18 oκτωβρίου 1949: γεννιέται ο Luca Mantini

από την ιστορία της επαναστατημένης ιταλίας

Posted on 18/10/2014 by kleovis a  

Sabato 18 Ottobre 2014 05:01

18 ottobre 1949: nasce Luca Mantini

  • Grandezza carattere  

 

ο Luca Mantini γεννήθηκε στην Φλωρεντία στις 18 Oκτωβρίου 1949, από οικογένεια προλεταριακής προέλευσης.
σπουδάζει στην Università di Firenze, στο πανεπιστήμιο, και ξεκινά την πολιτική του διαδρομή στην Lotta Continua.  συλλαμβάνεται για πρώτη φορά το ‘ 72 στην διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία που λαμβάνουν χώρα στην Prato, σε μια προεκλογική συγκέντρωση του φασιστικού Msi.
καταδικάστηκε σε δυο χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκισης, που θα εκτίσει στην φυλακή της Φλωρεντίας, για την ρίψη κάποιων μπουκαλιών  molotov.

ο Mantini στο εσωτερικό της φυλακής αρνείται να κρατείται μαζί με τους άλλους πολιτικούς κρατούμενους.

προτιμά την συμβίωση με τους κοινούς φυλακισμένους, η πλειοψηφία των οποίων είναι καταδικασμένοι για ληστεία.
σε αυτούς, ο Mantini παρατηρεί μια μεταμόρφωση, που συμβαίνει ακριβώς στο εσωτερικό της σωφρονιστικής πραγματικότητας που τους κάνει να πολιτικοποιηθούν.
με αυτούς, ο Mantini σχηματίζει την συλλογικότητα,  il collettivo George Jackson, τιμώντας τον μαχητή των Μαύρων Πανθήρων που στη διάρκεια της κράτησής του στην φυλακή ξεκινά την πολιτική του δράση, γεννόμενος μαρξιστής. ακριβώς από τις Pantere Nere και στην θεωρία τους για την κεντρικότητα των νεαρών που ανήκουν στο αστικό υπό-προλεταριάτο που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας και της νομιμότητας, ο  Mantini εμπνεύστηκε τις ιδέες του.
το collettivo Jackson είναι η πρώτη συνάθροιση πολιτικοποιημένων κρατουμένων. μερικοί από αυτούς, μαζί με τον  Mantini, θα γίνουν διοικητές των Ένοπλων Προλεταριακών Πυρήνων,  Nuclei Armati Proletari.

στις 29 Oκτωβρίου 1974  ξεσπά μια αναμέτρηση με ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις της τάξης, στη διάρκεια απόπειρας ληστείας για αυτοχρηματοδότηση στην τράπεζα Cassa di Risparmio di Firenze.
πεθαίνουν οι  Luca Mantini και Giuseppe Sergio Romeo, οι σύντροφοί τους  Pietro Sofia και Pasquale Abatangelo συλλαμβάνονται ενώ ένας πέμπτος καταφέρνει να διαφύγει.

οι Nap στην συνέχεια, με ανώνυμο τηλεφώνημα, αναλαμβάνουν την ευθύνη της προσπάθειας απαλλοτρίωσης της τράπεζας.
τις επόμενες ημέρες κολλούνται στους τοίχους της Φλωρεντίας πολλές αφίσες, γραμμένες στο χέρι με τις υπογραφές «Autonomia Proletaria, Collettivo Autonomo Santa Croce και Collettivo Jackson», που ενημερώνουν για τον θάνατο του  Luca Mantini e και προσκαλούν στην κηδεία του που θα λάβει χώρα στις 31 οκτωβρίου.

στις 8 ιουλίου του επόμενου χρόνου, η αδελφή του Luca, Anna Maria Mantini, σκοτώνεται από μια ομάδα της αντιτρομοκρατικής, εξ αιτίας πληροφορίας που διέφυγε από το εσωτερικό της οργάνωσης.

      Pubblicato in STORIA di CLASSE   δημοσιεύτηκε στην Ταξική Ιστορία

Etichettato sotto

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License