίες τώρα... Μήπως από το 1998 όταν μας χτυπούσαν οι μπάτσοι από την μια πλευρά και τα ΚΝΑΤ από την άλλη? Μήπως από το 2011 στην πλατεία Συντάγματος? Μήπως να αρχίσω να μιλάω για τα Χημεία?

ΙΙ. Όποιος σκεφτεί να απειλήσει τις διαδικασίες του κινήματος και την ακεραιότητα των αγωνιστών του, θα βρεθεί στο εξής αντιμέτωπος με τη συλλογική του δύναμη.

Το συγκεκριμένο πρόταγμα υπάρχει αυτολεξεί στην ανακοίνωση της Ροσινάντε (αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση). Η χρησιμοποίησή του σημαίνει την σύμφωνη πολιτική τοποθέτηση της συλλογικότητας που το χρησιμοποιεί. Σαν πρόταγμα από την Ροσινάντε το δέχομαι, σαν πρόταγμα όμως για τον α/α χώρο?

Ποιά είναι αυτή η συλλογική δύναμη? Μιλάει για την συλλογική δύναμη του Αναρχικού χώρου? Η απόφαση για το αν ο α/α χώρος βρεθεί  σύσσωμα αντιμέτωπος με τον οποιοδήποτε θα το αποφασίσει συλλογικά μέσα από διαδικασίες που όλοι μας ξέρουμε, με κοινές συναίνεσεις & αποφασεις τόσο των συλλογικοτήτων όσο και των ατομικοτήτων που τον αποτελούν.

Και κυρίως το πρόταγμα μιλάει για απειλή στις διαδικασίες του κινήματος. Ποιανού κινήματος,του Αναρχικού? Ποιές διαδικασίες? Είναι διαδικασία του Αναρχικού κινήματος τα τραπεζάκια στο Πολυτεχνείο? Γιατί, αν δεν κάνω λάθος, αυτό ακριβώς πήγαιναν να κάνουν όσοι υπέστησαν την επίθεση.  Εγώ το μόνο που θυμάμαι από Αναρχικούς στο Πολυτεχνείο είναι πορείες, καταλήψεις, συγκρούσεις με μπάτσους, καμμένες ελληνικές σημαίες, καμμένα αυτοκίνητα, χτυπήματα σε τράπεζες, ξύλο, προσαγωγές & συλλήψεις και όχι "τα τραπεζώματα" με την αριστερά.

Η πολύμορφη σύγκρουση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Αναρχικού χώρου.

Υπάρχει μια “περιρρέουσα ατμόσφαιρα” εδώ και αρκετό καιρό, με αφορμή συζητήσεις και περιστατικά που λένε ότι: “‘Oσοι κατεβαίνουν στο δρόμο με δυναμικό & συγκρουσιακό χαρακτήρα είναι ανεπιθύμητοι.”

Η πραγματική σύγκρουση στο δρόμο (έστω και με λάθη, δεν είναι εξ΄άλλου η πρώτη φορά που συμβαίνουν και ούτε η τελευταία) με φασίστες, με κράτος – κεφάλαιο και όσους τα στηρίζουν, η έμπρακτη αλληλεγγύη σε όλους τους Αγωνιστές και τους Πολιτικούς Κρατουμένους που βρέθηκαν, βρίσκονται και θα βρεθούν στις φυλακές υπερασπιζόμενοι την πολιτικής τους ταυτότητα και ιδεολογία ήταν, είναι και θα είναι πάντα αναπόσπαστα κομμάτια του Αναρχικού – Αντιεξουσιαστικού χώρου όσο και αν κάποιοι προσδοκούν το αντίθετο... όσο και αν κάποιοι φυλάγονται... όσο και αν παίρνονται  αποστάσεις…

 

                                                                                                        ... Ελεύθερη Ατομικότητα

από Η μοναδικη αναρχια (ουτε παλια ουτε νεα) 20/11/2015 3:13 πμ.


δεν αντιλαμβανομαι πως το συγκεκριμενο κειμενο μοστραρει πανω πανω στις αναλυσεις εφοσον μονο πολιτικη αναλυση δεν κανει...

