Παρακολούθηση σε Google Now και Siri

Παρακολούθηση

Ομάδα ερευνητών της Γαλλικής κυβερνητικής υπηρεσίας ANSSI, που στοχεύει στην πληροφοριακή ασφάλεια, έκανε επίδειξη μιας τεχνικής
σιωπηλού ελέγχου των Google Now και Siri από απόσταση έως 5 μέτρα, με χρήση ραδιοκυμάτων.

Για να πετύχει ο απομακρυσμένος έλεγχος, θα πρέπει το κινητό-"θύμα", να έχει συνδεδεμένο καλωδιακό handsfree -το καλώδιο λειτουργεί σαν κεραία λήψης- και θα πρέπει να είναι ρυθμισμένη η ψηφιακή βοηθός να δέχεται φωνητικές εντολές στην lock screen του. Το Android από προεπιλογή έχει ανενεργό το Google Now στην οθόνη κλειδώματος, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με την Siri της Apple, η οποία είναι ενεργή ακόμα και με κλειδωμένη την οθόνη της συσκευής με iOS. Ο επιτιθέμενος μπορεί να εκτελέσει όλες τις εργασίες που είναι διαθέσιμες μέσω φωνητικών εντολών -κλήσεις, μηνύματα, άνοιγμα του browser σε κακόβουλο site κ.α.- ενώ ο κάτοχος της συσκευής, εφόσον δεν βλέπει την οθόνη της, δεν καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά.

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός - notebook running open-source software GNU Radio, a USRP software-defined radio, an antenna and an amplifier - χωράει σε ένα σακίδιο, και δίνει εμβέλεια 2 μέτρων. Για την μέγιστη εμβέλεια των 5 μέτρων απαιτείται πιο ογκώδης εξοπλισμός.

Οι ερευνητές έχουν ήδη επικοινωνήσει με τις Google και Apple, προσφέροντας συμβουλές και τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

 

Πηγή: http://www.techspot.com/news/62430-radio-waves-can-used-silently-control-google-now.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License