Δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης # 84 απο το blog της ΕΣΕ-Αθήνας.

Δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης # 84 απο το blog της ΕΣΕ-Αθήνας. http://ese.espivblogs.net/2015/10/09/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-84-%ce%b1/

post image

Δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης # 84 απο το blog της ΕΣΕ-Αθήνας.  

Στις 11 Δεκέμβρη έχει οριστεί η εκδίκαση της προσφυγής της Ελένης Σ.απολυμένης απο τα ΑΒ που ζητά ανάκληση απόλυσης και καταβολή των απλήρωτων υπερωριών. Οι κινητοποιήσεις από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης και από άλλες συλλογικότητες συνεχίζονται.και η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ενωση- Αθήνας καλεί όλου τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό της εργαζόμενης .Οπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕ-Αθήνας:Η συνάδελφος Ελένη Σ. απολύθηκε από το ΑΒ Βασιλόπουλος στις 16 Φλεβάρη μετά από ταπεινωτική συμπεριφορά σε βάρος της από το διευθυντή καταστήματος Χολαργού. Η Ελένη εργαζόταν 15 χρόνια ως 4ωρη στο ΑΒ Βασιλόπουλος, στα καταστήματα Αγίας Παρασκευής, Παπάγου, Χολαργού. Απολύθηκε επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματά της και επειδή αντέδρασε στις απειλές που δεχόταν προσωπικά από το διευθυντή καταστήματος. Συγκεκριμένα: απαίτησε το 10λεπτο διάλειμμα που δικαιούνται οι 4ωροι εργαζόμενοι, διαμαρτυρήθηκε για τις απλήρωτες υπερωρίες καθώς οι διευθυντές κρατούν τους εργαζόμενους της βραδινής βάρδιας μισή ώρα επιπλέον στο μαγαζί, υπερασπίστηκε ανοιχτά την Κυριακάτικη αργία, ζήτησε να εφαρμόζεται το κυλιόμενο ρεπό και να μην υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι σε καθήκοντα καθαριότητας που δεν τους αντιστοιχούν. Παρά τις συνεχείς πιέσεις ώστε να παραιτηθεί (έτσι η εργοδοσία θα γλίτωνε και την αποζημίωση), η Ελένη Σ. δεν έκανε πίσω. «Έχεις μεγάλη γλώσσα», της είπε ο διευθυντής και την απέλυσε. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα καταχρηστική και εκδικητική απόλυση, την οποία η  συνάδελφος κατήγγειλε  και ζητά την επαναπρόσληψή της καθώς και τις απλήρωτες υπερωρίες. Είναι ενδεικτικό, ότι μετά την απόλυση της συναδέλφου από το υποκατάστημα του Χολαργού προσελήφθησαν δύο νεαρές κοπέλες μέσα από τα προγράμματα voucher.
Την προηγούμενη εβδομάδα 3 εργαζόμενοι είχαν δικαστήρια απέναντι στα αφεντικά του »Burger joint» για τις εκδικητικές τους απολύσεις.
Η πρώτη την Τετάρτη 7/10 και η δεύτερη την Παρασκευή 9/10.Κόντρα στην ηττοπάθεια, την μιζέρια και την ανάθεση 4 συνάδελφοι μας οργανώθηκαν, σήκωσαν κεφάλι και πέτυχαν αύξηση ωρομισθίου για όλους τους εργαζόμενους στο κάτεργο »Burger joint» στο Ν.Ψυχικό. Η απάντηση του αφεντικού άμεση : απόλυση και  για τους 3. Ακολούθησαν στάσεις εργασίας από τα ταξικά σωματεία ΣΣΜ και ΣΒΕΟΔ,καθώς και παρεμβάσεις έξω από το μαγαζί, αφισοκολλήσεις…
Γιατί όπως έγραφε και η ανακοίνωση που μοιράστηκε στην παρέμβαση:Η καθημερινότητα μας δεν καλυτερεύει σε μία ημέρα ούτε αλλάζει από μόνη της. Μικροί αγώνες όμως, βάζουν το λιθαράκι τους για να ανατραπεί η μιζέρια στην οποία υπάρχουμε. Και είναι αυτοί οι αγώνες και οι αντιστάσεις που αλλάζουν την σκατοκατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Όχι η απάθεια, η ρουφιανιά και ο ατομισμός. …