Ο αναρχικος χωρος θα ηθελε να γινει κινημα και να προωθησει την κοινωνικη επανασταση μα τετοια κειμενα απλα απομακρυνουν κομματια της κοινωνιας με ελευθεριακα μυαλα και ταξικη συνειδηση απο εναν χωρο που τον καπηλευεται ελευθερα ο καθενας και του προσδιδει διαστρεβλωμενα χαρακτηριστικα αλλοιωνονοντας ολοσχερως την ιδεολογια την οποια θεωρητικα και πρακτικα θα επρεπε να πρεσβευει...

Δε θα σχολιασω το κειμενο μιας και το θεωρω πραγματικα προβοκατορικο απλα για να δειξω την ελαφροτητα του (θα μπορουσα να χρησιμοποιησω βαρυτερους χαρακτηρισμους) θα σταθω στην παραγραφο περι σεξισμου. Ο συγγραφεας προσπαθει να μας πει οτι οταν χτυπιουνται γυναικες απο αντρες αυτοματα δεν μπορει να υπαρχει σεξισμος...δλδ οταν ενας αντρας χτυπαει μια γυναικα χαρακτηριζοντας την πορνη και υποβιβαζοντας την με χυδαιους χαρακτηρισμους στη πραγματικοτητα δεν ειναι σεξιστης αλλα την βλεπει ισοτιμα....Επισης οι οποιοι χαρακτηρισμοι οπως πουτανα κλπ μπορουν να αναφερθουν και σε αντρες χτυποντας τους και αρα η σημασια της λεξεως και το πως χρησιμοποιειται δεν ειναι σεξιστικη...

Θα επρεπε να γινει μια συζητηση στους κολπους του ιντιμιντια και να σβηστει μια και για παντα απο δω και στο εξης οτιδηποτε δε συναδει με την αναρχια και αυτοι που πρεσβευουν τον μηδενισμο μιας και τιποτα δε μας συνδεει να αποκλειστουν απο το μεσο διοτι καπηλευονται κατι που δεν τους ανηκει και στιλιτευουν και υπονομευουν το εργο και τις προσπαθειες ενος ολοκληρου κινηματος

από @μπα 20/11/2015 9:08 πμ.


Δλδ ούτε εδω δεν μπορούμε ελεύθερα να λέμε απόψεις μας (-οποίος δεν συμφωνεί μαζί μας ειναι εχθρός μας -παράξενο αλλά τέτοιες τύπου ιδεολογία εχω ακούσει κάπου ;) )

από και τη μοναδική αναρχία του. 20/11/2015 9:34 πμ.


Αν αντιλαμβανόσουν όντως, πολύ περισσότερα από το κείμενο, δε θα πέταγες τις βλακείς περί αυτοματισμού στα περί σεξισμού. Πουθενά δε λέει το κείμενο ότι αυτό συμβαίνει με αυτόματο τρόπο, ούτε μιλάει γενικά κι αόριστα αλλά για το συγκεκριμένο περιστατικό. Άρα, έχεις ακόμα πολλά να μάθεις εκεί στην αριστερά που βρίσκεσαι προκειμένου η ρηχότητα σου να φτάσει το επίπεδο μιας μέτριας τρολιάς.

Τύφλα να έχει ο Μπογδάνος με κάτι φωστήρες σαν και του λόγου σου που περνιούνται και για "ελευθεριακά μυαλά με ταξική συνείδηση". Ξεκίνα με την αλφαβήτα λοιπόν πρώτα και βλέπουμε που θες να κάνεις και λογοκρισία σε πράγματα που δεν καταλαβαίνεις.

από αουτς 20/11/2015 μεσημέρι


αντιλαμβανομαι οτι κανεις απο σας δεν ονειρευεται την αταξικη αναρχικη κοινωνια και δεν προωθει με κανενα τροπο ή λογο τη κοινωνικη επανασταση...μονο και μονο γι αυτο δεν υπαρχει κανενας βαθμος συγγενειας και τα οποια νηματα πρεπει να κοπουν...Oι επαναστασεις δε γινονται απο τους πεφωτισμενους τιμωρους αλλα απο την ιδια τη κοινωνια και θελετε ή οχι το ευρυτερο κινημα δεν ειναι εχθρος...

