Ενημέρωση για την πορεία ενάντια στη βιομηχανία κρέατος και γούνας

Πορεία 14.11.15

post image

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14.11.15 η πορεία ενάντια στη βιομηχανία κρέατος και γούνας με τη συμμετοχή περίπου 75 ανθρώπινων ζώων και περίπου πέντε μη ανθρώπινων.

Η πορεία ξεκίνησε κατά τις 13.00 το μεσημέρι από την πλατεία Συντάγματος. Πέρασε από την οδό Μητροπόλεως και την οδό Πανδρόσου όπου έγιναν στάσεις μπροστά από καταστήματα που εμπορεύονται γούνες. Ακολούθως φτάσαμε μπροστά από την κεντρική κρεαταγορά μέσω της οδού Αιόλου, Σοφοκλέους και Αθηνάς. Η τελευταία στάση της πορείας ήταν στο γωνιακό pet shop στην πλατεία δημαρχείου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας γράφτηκαν αρκετά συνθήματα σε τοίχους, ρολά και τζαμαρίες καταστημάτων, καθώς και σε ορισμένα δημόσια κτήρια. Σε κάμποσες περιπτώσεις υπήρξε ένταση με ιδιοκτήτες και νομιμόφρονες πολίτες. Μηχανές αηΔΙΑΣ παρακολουθούσαν από απόσταση.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:

Λε-λε-λευτεριά σ’ οσους είναι σε κλουβιά

Λε-λε-λευτεριά σε ποτάμια και βουνά

Γούνες ποτέ, ποτέ και πουθενά
ελεύθερα τα ζώα έξω απ’ τα κλουβιά

Στις μηχανές μπουρλότο, στις φάμπρικες φωτιά
για μια ζωή αδάμαστη και για τη λευτεριά

Λευτεριά σε ζώα, ανθρώπινα και μη
μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή

Ενάντια σε κάθε τύπο εγκλεισμού
φόκο στα θεμέλια του πολιτισμού

Όλες οι αξίες του πολιτισμού
είναι εργοστάσια μαζικού εγκλεισμού

Άτυπη οργάνωση κι εξεγερσιακή
Μαύρος Δεκέμβρης σ’ ολάκερη τη γη

Στη βιομηχανία γούνας καμία ανοχή
ελεύθερα τα ζώα, ελεύθερη και η γη

Γη-ζωή-ελευθερία
φωτιά σε όλα τα σφαγεία

Σύνορα, σφαγεία, πόλεις, φυλακές
στο σώμα του πλανήτη είναι ανοιχτές πληγές

Ενάντια σε κράτος και βιομηχανία
τώρα και για πάντα αναρχία

Ενάντια σε κράτος και κάθε φυλακή
αγώνας για αναρχία, αγώνας για ζωή

Ο πολιτισμός είναι για τα σκουπίδια
η κοινωνία-κάτεργο να πάει στα τσακίδια

Από την Ελλάδα ως το Μεξικό
θάνατο στο σύστημα το τεχνολογικό
κι από την Ελλάδα μέχρι τη Χιλή
να μη μείνει όρθια καμία φυλακή

Εμπρός νεολουδίτες, εμπρός καταστροφείς
για την απελευθέρωση ολάκερης της Γης

Είμαστε αρουραίοι, γάτες και σκυλιά
όλα θα τα κάψουμε του κράτους τα κλουβιά

Tο κείμενο που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της πορείας σε αρχείο pdf.

Χαιρετισμούς σε όσες/ους αγωνίζονται για την ολική απελευθέρωση και την καταστροφή του τεχνοβιομηχανικού οικοδομήματος.

Όποια/ος επιθυμεί, ας συμπληρώσει ό,τι ξέχασαμε να αναφέρουμε.

Κάποιοι απ’ τους συμμετέχοντες

 

 

αναδημοσίευση από contra info

Εικόνες:

από άλλος ένας από τους συμμετέχοντες 16/11/2015 8:37 πμ.