Εργατική συγκέντρωση ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς της “λευκής νύχτας”, πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι το Σάββατο 10/10.απο το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.
Κύριο σύνθημα::Κυριακή και νύχτα να πάνε γιά δουλειά,οι υπουργοί,οι δήμαρχοι,κι’ολα τα αφεντικά.Οπως αναφεροταν και στο σχετικό κείμενο κάλεσμα στην εργατική συγκέντρωση: Πίσω από τα κάθε λογής δρώμενα και θεάματα που οργανώνει η δημοτική αρχή εκείνη την μέρα, βρίσκεται η ουσία τέτοιων μεθοδεύσεων: η άνευ όρων επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας των εμπορικών καταστημάτων! Ουσιαστικά, οι περίφημες Λευκές Νύχτες των δημάρχων και των εργοδοτών του εμπορίου επιβάλλουν σε χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες ωράρια-λάστιχο αναγκάζοντάς τους να δουλέψουν ως και τα μεσάνυχτα, ως τις 12 το βράδυ! Μάλιστα, αυτή ακριβώς η άθλια συνθήκη για τους εργαζόμενους αποτελεί και την διαφημιστική πρωτοτυπία ώστε να καλεστεί το «καταναλωτικό κοινό» να συμμετάσχει και να «τονώσει» την κίνηση και τον τζίρο της τοπικής αγοράς.

Ο Γ. Πατούλης έχει αποφασίσει, όπως φαίνεται, ότι τόσο ο Δήμος Αμαρουσίου όσο και συνολικά η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει παράδειγμα νεοφιλελεύθερης διαχείρισης /…/ Πιστός στις απόψεις του, ο Δήμαρχος φέρνει την πόλη μας τη “λευκή νύχτα,” ένα θεσμό που ενσαρκώνει την ουσία των μνημονίων. Με λίγα λόγια, “λευκή νύχτα” σημαίνει: καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων, με επέκταση του ωραρίου, μαύρη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες.Αυτό ανάφέρουν σε κείμενο που μοιράστηκε ενάντια στην “λευκή νύχτα” συντρόφισες και σύντροφοι απο την Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου και προσθέτουν:Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα είναι μια συνθήκη που δεν αφορά μόνο συγκεκριμένους κλάδους, αλλά επηρεάζει το σύνολο των εργαζομένων. Μπορεί σήμερα να πλήττονται τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων, όμως η υποτίμηση των μέχρι τώρα εργασιακών κεκτημένων, τείνει να γίνει καθεστώς σ” όλη την αγορά εργασίας.
Η «Attack στην ανεργία και την επισφάλεια» καλεί κάθε ενδιαφερόμενη
συλλογικότητα, σωματείο, κίνηση σε σύσκεψη για την οργάνωση της
παρέμβασης στα Κοινωφελή Προγράμματα την Τρίτη 13/10 στις 19.00 στο κτίριο Γκίνη
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση:Στο τοπίο που διαμορφώνει η ψήφιση του τρίτου Μνημονίου και η εκλογή της νέας κυβέρνησης είναι δεδομένη η επιτάχυνση της διαδικασίας εφαρμογής πλήθους αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που θα σπρώξουν την εργατική τάξη αρκετά βήματα πιο κοντά στην εξαθλίωση.Αναπόσπαστο κομμάτι είναι και τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Ήδη από τον Ιούλιο εργάζονται στους υπολειτουργούντες Δήμους 35.000 «ωφελούμενοι» πιάνοντας δουλειά σε…δόσεις, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες που καλούνται να καλύψουν. Τρεις μήνες τώρα κάνουν πραγματικά τα πάντα με μισθούς-κοροϊδία (οι οποία ήρθαν με καθυστέρηση για τους δύο πρώτους μήνες-για τους υπόλοιπους βλέπουμε…) και χωρίς δικαιώματα. Και βεβαια με το τέλος των προγραμμάτων σε δύο μήνες θα βρεθούν πάλι στην ανεργία χωρίς επίδομα… Παράλληλα οι θέσεις που κάλυπταν θα μείνουν ξανά κενές, περιμένοντας το επόμενο κύμα ανακυκλώσιμων εργαζομένων.
Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες συναδέλφους
από την απεργιακή περιφρούρηση έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός,έπειτα από την επίθεση που δεχθήκαν από την εργοδοσία και τα ΜΑΤ την Κυριακή 28/12/14, ημέρα απεργίας στον κλάδο του βιβλίου,καλεί το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια , για την Τρίτη 13 Οκτώβρη 2015, 9πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων.ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ-Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!ήταν το κεντρικό σύνθημα στο κάλεσμα και επιπρόσθετα αναφέρεται πως τον καιρό της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου και της ολοένα και εντεινόμενης εκμετάλλευσης και καταπίεσης
καθίσταται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσουμε τους ταξικούς αγώνες μας.ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Η εργοδοσία του Ιανού καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα και επιβάλλει καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας.Αυτό αναφέρει το κάλεσμα που εξέδωσε το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια μέ αφορμή την δίκη των συνδικαλιστών την Τρίτη 13 Οκτώβρη.Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης πως η εργοδοσία του Ιανού έχει πλήρη ευθύνη για ό,τι συνέβη στην απεργία της Κυριακής 28 Δεκέμβρη. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική που ακολουθούν τα αφεντικά και το κράτος για να καταστείλουν και να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση,καταλήγει η ανακοίνωση του συντονιστικού.