οι ρηχοι μιλανε για ρηχοτητα...τα τρολ κατηγορουνε για τρολιες...και οι ουγκανοι υπο το μανδυα της πολιτικοποιησης κανουνε ουγκ σε ενα μεσο που θεωρειται αν μη τη αλλω οτι προωθει τις ελευθεριακες ιδεες μεσω της αντιπληροφορησης...

Πρεπει να σταματησει αυτο

από Αυτόνομος 20/11/2015 1:42 μμ.


Δεν έχει δημιουργηθεί άδικα τόσος ντόρος για αυτο το θέμα. Η ωρα που θα ερχόντουσαν στο Πολυτεχνείο οι ΚΚΕδες ήταν γνωστή και η επίθεση έγινε σε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ χρόνο. Υπήρχαν μαυροκόκκινες σημαίες ανάμεσα στο πλήθος και φαινόταν ξεκάθαρα οτι δεν ήταν εκει το ΚΚΕ αλλα αρκετοί σύντροφοι μαζί με αριστερές οργανώσεις. Παρόλα αυτα επίθεση έγινε...

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να βγαίνει μετα ανακοίνωση που να μιλάει για λάθος ενω ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ δεν υπήρχαν μέλη του ΚΚΕ εκει! Οπως και άλλοι δυσκολεύομαι να πιστέψω αυτην την εξήγηση...

Οσο για το συγκρουσιακό χαρακτήρα του κινήματος προφανώς και εχεις δίκιο αλλά δεν γίνεται κάθε φορά κάποια άτομα άσχετα με το κίνημα να ξεκινούν συμπλοκές ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΞΥΛΟ!

από el quinto regimiento 20/11/2015 2:10 μμ.


λεει ανακριβειες ιστορικές. Σορρυ που ξαναγράφω, αλλά επειδή πολλοι δεν ξυπνάνε τα πρωινά στις 15/11 ή δεν περνάνε μπροστά απο το ΕΜΠ στον τριήμερο εορτασμό, πάνε μονο στη πορεία το απόγευμα στις 17/11, ισως να μην τα ξέρουν.

Χρονια ολόκληρα η Αρχειοθήκη --ναι ναι οι σύντροφοι σας που εχουν/ειχαν κάνει σημαια οτι το 95 ήταν ΕΞΕΓΕΡΣΗ--

ειχε τραπεζάκι μπροστά απο το ΕΜΠ και μάλιστα στο σημείο όπου δέχτηκαν οι πρώτοι αριστεροί τη τραμπούκικη επίθεση. Αυτά μεγάλε τα είδες ποτέ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ; Το να στήνεις τραπεζάκι μπροστά στο ΕΜΠ ειναι "τραπέζωμα", στο μυαλό σου ειναι ταυτισμένο με "ασθένειες" που κολλάς από τους "καιροσκόπους" της αριστεράς; Ειναι "ντροπή" να μοιράζεις το υλικό σου και τα έντυπά σου στο ΕΜΠ στην επέτειο;

Τα ερωτήματα προφανώς δεν αφορούν εσένα. ισως να υπάρχει καποιος κοσμος που αυτή τη στιγμή που κυριαρχεί ακομη ο κουρνιαχτός της τραμπούκικης επίθεσης να ταλαντεύεται, γι αυτό τα γράφω.

Μου φαίνεται αδιανόητο κάποιοι να πιστεύουν -οντως μπορει να το πιστεύουν- οτι η επίθεση προοριζόταν το πρωί στις 15/11 για κνίτες.  ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΛΕΜΕ ΣΚΑΝΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Για να τους αντιμετωπίσεις πρέπει να 'χεις να αντιπαρατάξεις και εσύ στρατό. Οι 50-60 αφιονισμένοι -σύμφωνα με τις περιγραφές των τραυματιών- θα νικούσαν 1000 νηφάλιους; Την είδατε γαλατικό χωριό ενάντια στους ρωμαίους λεγεωνάριους; Προφανώς και όχι. αυτα ειναι παραμύθια της χαλιμάς.