Σαν άτομο ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα,το οποίο είδα στο διαδίκτυο αλλά κ σε αφίσες σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας(ομολογουμένως πολύ καλή αφισοκόλληση).Στο κάλεσμα δεν διαπίστωσα να μπαίνει κάποιο πολιτικό πρόσημο πέρα από την αναφορά στην αναρχία αλλά όχι στον αναρχισμό.Κατα την διάρκεια της πορείας διαπίστωσα ότι γραφώντουσαν συνθήματα για μαύρες διεθνής,άτυπες ομοσμονδίες κλπ.Ρώτησα 2-3 άτομα από την πειφρούρηση αν αυτό ήταν απόφαση της διοργάνωσης ή πρωτοβουλία κάποιου ατόμου,σλλά δεν πήρα κάποια ξεκάθαρη απάντηση.Η συγκεκριμένη συμπεριφορά αποτελεί καπέλωμα σε όσους ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην βιομηχανία κρέατος κ γούνας,κ θυμίζει καπελώματα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από άλλους πολιτικούς χώρους(κυρίως την αριστερά).Όπως είναι λογικό,δεν έχω καμία διάθεση να δεχτώ πάλι τέτοιους πολιτικαντισμούς,γι αυτό κ δεν θα στηρίξω ξανά καλέσματα τα οποία δεν θα σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό πάνω από όλα.

από κάποια από τις συμμετέχουσες 17/11/2015 12:10 πμ.


Σχετικά με το ζήτημα του αναρχισμού ή αναρχίας μπορείς να ανατρέξεις σε διάφορα κείμενα.
Δυστυχώς παρόλο που θα ήθελα να αναφερθώ και σε αυτο με πιέζει το περιεχόμενο των άλλων ζητημάτων που θέτεις.

Τα συνθήματα που αναφέρεις γράφτηκαν από άτομα που δεν έχουν συμμετάσχει καμία φορά στις συναντήσεις που έγιναν για το κάλεσμα της πορείας. Εμφανίστηκαν τελευταία στιγμή λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία και ανακοίνωσαν σε κάποιους από εμάς ότι θα γραψουνε συνθήματα. Λόγω της διαφωνίας αρκετών από εμάς με των φίλα προσκέιμενων σε αυτά τα συνθήματα απόψεων* δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο και δεν είχαμε συζητησει για αυτο το ενδεχόμενο. Έτσι και λόγω του μικρού αριθμού της πορείας και του πολύ δύσκολου σημείου κάποιοι από εμάς αποφασίσαμε οτι δεν θα ήταν καλό για την έκβαση της πορείας να μπουμε σε μια λογική διαπληκτισμού και αντιπαράθεσης. Δυστυχώς οι συνέπειες ειναι αυτες που περιγράφεις, το να δημιουργηθεί μια συγχηση σε σχέση με τα προτάγματα του καλέσματος με αρνητικές κατα την αποψή μου συνεπειες( τη σύνδεση δηλαδη του αγώνα για την ολική απελευθερωση με τον ατομικισμό-μηδενισμο). Η πλειοψηφία των συνθημάτων που ακούστηκε ήταν στα πλαίσια του κειμένου καλέσματος που είχε γραφτεί και των όσων γράφονταν στην αφίσα. Υπήρχε αντίστοιχος σχεδιασμός για τα συνθήματα. Το ότι κάποιοι απόφάσισαν να εκμεταλλευτούν την ανοχή μας για να διαδώσουν ένα δικό τους πρόταγμα αδιαφορώντας για τα προτάγματα που είχαν συζητηθεί συλλογικά σε ανοιχτά καλέσματα στα οποία θα μπορούσαν να παρευρεθούν αν ήθελαν και να θέσουν εκεί τις ιδέες τους είναι ένα ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί ενδελεχώς. 

Θα υπάρξει ανοιχτή συνάντηση απολογισμού της πορείας όπου μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν να θέσουν τους προβληματισμούς τους.

Συνάντηση απολογισμού της πορείας και συζήτηση για τη συνέχιση των δράσεων

Πέμπτη 19/11 ωρα 19.00

Συναντήσεις αναρχικών ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού και την καταστροφή της βιόσφαιρας από τη βιομηχανία

mail επικοινωνίας: synantiseis.a@espiv.net

*https://adamasto.squat.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%8C%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/

https://adamasto.squat.gr/files/2013/11/%CE%A4%CE%BF-%CE%B4%CF%8C%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%915-%CF%84.pdf

 

 

 

από @ 18/11/2015 1:48 μμ.


πάντως ούτε και το αδάμαστο να μην μπαίνει μπροστά σε μία διευρυμένη κίνηση σαν τη συνέλευση αυτη που κάλεσε την πορεία...το αναφέρω για να μην δημιουργείται κάποια σύγχιση με τη δημοσιευση των παραπάνω λινκ...φιλικά-συντροφικά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License