Σε ανακοίνωση κάλεσμα οΣ ύλλογος Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ)αναφέρει μεταξύ άλλων:Έξω από τον Ιανό ήταν λοιπόν αυτήν την ημέρα που βιώσαμε την ωμή καταστολή και ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής μας δράσης. Την Τρίτη 13 Οκτώβρη 2015, έπειτα από ορισμένες αναβολές, θα εκδικαστεί η υπόθεση της σύλληψης των συναδέλφων μας έξω από τον Ιανό κατά την ημέρα εκείνη.Επρόκειτο για μια ακόμα μάχη που δίναμε στο πλαίσιο του δίκαιου κι επίμονου αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.Οι πρακτικές της εργοδοσίας του Ιανού (του περιβόητου Νίκου Καρατζά), περήφανο μέλος της εργοδοτικής οργάνωσης ΕΝΕΛΒΙ, συμπυκνώνουν μια πληθώρα εκδοχών της άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς. Από την πλευρά μας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα υποστείλουμε τη δράση μας απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, όπου κι αν αυτή εκδηλώνεται.Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας και ενάντια στην καταστολή, την ποινικοποίηση και την κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τις συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων και όλο τον κόσμο του αγώνα, να στηρίξουν την μάχη μας αυτή με ψηφίσματα αλληλεγγύης και συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Nέο εργοδοτικό έγκλημα αυτή την φορά στον όμιλο «Νηρέας – Ιχθυοκαλλιέργειες»την Δευτέρα 5 Οκτώβρη.Ο δύτης Πέτρος Κουσερής εργαζόμενος του ομίλου «Νηρέας – Ιχθυοκαλλιέργειες» σκοτώθηκε-κάτω απο αδιευκρίστες αιτίες- ενώ εκτελούσε εργασίες συντήρησης σε μονάδα ιχθυοκλωβών του ομίλου στο Αλιβέρι Ευβοίας. Για μας είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως ακόμα και αν το ονομάσουν εργατικό ατύχημα είναι μία ακόμα εργοδοτική δολοφονία.Και φυσικά δε φταίει η κακιά η ώρα αλλά τα ελλιπή μέτρα προστασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις σε προσωπικό.

Αλλη μία εργοδοτική δολοφονία αυτη την φορλα στην Κόρινθο,όπου εργάτης σκοτώθηκε μετά από πτώση από την ταράτσα του εργοστασίου καλωδίων «Φούλγκορ» της «ΒΙΟΧΑΛΚΟ»που ανήκει στον όμιλο Στασινόπουλου.Ο εργάτης σκοτώθηκε όταν κατά τη διάρκεια των εργασιών για την επισκευή και εγκατάσταση υδρορροών, που είχε αναλάβει το εργολαβικό συνεργείο που ανήκε, έπεσε από τη στέγη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του,Για άλλη μία φορά η εγκληματική έλλειψη μέτρων ασφαλείας έγινε αιτία να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος του μόχθου.

Συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στις απολύσεις οι εργαζόμενοι της «ΒΙΣ» στον Βόλο.Οι εργαζόμενοι της «ΒΙΣ» συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 6/1 στην Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας με αίτημα την ανάκληση των πρώτων οκτώ απολύσεων εργαζομένων στο τμήμα χαρτοκιβωτίων που ο ιδιοκτήτης έκλεισε.Η προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα τριμερής συνάντηση αναβλήθηκε,καθώς δεν προσήλθε ο εργοδότης.
Έξι μήνες απλήρωτοι είναι οι τρεις εργαζόμενοι στο Πάρκο «Τρίτση». Οι τρεις έχουν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας αλλά δίχως κανένα αποτέλεσμα μέχρι τώρα.Οι Δήμοι Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού στους οποίους “ανηκει” το πάρκο έχουν πληρώσουν του εργαζόμενους απο τον περασμένο Μάιο.
Απλήρωτοι είναι και οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Κέρδος».Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Θωμάς Λιακουνάκος δεν έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους της εφημερίδας “Κέρδος” από το Μάρτιο 2013! Ο επιχειρηματίας όχι μόνο έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους, αλλά και αποπειράθηκε να πτωχεύσει την εταιρεία Κέρδος Εκδοτική ΑΕ, αίτημα που το δικαστήριο απέρριψε. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο Λιακουνάκος να χρησιμοποιήσει σαν ομηρους τους εργαζόμενους για να ενισχύσει την αμυντικη του ισχύ στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων για το οποίο βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος.

