Αλληλεγγύη στους 5 διωκόμενους αγωνιστές, φοιτητές, για την διαδήλωση «No Expo» την Πρωτομαγιά του 2015, στο Μιλάνο

.

Η ανάπτυξη, όπως την ευαγγελίζεται το ιταλικό κράτος, βρήκε άλλον ένα δίαυλο «έκφρασης» με την διοργάνωση της φιέστας της παγκόσμιας έκθεσης Expo στο Μιλάνο, την άνοιξη του 2015. Στο πλαίσιο αυτής, πληθυσμοί εκτοπίστηκαν, αστικά περιβάλλοντα αναδιαμορφώθηκαν έτσι ώστε να συμβαδίζουν με τα σύγχρονα καπιταλιστικά προτάγματα και εκατοντάδες εργαζομένων βίωσαν άλλη μία αναβαθμισμένη υποτίμηση της εργατικής τους δύναμης. Ως έμπρακτη απάντηση σε αυτή τη φιέστα, η πρωτομαγιά του 2015 στο Μιλάνο, στόχευσε το εν λόγω τσίρκο, με την διαδήλωση «No Expo». Χιλιάδες διαδηλωτών από όλη την Ευρώπη βρέθηκαν εκείνη τη μέρα στην ιταλική μεγαλούπολη. Μεταξύ αυτών και πέντε αγωνιστές φοιτητές από την Ελλάδα οι οποίοι είναι σαρξ εκ της σαρκός του ανταγωνιστικού πολύμορφου κινήματος με παρουσία σε φοιτητικούς, κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και συμμετοχή σε συνελεύσεις γειτονιάς. Το ιταλικό κράτος εκδικείται την διεθνιστική αλληλεγγύη και την βασική ανάγκη όσων αγωνιζόμαστε να βρισκόμαστε στο πλάι με άλλους συντρόφους, στους δρόμους του αγώνα, για αυτό και ζητά την έκδοση τους έτσι ώστε να δικαστούν στην Ιταλία με πολύ βαριές κατηγορίες.    Καμία έκδοση στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές και παύση κάθε δίωξής τους. Αλληλεγγύη σε όλους τους συλληφθέντες της πορείας «No Expo» την πρωτομαγιά 2015 στο Μιλάνο.    Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία 18.00, Σέκερη και Β. Σοφίας. Σάββατο 28/11 Πορεία Μοναστηράκι 12.00, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo.  

Το κείμενο από την συνέλευση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές, πληροφορίες και δράσεις σχετικά με την υπόθεση εδώ.

katalipsiesiea.blogspot.gr/2015/11/5-no-expo-2015.html

 

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License