ΠΑΤΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

.

post image

Αρκετός κόσμος συμμετείχε στην απεργιακή πορεία της 12ης Νοέμβρη στην Πάτρα. Η συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση πραγματοποίησε κάλεσμα σε συγκέντρωση από το Παράρτημα και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο αναρχικό μπλοκ που σχηματίστηκε συμμετείχαν περίπου 150 άτομα, ενώ στο μπλοκ βρέθηκαν και σύντροφοι-ισσες από το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον με δικό τους πανό.

Κατά τη διάρκεια της πορείας γράφονταν συνθήματα με σπρέι και στένσιλ, ενώ στα γραφεία του Σύριζα πετάχτηκαν μπογιές στην πινακίδα και στους εξωτερικούς τοίχους.

Την προηγούμενη μέρα το πρωί πραγματοποιήθηκε μικροφωνική-παρέμβαση στο εργατικό κέντρο που προπαγάνδιζε την απεργία και την πορεία της επομένης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μοίρασμα του κειμένου της συνέλευσης σε γύρω δρόμους.

Η ψήφιση του 3ου μνημονίου, των προαπαιτούμενων και των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν, αποτελούν ένα νέο γύρω λεηλασίας απέναντι στην κοινωνία με όρους ακόμα πιο επαχθείς και σκληρότερους από το παρελθόν. Πλέον, γίνεται αντιληπτό ότι οι από τα κάτω της κοινωνίας, δεν μπορούν πια να έχουν καμία εμπιστοσύνη και δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους κάθε λογής επίδοξους διαχειριστές και διαμεσολαβητές της κοινωνικής οργής.

Γιατί ο μόνος δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης είναι οι αυτοοργανωμένοι, αδιαμεσολάβητοι, ακηδεμόνευτοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, για τη συνολική ρήξη και την ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

Γιατί ο μόνος δρόμος, για την οικοδόμηση ενός κόσμου ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης είναι η κοινωνική επανάσταση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ

ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

περισσότερες φωτογραφίες από την πορεία και υλικό της συνέλευσης θα βρείτε στο blog: https://saktapatra.wordpress.com/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License