επιπλέον ξέρεις τι σημαινει συλλογική ευθύνη; Ξέρεις ποιος την πρωτο-διατύπωσε σαν έννοια;

Θα βαρέσεις στο ξεκάρφωτο νέους φοιτητές κνίτες που μπορει να μην έχουν σηκώσει ποτέ χέρι σε κανέναν; Που βρέθηκαν στη ΚΝΕ γιατι ενδεχομένως να μην υπήρχε τίποτε άλλο στη σχολή τους; Τυχαια μέσω παρέας κτλ...;

Να πω οτι ειχατε βάλει στοχο συγκεκριμένα κεφάλια που κατα καιρούς διηύθηναν  επιθέσεις ΚΝΑΤ, να το καταλάβω, αλλα τώρα ενέδρα στο ψαχνό;

Αλήθεια σκέφτηκες ποτέ τους μυτιλινιούς συντρόφους, συναγωνιστές που έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα με τα ΚΝΑΤ στη Μυτιλήνη, αν θα τους βοηθούσε μια τέτοια ενέργεια; Μήπως θα ήταν εις βάρος τους; Τους ρώτησες; Τι ζητάω τώρα, ε, αυτά ειναι..λεπτομέρειες!!

 

.....Κολλεκτιβιστική ατομικότητα

από ελεύθερη κι ωραία 20/11/2015 2:25 μμ.


Συγνώμη, αλλά αυτή η ανάλυση γιατί δε μπήκε στη νήμα των συζητήσεων μαζί με τις υπόλοιπες και μοστράρει πρώτη σελίδα, αφού μόνο εκφορά γνώμης είναι (εμφανώς αβάσιμης και τραβηγμένης από τα μαλλιά σε πολλά σημεία), χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στην πληροφόρηση;

Αλλά πρέπει να κρατηθούν και οι ισορροπίες: αφού δημοσιεύτηκε κείμενο των 8 συλλογικοτήτων που υπερασπίζει τα θύματα ας βάλουμε κι άλλο ένα (πάντα ανώνυμο) που υπερασπίζει τα φασιστάκια, τους χασισέμπορους και τους ψεύτες (κλέψαμε τις μαυροκόκκινες νομίζοντας ότι χτυπάμε κνίτες!). Όποιος έχει δει ξυλοδαρμούς και λιντσαρίσματα στα Εξάρχεια (και προσωπικά λόγω του είδους της στράτευσής μου έχω δει πολλές δεκάδες) ξέρει ότι οι λάτρεις του θανάτου, των βασανισμών και της ωμής σωματικής επιβολής, έχουν στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μόνο προσχηματικό πολιτικό πρόσημο.

μόνο θλίψη για το indymedia (δε θα εκπλαγώ αν κοπεί)

 

υγ: παιδιά καλά τα πολιτικά παιχνίδια, αλλά αν θέλετε να μιλήσουμε σε αξιακό επίπεδο, το να γράφεται ότι οι ούγκανοι και τα φασιστάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αναρχίας είναι το ίδιο σα να λέγατε στους παππούδες μας ότι οι βασανιστές τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι με τους ίδιους.

από @πουλακι 20/11/2015 3:03 μμ.


Το καλύτερο από όλα :

"Μα αν υπήρχε σεξισμός θα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο. Δεν θα υπήρχε βια σε γυναίκες."  Εκεί που τερματίζει το κοντερ ανάμεσα στην σύγχηση, στη βλακεία και στην βολή της προνομιακής θέσης. Εκεί που εισάγεται η έννοια της εξίσωσης αυτού που επιβάλλεται, του ισχυρού με αυτήν που της επιβάλλονται. Η όλη συμπεριφορά είναι αυτή της επιβολής και φσυμπληρώενταιι από την κοσμιτική χρήση επιθέτων.

Όσο υπάρχουν σεξιστικές συμπεριφορές θα μας βρίσκουν κάθετα απέναντι τους.


για ποιον-ποιους λόγους αποχώρησες από τη συλλλογικότητά σου? Για αυτούς τους λόγους που ανέφερες μήπως? Είσαι αναρχικός εσύ με αυτά που λες? Έχετε παρεξηγήσει την έννοια της αναρχίας αρκετοί σαν και του λόγου σου. Δεν ξέρω αν είσαι βαλτός ασφαλίτης για να προβοκάρεις, πάντως οι διαφωνίες μέσα στο κίνημα θα αντιμετωπίζονται με πολιτικά επιχείρηματα και όχι με καδρόνια, λοστους, σιδερογροθιές κλπ. Αυτά τα μέσα τα χρησιμοποιούν οι μπάτσοι, οι φασίστες, οι της νύχτας... Δεν έχεις απέναντί σου χρυσαυγίτες αλλά αριστερά μπλοκ που πάνε να διαδηλώσουν στο Πολυτεχνείο. Τέτοιες ανακοινώσεις "ελεύθερων ατομικοτήτων" είναι προβληματικό που δημοσιεύονται, τις θεωρώ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ και θα παρακαλέσω την Σ.Ο. να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στο τί ανεβάζει.

