Μικροφωνικη ΤΕΙ Κοζανης αλληλεγγυης-μνημης

Σημερα 16 Νοεμβρη πραγματοποιησαμε μικροφωνικη στο ΤΕΙ Κοζανης.μνημης για 17Ν και αλληλεγγυης στους διωκομενους 5 φοιτητες για την εναντιωση μας στο ενδεχομενο εκδοσης τους στις Ιταλικες αρχες.

Σημερα 16 Νοεμβρη για 3 ωρες πραγματοποιησαμε μικροφωνικη στο ΤΕΙ Κοζανης.Μνημης για 17Ν και αλληλεγγυης στους διωκομενους 5 φοιτητες για την εναντιωση μας στο ενδεχομενο εκδοσης τους στις Ιταλικες αρχες.Μοιραστηκαν και διαβαστηκαν δυο κειμενα.ενα για 17Ν και συνδεση με ενδοακαδημαϊκα του ιδρυματος και το κειμενο των 5 φοιτητων συντροφων,οπως πεταχτηκαν και τρικακια με τις δυο θεματικες. 

 

42 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Η σημερινή μέρα 42 χρόνια μετά, είναι ημέρα μνήμης για την εξέγερση του 1973. Μία εξέγερση συνδυάζοντας τον αντιφασισμό με την ταξική πάλη, και την εργατική αυτοδιαχείριση της οποίας το νόημα, όχι απλώς δεν δικαιώθηκε ποτέ κατά την μεταπολίτευση, αλλά αλλοιώθηκε και παρουσιάστηκε όπως εξυπηρετούσε το νέο καθεστώς…

Σήμερα που ο απλός κόσμος έχει να αντιμετωπίσει τον φασισμό της αριστερής χούντας, των τραπεζών και των ταγματασφαλιτών της Χρυσής Αυγής, ο Νοέμβρης είναι πιο επίκαιρος από ποτέ… Κάποιοι όμως και σήμερα παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, ως πρωτεργάτες της εξέγερσης ( είτε ΚΚΕ, είτε Σ.Υ.Ρ.Ι.ΖΑ) για κομματικά συμφέροντα. Αυτοί είναι όμως, που έκαναν τα πάντα για να λήξει η κατάληψη του Πολυτεχνείου. Στο μόνο που ήταν πρωταγωνιστές όλοι αυτοί ήταν στο να αποκτήσουν αργότερα, πολιτικά οφέλη και βουλευτικές έδρες….. 

 Έτσι μετά από 42 χρόνια βρισκόμαστε πάλι στα ίδια. Οι καταλήψεις σε σχολεία πανεπιστήμια που γίνονται για  λόγους έλλειψης  βιβλίων καθηγητών και αθλίων συνθηκών εκπαίδευσης κα  καταστέλλονται από το κρατος, αλλα ακόμα και από τους ίδιους συμμαθητές και συμφοιτητές μας λόγο προσωπικών συμφερόντων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε σημειώσεις και βιβλία με δικά μας έξοδα, να χάνουμε εργαστήρια λόγο έλλειψης καθηγητών που μας αναγκάζουν να τα πάρουμε τελικά και να μειώνονται οι θέσεις σίτισης και στέγασης. Παρόλα αυτά οι εκλεγμένοι «συμφοιτητές μας» που  καλύπτονται πίσω από πλάτες των ανώτερων του ΤΕΙ , δεν δέχονται να καλέσουν γενική συνέλευση ενημέρωσης  ενώ είναι προφανές ότι το ΤΕΙ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα .

