Πως να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο όταν η κυβέρνηση διακόπτει τις συνδέσεις jonnybandroul / 9 ώρες ago

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ.

By Patrick MillerDavid Daw, PCWorld

Μήπως η κυβέρνηση σας έχει διακοπής έκτακτης ανάγκης για το διαδίκτυο; Διαβάστε τον οδηγό για «αντάρτικη» δικτύωση και να είστε προετοιμασμένοι για όταν κοπεί η γραμμή.

Αυτές τις μέρες,  δεν υπάρχει γνωστό κίνημα χωρίς οποιαδήποτε είδους παρουσία στο διαδίκτυο είτε πρόκειται για οργάνωση μέσω facebook είτε τη διάδοση του λόγου μέσω του Twitter. Και όπως είδαμε και στην Αίγυπτο, αυτό σημαίνει πως η σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να είναι και    . Είτε προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με φίλους, να ρίξουν μια ματιά στην οικογένεια τους ή απλά να διαδώσουν το λόγο τους. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να χτίσετε μια διαδικτυακή συνδεσιμότητα, όταν δεν μπορείτε να βασιστείτε στο κινητό, σταθερό τηλέφωνο και τη σύνδεση στο ίντερνετ.

Do-It-Yourself διαδίκτυο με Ad-hoc wi-fi.

(ο όρος ad hoc αναφέρεται συνήθως σε ένα σύστημα των στοιχείων του δικτύου που συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα δίκτυο που απαιτεί ελάχιστο ή καθόλου σχεδιασμό)

Ακόμα κι αν καταφέρετε να βρείτε σύνδεση στο διαδίκτυο για τον εαυτό σας αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι και τόσο βοηθητικό για τους ντόπιους συντρόφους σας να σας προσεγγίσουν αν δεν μπορούν και οι ίδιοι να να είναι online. Αν προσπαθείτε να συντονίσετε μια ομάδα ανθρώπων στην περιοχή σας και δεν μπορείτε να βασιστείτε σε κινητά τηλέφωνα,  sms  ή σύνδεση στο internet, τότε το μεγαλύτερο στοίχημα θα μπορούσε να είναι ένα βασικού είδους ασύρματο πλεγματοειδές δίκτυο(mesh network), ένα κατανεμημένο δίκτυο συσκευών ασύρματης δικτύωσης που να μπορεί το ένα να βρει το άλλο και να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.  Ακόμη κι αν καμία από αυτές τις συσκευές έχουν σύνδεση με το Διαδίκτυο, να μπορούν ακόμα κι έτσι να βρουν η μια συσκευή την άλλη, η οποία, εάν το δίκτυό σας καλύπτει την πόλη που είστε, μπορεί να είναι όλα όσα χρειάζεται. Προς το παρόν, το πλέγμα ασύρματης δικτύωσης δεν είναι διαθέσιμο στην αγορά, αν και έχουμε δει μια υλοποίηση του σχεδίου 802.11s το οποίο επεκτείνει το πρότυπο 802.11 Wi-Fi για να συμπεριλάβει το πλέγμα  ασύρματης δικτύωσης, στο One Laptop Per Child (OLPC) XO laptop.

Ωστόσο, ένας προετοιμασμένος «αντάρτης» του διαδικτύου με μερικούς μόνο υπολογιστές μπορεί να φτιάξει μια καλή χρήση του  Daihinia (Είναι ένα εργαλείο για εύκολο και γρήγορο σχηματισμό ασύρματου πλεγματοειδούς δίκτυου υπολογιστών που επιμερίζει την πρόσβαση στο διαδίκτυο μεταξύ τους), μια εφαρμογή που Piggybacks σε Wi-Fi  πρόγραμμα πλοήγησης του προσαρμογέα για να μετατρέψει ένα απλό δίκτυο ad-hoc wi-fi σε multihop ad-hoc network(σ. αυτό το είδος δικτύου είναι συλλογή  κόμβων που συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός ασύρματου μέσου. Οι κόμβοι αυτοί μπορούν ελεύθερα και δυναμικά να αυτο-οργανώνονται σε αυθαίρετες και προσωρινές, «ad-hoc» τοπολογίες του δικτύου, επιτρέποντας στους ανθρώπους και τις συσκευές για αδιάλειπτη διαδικτυακή σύνδεση σε περιοχές όπου δεν υπάρχει προϋπάρχον δίκτυο επικοινωνών)

( δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα εμείς οι ίδιοι αυτό).