Επιπλέον, οι σύντροφοί σου που κάνανε την δολοφονική και φασιστικού τύπου επίθεση φωνάζανε «κουφάλες, μόνο η μαύρη σημαία θα αναρτηθεί στο Πολυτεχνείο και όχι η κόκκινη»!!! Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς την αναρχία ρε?! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Είστε στην αντίπερα όχθη και ως τέτοιους θα σας αντιμετωπίζουμε. Δυσφημείτε και τον αναρχικό χώρο και το κίνημα.

από πισω στις τρυπες σας 21/11/2015 6:58 πμ.


Των γκουλαγκ, εδω μεσα για να κανουν μαθηματα πολιτικου διαλογου ειναι δειγμα της παρακμης της εποχης....τα τερατα νομιζουν οτι ξεχναμε.

από ανελεύθερη κι ωραία 21/11/2015 12:13 μμ.


"Εκεί που εισάγεται η έννοια της εξίσωσης αυτού που επιβάλλεται, του ισχυρού με αυτήν που της επιβάλλονται."

Λάθος. Εκεί που είσαγεται η έννοια της "φυσικής κατωτερότητας και αδυναμίας" αυτής που της επιβάλλονται σε σχέση με αυτόν που της επιβάλλεται. Εκεί αρχίζει ο σεξισμός. Όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν έχει σχέση με ριζοσπαστισμό και αναρχία.

από φφφ 21/11/2015 1:23 μμ.


στην πραγματικοτητα η αποστρατευση που προκαλεσαν οι ανακολουθιες του συριζα χτυπησαν και τον χωρο, ισχυει ή οχι οτι οι ουγκανοι που "κατηγορουν" ολοι, ειναι οι "ειδικες δυναμεις" του χωρου που προκαλουν το μονο κοινωνικο γεγονος που συσπειρωνει τον χωρο εξω απο την αυτοαναφορικοτητα του και περναει το μηνυμα υπαρξης του στην υπολοιπη κοινωνια δλδ τα τηλεοπτικως μεταδιδομενα επεισοδια ?

γιατι δεν υπαρχουν οι ιδεες του χωρου σε ομαδες οπως οι αγροτες ? τον μαρινο αντυπα τον ξεχασαμε ?

μην κατηγορειτε τους ουγκανους για την αδυναμια σας να διαδωσετε αυτες τις δυνατες ιδεες σε χωρους περαν των εξαρχειων και περαν επετειακων ημερομηνιων και πορειων

ανθρωπους οπως ο τεμπερεκιδης, ο μαρινος και ο θεοφιλου τους χασαμε για αυτον ακριβως τον λογο γιατι μπορουσαν να διαδωσουν πυρακτωμενες ιδεες και το κρατος δεν παιζει οταν διαδιδει τον εκφοβιστικο του πελεκυ

από ιωσηφ βησαριονοβιτς σταλονε 21/11/2015 7:37 μμ.


  • Δεν έχεις απέναντί σου χρυσαυγίτες αλλά αριστερά μπλοκ που πάνε να διαδηλώσουν στο Πολυτεχνείο

Κι αναρωτιεμαι τωρα εγω η αφελης, αν στην καταληψη της πρυτανειας μπηκαν οι χρυσαυγιτες μεταμφιεσμενοι σε αριστερους συριζαιους....Αυτους αραγε πρεπει να τους αντιμετωπιζουμε ως την αντιπερα οχθη, αριστερες ντροπες του κινηματος;


Πρώτον ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι την μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει δεν την είχα δει αλλιώς εκεί θα έγραφα. Συνήθως στο indy μπαίνω για την επικαιρότητα & για τα ξένα κείμενα. Δεν διαβάζω συζητήσεις κ.λ.π. Εξάλλου άνοιξε και 3η συζήτηση. https://athens.indymedia.org/post/1551700/