Περικοπές στους μισθούς και περιστολή των δικαιωμάτων,προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία του «Mega Channel».Το μνημονιακό φερέφωνο, έρχεται να εφαρμόσει τις πιο βάρβαρες και αντιεργατικές τακτικές στα του οίκου του.Οι μνημονιακοί φιλελέδες δημοσιοκάφροι έκαναν μάλιστα την εβδομάδα που μας πέρασε 6ωρη στάση εργασίας.Αλλοίμονο.Είναι φιλομνημονιακόι που τάσσονται υπέρ των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και της λήψης των πιό βάναυσων μέτρων,αλλά οταν αφορά την τσέπη τους,ξυπνά μέσα τους ο… οργίλος συνδικαλιστής.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην «Euromedica».Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας,αντιτιθέμενοι στην απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Επίσης την ίδια μέρα είχε οριστεί νέα τριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων και Διαγνωστικών Κέντρων, με την εργοδοσία και του υπουργείου Εργασίας.

Σε διαθεσιμότητα μπήκαν οι 112 από τους 172 εργαζόμενους του εργοστασίου της «Χαλυβουργικής» στον Βόλο ,από την Παρασκευή 9 Οκτώβρη.Σύμφωνα με ανακοίνωση του εργοδότη Μάνεση, από την Παρασκευή 9 Οκτώβρη 2015 και για διάστημα 10 εβδομάδων θα βγουν σε διαθεσιμότητα 85 εργαζόμενοι, ενώ άλλοι 27 εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα από 3 έως 8 εβδομάδες. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι πραγματοποιήσαν γενική συνέλευση, την Τρίτη 6 Οκτώβρη, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:«Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης των μνημονίων, η ποινικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και η συλλογική μας απάντηση»πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9/10 στην Νομική. Αφορμή για την συζήτηση -εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύηςήταν οι 14 απεργοί του πανεπιστημίου που διώκονται..Επίσης έχει καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων στις12 Οκτωβρίου, 12.00 το μεσημέρι.Οι συλλογικότητες που καλούν είναι:Συνέλευση Ταξικής Αλληλεγγύης στους Απεργούς των Πανεπιστημίων που Διώκονται
Αυτόνομο ΣτέκιΑυτόνομο Σχήμα ΣΚΣ ΤΕΙ,Αυτόνομο Σχήμα Τοπογράφων Μηχανικών.Αυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ ΕΚΠΑ.Κατάληψη Βίλα Ζωγράφου,Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη,Προλεταριακή Συλλογικότητα στα Νότια Υπόγεια Σήραγγα,Πρωτοβουλία Απεργών ΕΚΠΑ,Σύλλογος Δασκάλων Νέας Σμύρνης,Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών,Σύλλογος Μεταφραστών-Επιμελητών-Διορθωτών,Συνέλευση Αδιαμεσολάβητου Αγώνα Γεωπονικού,Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων,Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων Πλατείας Συντάγματος και τα Παιδιά της Γαλαρίας
Αλλη μία προκλητική ρατσιστική επίθεση σημείωθηκε σε εργασιακό χώρο στην Λάρισα.Αποδέκτης του λεκτικού τραμπουκισμού ήταν 20χρονη αλβανικής καταγωγής, η οποία είχε προσληφθεί με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και δούλευε στον ΟΣΕ με την ευτελιστική «αμοιβή» των 162 ευρώ το μήνα. Δράστες της λεκτικής επίθεσης ήταν δυο συνάδελφοί της εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι οποίοι της μίλησαν με απαξιωτικό τρόπο, ζητώντας την «να φύγει από τη χώρα μας και να πάει από κει που ήρθε», απειλώντας την, ταυτόχρονα, ότι «θα καλέσουν τα παλικάρια της Χρυσής Αυγής για να την «τακτοποιήσουν»».Μετά απο αυτή την ρατσιστική επίθεση τρομοκρατημένη η 20χρονη υπέβαλε παραίτηση από την εργασία της.


Τέλος.στα ύψη παρέμεινε για το διάστημα απο 15 Σεπτέμβρη 2013 έως 30 Απρίλη 2015,η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ»,δηλαδή ενός κυβερνητικού εργαλείου.Εδώ να αναφέρουμε πως οι κλάδοι που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας είναι:Επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια – ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης), Βιοτεχνικά Πάρκα, βιομηχανικές ζώνες, κομμωτήρια, πρατήρια βενζίνης, συνεργεία αυτοκινήτων, μεταφορικές επιχειρήσεις, λιανικό εμπόριο, καθαριότητα, κατασκευές, φιλοξενία, υπηρεσίες ασφαλείας και επιχειρήσεις φασόν.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License