Αυτό σημαίνει ότι αντί να απαιτείται η κάθε συσκευή του δίκτυο να είναι εντός εμβέλειας  του αρχικού σημείου πρόσβασης, απλά χρειάζεται να είναι εντός εμβέλειας της συσκευής του δικτύου που η Daihinia είναι εγκατεστημένη, ουσιαστικά δηλαδή σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα ασύρματο δίκτυο πλεγματοειδές στρώμα στο ad-hoc δίκτυο.

Για προχωρημένους μαχητές της ελευθερίας μπορεί να δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πύλη  στο δίκτυό τους που να εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ρύθμιση, με της οδηγίες της Daihinia κι ένα  λίνκ λήψης ώστε να μπορέσει να εξαπλωθεί το δίκτυο περαιτέρω. Τέλος, προσθέστε ένα συμβατό πρόγραμμα για chat όπως το το Pidgin ή iChat και θα είστε σε θέση να μιλήσετε με τους γείτονές σας σε ολόκληρη την πόλη, χωρίς να χρειάζεστε σύνδεση στο internet.

ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

Θυμάστε όταν κρύβατε τα παλιά modem στο ντουλάπι  σκεφτόμενοι ότι ίσως να χρειαστούν κάποια στιγμή; Σε μια περίπτωση ολικής διακοπής των επικοινωνιών, όπως είδαμε στην Αίγυπτο, για παράδειγμα- θα ήσασταν ευτυχείς που το κάνατε. Παλιότερα και απλούστερα εργαλεία όπως το dial-up Internet ή ακόμη και το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο, θα μπορούσαν να εξακολουθούν να λειτουργούν μιας κι αυτή η «εγκαταλελειμμένη» τεχνολογία δεν αστυνομεύεται το ίδιο σκληρά.

Προκειμένου να ξεπεραστεί η απενεργοποίηση όλων των ISPs στην Αίγυπτο  αρκετές διεθνείς ISPs(κώδικας) προσφέρουν dial-up πρόσβαση στο Internet ώστε να λάβουν οι διαδηλωτές online πρόσβαση, δεδομένου ότι και η τηλεφωνική υπηρεσία είναι ακόμα σε λειτουργία. Είναι αργή, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί, το δύσκολο κομμάτι είναι να παρθούν οι κωδικοί πρόσβασης, όταν δεν υπάρχει σύνδεση στο internet για να  βρεθούν.

Δυστυχώς, τέτοιου είδους αριθμο dial-up  είναι εξίσου εύκολο να απενεργοποιηθούν από την Αιγυπτιακή κυβέρνηση, έτσι λοιπόν, θα μπορούσε επίσης να δοκιμαστεί η επιστροφή στο FidoNet-ένα κατανεμημένο σύστημα δικτύωσης για BBSes που ήταν διάσημο στα ‘80s. Το FidoNet περιορίζεται στην αποστολή απλών κειμένων και είναι αργό, αλλά έχει δυο θετικά: Οι χρήστες συνδέονται ασύγχρονα, έτσι ώστε η κίνηση του δικτύου είναι πιο δύσκολο να παρακολουθείτε, και κάθε χρήστης μπορεί να λειτουργήσει ως διακομιστής, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση κλείνει κάτω έναν αριθμό στο δίκτυο, ένα άλλο μπορεί γρήγορα να εμφανιστεί για να πάρει τη θέση του.