Χαίρομαι που από το κείμενο που έγραψα από την μια πλευρά ξεκίνησε μια συζήτηση από την άλλη όμως δεν βλέπω κανένα πολιτικό επιχείρημα  για αντιπάράθεση εκτός από τον/την el quinto refimiento. Μερικοί, ζητάνε να κάνει το indy λογοκρισία. Άλλους λάτρεις της λογοκρισίας θυμάμαι εγώ. Άλλοι μιλάνε για προβοκάτορες και ότι τέτοια κείμενα ατομικοτήτων πρέπει να κόβονται γιατί δεν τους ανήκει το μέσο. Να μας εξηγήσουν μήπως σε ποιόν ανήκουν τα κινηματικά μέσα? Όσο για το θέμα του σεξισμού μιλάω για το συγκεκριμένο κομμάτι της συμπλοκής και την χρήση του σαν επιχείρημα. Έχω γράψει την πολιτική μου τοποθέτηση πάνω στο θέμα (βλ. προηγούμενο κείμενο).  Κάποιος άλλος με ρωτάει γιατί έφυγα από την συλλογικότητα μου. Χρειάζεται να κάνω απολογία? Σε ποιόν???

Τα χάλια μας. Αλλά έτσι λειτουργούμε σήμερα. Αν δεν ανήκεις σε συνέλευση ή συλλογικότητα είσαι ξεγραμμένος από τον χώρο. Όταν αποφασίσεις να πας σε συνέλευση και να μιλήσεις, απαξιώνεσαι με βαρύς χαρακτηρισμούς από όσους “έχουν τα γαλόνια”, αν εκφέρεις λόγο και διαφορετική άποψη είσαι προβοκάτορας, βαλτός, ασφαλίτης (λέξεις “καραμέλες”). Αν πάλι είσαι στο δρόμο και συγκρούεσαι -αν δεν το κάνεις τώρα με όλα αυτά που συμβαίνουν & μας συμβαίνουν- είσαι φασίστας, μπαχαλάκιας, μηδενιστής, ουγκ…

Και μετά αναρωτιέται ο el quinto refimiento, αν υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει από που έρχονται οι ΚΝΙΤΕΣ. Κι όμως υπάρχει… Πόσος ανένταχτος κόσμος κινείται γύρω μας, που κατεβαίνει σε πορείες και μας στηρίζει. Εμείς αντι να σκύψουμε πάνω του να τον εντάξουμε στις διαδικασίες, να τον στηρίζουμε στο δρόμο, τον χλευάζουμε, τον λέμε “απολιτίκ” στις συνελέυσεις, του λέμε ότι “συγκρούεται μόνο για την  ευχαρίστηση του", παίρνουμε αποστάσεις σε πορείες από “τα ουγκ” για να μην μας μαγαρίσουν και μετά κάνουμε και μια “κοινωνική απεύθυνση στην κοινωνία”. Ψηφίζουμε σε εκλογές & δημοψηφίσματα και μετά κρτάμε πανό σε πορεία που γράφει: ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Εμείς οι “πεφωτισμένοι της αναρχίας” που δεν είμασταν ποτέ 16χρονα, ούτε 20χρονα, εμείς “οι φωστήρες της θεωρίας και της πράξης”. Μετά από τέτοια αποξίωση, πως να μην συμβαίνουν γεγονότα όπως στις 15/11/2015? Όσοι ήταν εκεί και έχουν αναλάβει την ευθύνη με το κειμενό τους για την συμπλοκή άλλη τόση έχουμε και όλοι οι υπόλοιποι που περιχαρακωμένοι σε συνελεύσεις και συλλογικότητες δεν βλέπουμε την τύφλα μας.

