Φεστιβάλ "burn the school cages" στη Θεσσαλονίκη

Περίληψη

post image

Σάββατο 3/10 στις 19:00 έξω από το πολιτιστικό κέντρο Τούμπας

προβολή του ντοκιμαντέρ «Απαγορευμένη εκπαίδευση» (Σε περίπτωση βροχής η προβολή θα μεταφερθεί στο κοινωνικό κέντρο αγώνα Τούμπας-Σινιόσογλου 22)

Παρασκευή 9/10 στις 18:00 στο Φυσικό (ΑΠΘ)

Εκδήλωση-συζήτηση: «Μια κριτική ματιά στην εκπαιδευτική διαδικασία» (Αυτόνομο σχήμα μαθητών «Αταξία», συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά)

Θα ακολουθήσει live με πνεύμα αντιλογίας, βρώμικη εκδοχή και ματέος nps, nigredo και δυστοπία

Σάββατο 10/10 στις 18:00 στο Φυσικό (ΑΠΘ)

Εκδήλωση-συζήτηση: «Ψάχνοντας εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης της γνώσης» (Αυτόνομο σχήμα μαθητών «Αταξία», αυτόνομα σχήματα φιλολογίας και φυσικού)

Kαι παρουσίαση από το «Αλλιώτικο σχολείο» του εγχειρήματός τους: «Το μικρό δέντρο (που θα γίνει δάσος)»

Κυριακή 18/10 στις 18:00 στο Μικρό Δέντρο (Κρυονέρι-λεωφορείο 37, στάση ΤΕΡΜΑ)

Βιωματική συνάντηση για ενήλικες:

-Μια μέρα σε ένα αλλιώτικο σχολείο

-Ειδικά ζητήματα διαχείρισης της ελευθερίας

Επίσης, στα πλαίσια του φεστιβάλ, πραγματοποιούνται προπαγανδιστικές δράσεις: Κολλιούνται αφίσες, μοιράζονται κείμενα (τόσο της συλλογικότητας αναρχικών από τα ανατολικά όσο και του αυτόνομου σχήματος μαθητών «Αταξία») και πετάγονται τρικάκια σε όλα σχεδόν σχολεία της πόλης ενάντια στο εξουσιαστικό εκπαιδευτικό σύστημα και σχετικά με το φεστιβάλ, μερικα από τα οποία είναι υπό κατάληψη.

Τα κείμενα των ομάδων: anatolika.espivblogs.net και http://asmataxia.espivblogs.net/

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License