 Η κοινωνία όμως έχει ανάγκη την μαζικοποίηση των αγώνων μακριά από κομματικούς μανδύες, για να σταματήσουμε να αμυνόμαστε και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Η οργή πρέπει να διεκδικήσει με όποια μέσα πάλης έχει στα χέρια της, την ανατροπή του συστήματος που τροφοδοτείται από την εκμετάλλευση. Καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, σαμποτάζ σε κάθε άδικο νόμο, μαζικές απεργίες διαρκείας, συγκρούσεις, καταλήψεις των βιομηχανιών από τους εργαζόμενους προς όφελος τους, αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Όλα σε μία οριζόντια λογική, αδιαμεσολάβητα, καθώς μόνο έτσι οι αγώνες θα μείνουν ζωντανοί και δεν θα ελέγχονται από μια ξεπουλημένη ηγεσία.

 

Με οδηγο τους αγωνες και τις εξεγερσεις του χθες να αποτιναξουμε καθε διανοητικη και πρακτικη νομιμοφροσυνη.

Να συνδιαμορφωσουμε,υπηρετησουμε,και πραξουμε μονο με βαση τις αναγκες μας.

Να εξεγερθουμε στο σημερα.Να επαναστατησουμε απεναντι στο φοβο.

Να απαλοτριωσουμε κρατος και κεφαλαιο.

Ο εχθρος ειναι στις τραπεζες και τα υπουργεια.

Ολα για ολους.

Ισοτημα,Αλληλεγγυα και Συντροφικα.

 

                                                                                            ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

 

Κείμενο των 5 εκζητούμενων φοιτητών από τις ιταλικές αρχές

 

Στις 1/5/2015 έλληνες φοιτητές κατά την διάρκεια ταξιδιού, συμμετείχαμε και σε διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, που είχε ως σημείο αιχμής την εναντίωση στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, η οποία διεξάγονταν εκείνες τις μέρες στην πόλη, και η οποία δημιουργούσε ένα ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα εις βάρος των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων του Μιλάνου.

Στις 2/5/2015, μια μέρα μετά τη διαδήλωση, και με μόνο κριτήριο την έξοδό μας από κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο, προσαχθήκαμε από την ιταλική αστυνομία στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς την παρουσία διερμηνέα, μας άφησαν ελεύθερους χωρίς να μας απαγγείλουν καμία κατηγορία.

Την Πέμπτη 12/11/2015 οι ελληνικές αρχές εισέβαλαν στα σπίτια μας, και μας συνέλαβαν δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου, με το οποίο ζητά τη σύλληψη και την έκδοση μας στην Ιταλία, λόγω της συμμετοχής μας στη διαδήλωση. Σύμφωνα με το ένταλμα, ''θεαθήκαμε'' να συμμετέχουμε σε επεισόδια.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη του κινήματος κατάφερε να αποτρέψει την προφυλάκισή μας, ενώ ακόμα εκκρεμεί δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει αν θα μας εκδώσει στην Ιταλία, όπου δεν υπάρχει καν ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης μέχρι να διεξαχθεί η δίκη. Είναι η πρώτη φορά απ’ όταν θεσπίστηκε το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που ζητείται έκδοση πολιτών από ένα κράτος της ΕΕ σε ένα άλλο, για λόγους που ανάγονται στην πολιτική τους δράση.

Ως φοιτητές που συμμετέχουμε στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του , στις συνελεύσεις γειτονιών και στις εργατικές/ταξικές διεκδικήσεις, κάνουμε κάλεσμα σε όλο το ανταγωνιστικό κίνημα να εναντιωθεί και να μπλοκάρει την έκδοση μας στην Ιταλία αφού αυτός ο κίνδυνος είναι πια ορατός. Όταν τα κινήματα των “από τα κάτω” επιλέγουν να συναντηθούν ενάντια στις διεθνείς πολιτικές λιτότητας και υποτίμησης τότε τα κράτη επιλέγουν να συνεργαστούν εναντίον τους με σκοπό την καταστολή των αγώνων, ποινικοποιώντας την πολιτική δράση, με αποτέλεσμα το πρωτοφανές αυτό γεγονός που ξεπερνάει το εσωτερικό μιας χώρας και θα αφήσει παρακαταθήκη για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Οι πέντε εκζητούμενοι από τις ιταλικές αρχές φοιτητές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License