Να ξεχάσω την αντικρατική πορεία του Φλεβάρη που κατέβηκε συγκρουσιακά, με ανοιχτό κάλεσμα, πολιτικό κείμενο & αφίσα? Συζητήσεις επί συζητήσεων πάλι. Γιατί καλέστηκε, αν έπρεπε να καλεστεί, από ποιούς καλέστηκε, κ.λ.π. (Άλλη συζήτηση που δεν κατάλαβα ποτέ. Από πότε κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ δεξιάς ή αριστερής διακυβέρνησης?) Να ξεχάσω την Πρυτανεία? Το ¨@ εγωιστικό τερατάκι (τίτλος: Τραγέλαφος) τα γράφει μια χαρά στην παράλληλη κουβέντα που διεξάγεται. https://athens.indymedia.org/post/1551398/. Τελευταίο κρούσμα η ανακοίνωση της Ε.Ε. η οποία μοιάζει περίσσοτερο προερχόμενη από αριστερή κομματική οργάνωση και όχι από συνέλευση του Α/Α χώρου.

Μήπως μεταλλασόμαστε σε “κόμμα” αργά, και σταθερά? Κάτι που έχει ξεκινήσει καιρό τώρα, με το “πέσιμο” της αριστεράς στον α/α χώρο και την δική μας ευθύνη που τους αφήνουμε να μας αλώνίζουν με αποφάσεις και δράσεις. Εμφανίστηκε σε όλη του την έκταση όταν ξεκίνησε η αριστερή διακυβέρνηση “ο συγγενής χώρος”. Το περιστατικό που σχολιάζουμε, έγινε η αφορμή να ξεκινήσουν επιτέλους συζητήσεις. Τώρα ελπίζω να αρχίσει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Να ξέρουμε ποιοί συντάσσονται με την αριστερά & την αριστερή νοοτροπία. Είναι καιρός να πάρουν αυτοί τις αποφάσεις τους και εμείς τις δικές μας. Ο  αναρχικός χώρος “να αναπνεύσει ξανά…”

 

Υ.Γ.1: Που να ξέρουν "οι ούγανοι" ότι το ΚΚΕ μπαίνει κάθε χρόνο από την κεντρική πύλη για την "πρωτοκαθεδρία του Πολυτεχνείου"? Το 2011 τους θυμάμαι που μπήκαν κρυφά από την Τοσίτσα και δεν έκαναν πορεία από την Ομόνοια, γιατί και τότε τους περίμεναν κάποιοι “άλλοι…” (φωστήρες του χώρου) όπως τώρα. Τότε την γλύτωσαν. "Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και..."Οι κνίτες θέλουν όντως ξύλο για όλα όσα έχουν κάνει χρόνια τώρα αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Δεν συμφωνώ πολιτικά με τα κλεισμένα ραντεβού για συμπλοκές και ξύλο, οπότε δεν συμφωνώ πολιτικά και με το συγκεκριμένο περιστατικό. Αν όμως είμασταν σε πορεία και υπήρχε έστω και η παραμικρή αφορμή τότε ναι…

Υ.Γ.2: el quinto refimiento. Η Αρχειοθήκη  είναι “σταθερή αξία” και είναι συνεπέστατη τόσα χρόνια και ναι κατά μία έννοια ήταν ΕΞΕΓΕΡΣΗ το Πολυτεχνείο του ’95 κυρίως για τα άτομα που ήταν εκεί. Ξέρεις γιατί. Γιατί οι συνειδήσεις και η συντροφικότητα χτίζονται στο δρόμο, δεν χτίζονται ούτε στις συνελεύσεις στου Γκίνη, ούτε στα κείμενα, ούτε στις αφισοκολλήσεις, ούτε στις μικροφωνικές,… Μόνο που τώρα προέχει η οργάνωση, η πολύ θεωρία, “οι ώριμες συνθήκες”. Η ιδεολογία της αριστεράς. Έχουμε γίνει κολλητοί γι΄αυτό μιλάω για “τραπεζώματα με την αριστερά”. Τα γεγονότα στις επετείους των εορτασμών του Πολυτεχνείου, των δεκαετιών ’80 & ’90 αναφέρω στο προηγούμενο κείμενο (σαν αφορμή). Με τις αντιλήψεις περί αγώνα που επικρατούν σήμερα το Πολυτεχνείο του ’95 Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ (που αναφέρεις) δεν θα γίνοταν ποτέ...

Υ.Γ.3: Πολιτικά με την Ροσινάντε έχω τις διαφωνίες μου αλλά δεν αναγνωρίζω συντρόφους ούτε την Α.Κ., ούτε κανένα από τα αριστερά γκρουπούσκουλα που πήγαιναν στο Πολυτεχνείο.

