Αναρχική βιβλιοθήκη Τεφλόν

Αναρχική βιβλιοθήκη Τεφλόν - ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αναρχική βιβλιοθήκη Τεφλόν

Καθημερινά γύρω μας βιώνουμε μια κοινωνική δυστοπία, η οποία στηρίζεται στην υποτέλεια, τον κατακερματισμό του κοινωνικού συνόλου και την περεταίρω εξαθλίωση και έλεγχό του.

Οι νεοφιλελεύθερες ρητορείες και οι δημοκρατικές ψευδαισθήσεις, αυτό-αναπαράγονται και ανακυκλώνονται μέσα σε μία ολοκληρωτική κοινωνική δομή εξαθλίωσης και μιζέριας. Ο ναζισμός ανασκουμπώνεται και επανεμφανίζεται μέσα από τα χρονοντούλαπα της ιστορίας, για να στηθεί ξανά στον θεατρικό παροξυσμό της κρατικής μηχανής.

Οι ίδιες καρκινικές νοοτροπίες εμφυσούνται και αναπαράγονται και μέσα στους κόλπους των πανεπιστημίων.

Πιστεύουμε πως η γνώση αποτελεί ένα βασικό μέσο απελευθέρωσης, και για αυτόν τον λόγο τα καθεστώτα φροντίζουν να την περιορίζουν στα χέρια των λίγων. Επιθυμούμε λοιπόν να διαρρήξουμε αυτή την συνθήκη και να συμβάλουμε στην συλλογικοποίηση της γνώσης, καθώς επίσης και στην διάχυση του ανατρεπτικού και ριζοσπαστικού, αντικρατικού λόγου.

Μέσω αυτής της διάχυσης αποσκοπούμε και στην ισοπέδωση κάθε ρατσιστικής, σεξιστικής, φονταμενταλιστικής και μικροαστικής-καθεστωτικής συμπεριφοράς και λογικής.

Έτσι, από τις 29/10/2015 έχουμε καταλάβει το πρώην κουζινάκι στο υπόγειο της Γεωγραφίας, και σιγά-σιγά στήνουμε μία βιβλιοθήκη η οποία ευελπιστούμε να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας γενικευμένης διάχυσης, της αμφισβήτησης του υπάρχοντος και αποδόμησης του σύγχρονου θεσμικού κρεματόριου.

Οι αποφάσεις και δράσεις μας θα είναι απόρροια της γενικής μας συνέλευσης και θα παίρνονται ομόφωνα από τα άτομα που την απαρτίζουν.

Επιθυμούμε την σύμπραξη με ομοϊδεάτες μας για την περεταίρω διάχυση της Αναρχικής θεώρησης και πρακτικής.

Στην βιβλιοθήκη, εκτός των άλλων, θα πραγματοποιούνται και αντιμαθήματα ( ώρες, μέρες και θεματολογία θα ανακοινωθούν αργότερα). Για το ωράριο λειτουργίας καθώς και για περεταίρω πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης θα ενημερώσουμε σύντομα με δημόσια ανακοίνωση.

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License