Θα μπορούσατε επίσης να εμπνευστεί από τις ομάδες που εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο επικοινωνίας ad-hoc μέσα και έξω από την Αίγυπτο με τη χρήση ερασιτεχνικού ραδιόφωνου δεδομένου ότι τα σήματα σπάνια παρακολουθούνται και είναι εξαιρετικά δύσκολο να απενεργοποιηθούν ή να αποκλειστούν. Οι περισσότερες από αυτές τις προσπάθειες έχουν χάσει έδαφος αλλά οι χάκερς ήδη συνδυάζουν τρόπους ούτος ώστε  να τις κάνουν βιώσιμες μορφές επικοινωνίας εντός και εκτός χώρας.

ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ

Στη χώρα της μη σύνδεσης στο internet, ο τύπος με dial-up σύνδεση είναι βασιλιάς. Παρακάτω είναι κάποιες μικροσυσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν την μέρα που θα κοπούν οι γραμμές.

Δεδομένου του χρόνου και της προετοιμασίας, το δίκτυο των ερασιτεχνικών ραδιοφώνων θα μπορούσε να συνδεθεί στο δικό σας ad-hoc δικτυο, χρησιμοποιώντας Packet Radio, ένα ασύρματο πρωτόκολλο επικοινωνίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε απλά ασύρματα δίκτυα σε μεγάλες αποστάσεις για να μεταφέρουν τα μηνύματα κειμένου και άλλα μηνύματα μεταξύ των υπολογιστών. Το Packet Radio είναι κάπως αργό και όχι ιδιαίτερα δημοφιλές (μην προσπαθήσετε να κάνετε streaming κανένα βίντεο με αυτό, τώρα), αλλά αυτό είναι ακριβώς το είδος της συσκευής του δικτύου που θα μπορέσει να ξεφύγει από το ραντάρ.

Ως απάντηση στη κρίση στην Αίγυπτο, πανταχού nerds έχουν κληθεί για αύξηση νέων και συναρπαστικών εργαλείων ώστε να χρησιμοποιούν στην επόμενη κυβερνητική εντολή για απενεργοποίηση. Ο  Bre Pettis, ιδρυτής της hackerspace NYC αντίστασης και δημιουργός του του εκτυπωτή Makerbot 3D, απηύθυνε έκκληση για «Apps for the Appocalypse,» που περιλαμβάνει ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο για να δημιουργηθούν συνομιλίες σε ένα τοπικό δίκτυο, έτσι ώστε  να μπορείτε να μιλήσετε με τους φίλους και τους γείτονές σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ακόμη και χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Α οι παρατηρήσεις του αποτελούν κάποια ένδειξη, οι εφαρμογές Appocalypse μπορεί να βρεθούν στο δρόμο σας σύντομα.

Χιλιάδες κουλ τεχνολογίες περιμένουν να τοποθετηθούν εκ των υστέρων για τέτοιους σκοπούς. Το David Dart’s Pirate Box είναι ένα τοπικό δίκτυο σε κουτί που αρχικά σχεδιάστηκε για την κοινή χρήση αρχείων και τους σκοπούς των τοπικών P2P, αλλά δεν θα χρειαζόταν πολύ δουλειά για την προσαρμογή του Pirate ως εργαλείο τοπικής δικτύωσης ικανό για επικοινωνία με άλλα pirate boxes ώστε να σχηματιστεί ένα συμπαγές κινητό και τοπικό δίκτυο σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας του διαδικτύου.

Είτε είστε στην Αίγυπτο ή στο Eagle Rock , βασίζεστε στην πρόσβαση σας στο Internet για να μείνετε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας, να δείτε τις ειδήσεις, και να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Ας ελπίσουμε ότι με αυτές τις εφαρμογές, τα εργαλεία και τις τεχνικές, δεν θα έχετε να ανησυχείτε για κανέναν- ακόμη και την κυβέρνηση σας- από το να σας κρατά  να κάνετε ακριβώς αυτό.

Πηγή techhive.com

Μετάφραση για την mpalothia @R_ir3

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License