Έξω η αριστερά από την αναρχία

 

... Ελεύθερη Ατομικότητα

από ελεύθερη κι ωραία 23/11/2015 11:15 μμ.


Μήπως τελικά υπάρχει αρκετή βρωμιά στην “ελεύθερη” βλ ανώνυμη ατομικότητα?

 

1)    “Δεν συμφωνώ πολιτικά με τα κλεισμένα ραντεβού για συμπλοκές και ξύλο, οπότε δεν συμφωνώ πολιτικά και με το συγκεκριμένο περιστατικό” Αλήθεια πως η ενέδρα μετατράπηκε σε στημένο ραντεβού? Οι θύτες και τα θύματα δώσαν κάποιο ραντεβού για να παίξουν ξύλο όπως οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων? Ξέρεις κάτι που δεν ξέρει κάποιος άλλος γιατί μέχρι τώρα ούτε ποι μαρτυρίες ούτε τα κείμενα των θυμάτων, ούτε τα κείμενα των συλλογικοτήτων, ούτε καν το ανώνυμο κείμενο που υποτίθεται ότι γράφτηκε από τους θύτες τόλμησε να υποστηρίξει ένα τόσο χυδαίο και συκοφαντικό ισχυρισμό.

2)    Τελικά είσαι σε συλλογικότητα ή δεν έισαι? Στην πρώτη παράγραφο λες ότι δε χρειάζεται να κάνεις απολογία γιατί έφυγες από τα συλλογικότητά σου ενώ στην τρίτη παρουσιάζεσαι τάχα σε πρώτο πληθυντικό να συμμετέχεις σε κάποια: «τόση έχουμε και όλοι οι υπόλοιποι που περιχαρακωμένοι σε συνελεύσεις και συλλογικότητες δεν βλέπουμε την τύφλα μας.» Τελικά τι από τα δύο ισχύει? Και  αν ισχύει το δεύτερο ότι τάχα  «είμαστε περιχαρακωμένοι σε συνελεύσεις και συλλογικότητες» τι θέση έχει πάρει η συλλογικότητά στην οποία υποτίθεται ότι είααι και περιχαρακωμένος? Γιατί μέχρι τώρα έχουν βγει καταδικαστικά κείμενα από πάνω από δέκα αναρχικές και αριστερές συλλογικότητες ενώ υπεράσπιση της ενέδρας έχει γίνει αποκλειστικά σε κείμενα ελεύθερων και πάντα ανώνυμων ατομικοτήτων στο ινδυμεδια. Έθεσες το ζήτημα σε αυτή την υποτιθέμενη συλλογικότητα/συνέλευση που συμμετέχεις ? Και τι σου είπανε? Ή το θέτεις μόνο στο ινδυμεδια ? Τι συζητάτε αε αυτή την περίφημη συλλγικότητα? Σε ορειβατικό σύλλογο είσαι "περιχαρακωμένος"?

3)    Τέλος για να μπούμε και στην ουσία, που θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει: «Το περιστατικό που σχολιάζουμε, έγινε η αφορμή να ξεκινήσουν επιτέλους συζητήσεις. Τώρα ελπίζω να αρχίσει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Να ξέρουμε ποιοί συντάσσονται με την αριστερά & την αριστερή νοοτροπία. Είναι καιρός να πάρουν αυτοί τις αποφάσεις τους και εμείς τις δικές μας. Ο  αναρχικός χώρος “να αναπνεύσει ξανά…”. Έξω η αριστερά από την αναρχία». Εντάξει, μη λυπάσαι τόσο πολύ για ότι συνέβη. Λυπήσου καλύτερα για τη συναισθηματική αναπηρία ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι θα χειραφετήσουν τους άλλους.

 

Αλήθεια αν δεν υπήρχε η ανωνυμία του ινδυμεδια θα εξέφραζες πουθενά αυτές τις απόψεις ή ευπρόσωπα και δια ζώσης λες άλλα? Αλήθεια τώρα έχεις πει αυτά τα πράγματα για στημένα ραντεβού και συλλογικότητες που είσαι και δεν είσαι πουθενά αλλού ευπρόσωπα? Έχεις καταλάβει ότι ηθικά και πολιτικά έχετε τελειώσει πλατσουρίζοντας από ψέμα σε ψέμα?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License