post image

Ενημέρωση Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής για την πορεία της 17Ν

Το σώμα της πορείας ξεκίνησε από το χώρο της παλιάς νομικής κατευθυνόμενο προς το Σπαθί  απαρτιζόμενο από διάφορα μπλοκ. Περίπου 250 άτομα στο σύνολο και το μπλοκ της ΑΚ με 100 περίπου άτομα με δυνατή περιφρούρηση. Στο ξεκίνημα συναντήσαμε και το συγκεντρωμένο ΠΑΜΕ οπότε και ακούστηκαν δυναμικά συνθήματα εναντίον του ΚΚΕ.  Η πορεία πέρασε από κεντρικούς δρόμους και σημεία της πόλης με παλμό και ένταση.

Στο σπαθί, όπου και γίνεται η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων, το σώμα της πορείας χωρίστηκε και με ενιαίο πλέον μπλοκ 120 ατόμων, της ΑΚ και της Utopia A.D, κατευθυνθήκαμε στις φυλακές, όπου μας περίμεναν αστυνομικές δυνάμεις. Στο γυρισμό συναντήσαμε τα σκυλιά να φυλάνε τα αφεντικά τους –προστατεύοντας ουσιαστικά ένα υποκατάστημα τράπεζας-, οπότε και δημιουργήθηκε ένταση. Οι μπάτσοι προσπάθησαν να πλησιάσουν στον Ε.Κ.Χ Adelante, αλλά αποτράπηκαν από τους διαδηλωτές.

 

Το κείμενο που μοιράστηκε :      

 

Για τις εξεγέρσεις της δικιάς μας εποχής

 Μέσα στα τελευταία 7 χρόνια η χρηματοπιστωτική καπιταλιστική κρίση δεσπόζει στις ζωές όλων με επιπτώσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο με τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την έντονη φτωχοποίηση του συνόλου σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας σε συνδυασμό με τον εντεινόμενο κανιβαλισμό που ήδη προϋπήρχε. Βιώνεται, λοιπόν, η μεταστροφή από ένα κράτος πρόνοιας και δικαίου σε ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης, κατά το οποίο ελευθερίες και δικαιώματα περιορίζονται στο όνομα της εθνικής σωτηρίας. Παρομοίως, με πρόσχημα όμως αυτή τη φορά τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και της ενδυνάμωσης της αστικής τους δημοκρατίας ενάντια σε αυτούς που κράτη και κεφάλαιο δημιούργησαν, και μεσούσης της προσφυγικής κρίσης, βλέπουμε να ορθώνεται μπροστά μας το τοίχος του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, για μια ακόμη φορά, και την επιβολή μιας κατάστασης εξαίρεσης, η οποία τείνει –αν δεν έχει ακόμα- να γίνει κανονικότητα.

 

 Το τέρας του σύγχρονου ολοκληρωτισμού απομακρυσμένο πλέον από κάθε είδους μεγάλα, κεντρικά νοήματα και «ιδεολογικής» απόχρωσης, όπως βέβαια επιβάλλει το νεοφιλελεύθερο πρότυπο διαχείρισης της εξουσίας, μετατοπίζει το κέντρο βάρους του αλλά και το βεληνεκές του και παρεισφρέει σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας ποινικοποιώντας ακόμη και προληπτικά την όποια κοινωνική αντίσταση. Η κυριαρχία επεκτείνεται πλέον σε όλα τα μήκη και πλάτη του κοινωνικού πράττειν και το αντιπαλεύεται. Από την καταστολή του κινήματος ενάντια στην Εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, έως και τους καθημερινούς πνιγμούς κατατρεγμένων από την φρίκη του πολέμου ανθρώπων στα νερά του Αιγαίου και τον εγκλεισμό των διασωθέντων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-στα οποία η ανθρώπινη υπόσταση ξεγυμνώνεται από δικαιώματα και ελευθερίες-, επιβάλλεται σε πρώτο βαθμό μία κατάσταση εξαίρεσης αφήνοντας αρκετά πίσω τα ιδεολογήματα περί κράτος δικαίου και κράτος πρόνοιας που ευαγγελίζονται. 

 

 Σε ευρωπαϊκό τώρα επίπεδο, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι και με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας κηρύσσεται δια στόματος Ολάντ κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε ολόκληρη τη Γαλλία κλείνοντας τα σύνορα ( όπως έχει κάνει και η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία και η Αυστρία) και βομβαρδίζονται πόλεις-προπύργια του ISIS, διεκδικώντας και αυτή με τη σειρά της τη δική της μερίδα του λέοντος πάνω στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Μέσης Ανατολής και της Συρίας. Συνέπεια των παραπάνω ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών μεταξύ των συνόρων, ο εγκλεισμός τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι πνιγμοί στο Αιγαίο και τα πογκρόμ από φασίστες. Ενώ το ISIS, γέννημα θρέμμα, της Δύσης και οπωσδήποτε της ΕΕ- με την χρηματοδότηση της άροντας το εμπάργκο στη Συρία, έχοντας ξεφύγει από τον έλεγχο των φοβισμένων πλέον δημιουργών του, κατακρεουργεί, αποκεφαλίζει και βασανίζει, καθίσταται πασιφανές πως αξίες του διαφωτισμού τις οποίες τόσο σθεναρά επικαλείται η ΕΕ, αποτελούν κενά σημαίνοντα.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο διωκόμενο συριακό λαό και αναρωτιόμαστε γιατί η σοκαρισμένη κοινή γνώμη από τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Γαλλία γυρνάει την πλάτη της στους χιλιάδες νεκρούς στη Συρία. Στους κούρδους μαχητές και κοινότητες που αντιμάχονται το φονταμεταλισμό αυτό διατηρώντας τις οριζόντιες δομές και τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες τους. Ενάντια σε κάθε κράτος και κεφάλαιο και τις πολιτικές που ακολουθούν προς επίρρωση και μεγέθυνση των κερδών τους. Να συνθλίψουμε το σύγχρονο ολοκληρωτισμό που μας φυλακίζει. Έως τις εξεγέρσεις της δικιάς μας εποχής.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License