2 οκτωβρίου 1979: εξέγερση στην φυλακή της Asinara

η ιταλία στις φλόγες https://aenaikinisi.wordpress.com/2014/10/02/2-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%89%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-1979-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82asinara/

Posted on 02/10/2014 by kleovis

infoaut 3.0
a
Giovedì 02 Ottobre 2014 05:53
2 οκτωβρίου 1979: εξέγερση στην φυλακή τηςAsinara

Grandezza carattere
στις 2 oκτωβρίου 1979 ξεσπά εξέγερση στο εσωτερικό της φυλακής υψίστης ασφαλείας της Asinara. στόχος είναι η καταστροφή της φυλακής, να κλείσει η Asinara με κάθε τρόπο και όλα τα σημεία μέγιστης αποτροπής του κυκλώματος των ειδικών φυλακών». στα τέλη του σεπτέμβρη 1979 είχε αποκαλυφθεί από την αστυνομία ένα σχέδιο μαζικής απόδρασης από την φυλακή της Asinara, που θα είχε εκτελεστεί με την βοήθεια προσώπων από το εξωτερικό αυτής. αυτή η ανακάλυψη είχε προκαλέσει μια επιπλέον επιδείνωση των συνθηκών ζωής στο εσωτερικό της φυλακής.

η εξέγερση ξεκινά γύρω στις 19 περίπου: μια πενηνταριά κρατουμένων μαζεύεται σε μια μεγάλη αίθουσα, αφού έχει ακινητοποιήσει έναν φύλακα και ανοίξει τα κελιά. οι φυλακισμένοι είναι όλοι ‘κάτοικοι’ του τμήματος μέγιστης επιτήρησης στην τοποθεσία Fornelli. στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι »πολιτικοί» κρατούμενοι, ανάμεσα στους οποίους πολλοί μαχητές των Brigate Rosse. στους φύλακες ρίχνονται έπιπλα, στους διαδρόμους ρίχνονται φιαλίδια αερίου από τα φουρνάκια που είχαν στην διάθεσή τους. εκατοντάδες αστυνομικοί, καραμπινιέροι και αστυνομικοί της δίωξης οικονομικού εγκλήματος έρχονται στο νησί από όλη την Σαρδηνία.

η μάχη διαρκεί αρκετές ώρες, το τμήμα εν μέρει καταστρέφεται. η αστυνομία παραμβαίνει με πυκνή ρίψη δακρυγόνων στο εσωτερικό της φυλακής και στο τέλος καταφέρνει να αποκτήσει τον έλεγχο του κτιρίου.

μετά την εξέγερση όλοι οι κρατούμενοι μεταφέρονται σε άλλες ειδικές φυλακές.
οι αγώνες στο εσωτερικό της φυλακής θα ξεκινήσουν εκ νέου με μεγαλύτερη δύναμη : τον σεπτέμβριο του 1980 θα υπάρξει η εξέγερση στο ειδικό τμήμα της φυλακής Badu ‘e Carros (Nuoro) και τον δεκέμβρη του ’80, σε συνδυασμό με την απαγωγή του δικαστικού D’Urso (υπεύθυνου για το υπουργείο των ειδικών φυλακών, CS) από πλευράς των Ερυθρών Ταξιαρχιών, θα υπάρξει η εξέγερση στην φυλακή του Trani.

στις 29 δεκεμβρίου 1980, il Comitato di Lotta dei Proletari Prigionieri dell’Asinara, η Επιτροπή Αγώνα των Προλετάριων Κρατουμένων της Αζινάρα εκδίδει μια ανακοίνωση στην οποίαν αναφέρονται αυτά που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της προηγούμενης χρονιάς :

«το οργανωμένο κίνημα των Προλετάριων Κρατουμένων, το επαναστατικό κίνημα σε διαλεκτική με την πρωτοβουλία της Μαχητικής Κομουνιστικής Οργάνωσης, con l’iniziativa dell’Organizzazione Comunista Combattente BRIGATE ROSSE, έκλεισαν οριστικά το στρατόπεδο της Asinara, φέρνοντας εις πέρας την μέχη που διεξήχθει στις 2 οκτωβρίου 1979.

γύρω από το σύνθημα «να κλείσουμε με κάθε μέσο την Asinara» διαμορφώθηκε μια αγωνιστική καμπάνια του κινήματος των φυλακισμένων προλετάριων, του επαναστατικού κινήματος που αναπτύχθηκε σε διάφορα επίπεδα, όλο και πιο ώριμη και εύστοχη με τον χρόνο. ο αγώνας επιθετικής αντίστασης της Επιτροπής μας Αγώνα, οι μαζικές πρωτοβουλίες στα διάφορα στρατόπεδα, οι ένοπλες και μαζικές μάχες στις φυλακές Volterra, Fossombrone και Nuoro, η ανάπτυξη της εκστρατείας που ξεκίνησαν οι Brigate Rosse και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με την σύλληψη του Giovanni D’Urso, η μάχη του Trani έχουν συνθέσει σε ένα ενωτικό σχέδιο και σε γενικευμένη επίθεση τις πραγματικές επιδιώξεις και τα συμφέροντα του κινήματος των Φυλακισμένων Προλετάριων : ΝΑ ΝΙΚΉΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΌ ΣΧΈΔΙΟ ΤΗς ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗς ΕΞΌΝΤΩΣΗΣ, ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΙ Η ΑΖΙΝΆΡΑ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΏΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΈΣ ΑΓΏΝΑ, ΝΑ ΧΤΊΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΎΜΕΝΩΝ ΠΡΟΛΕΤΆΡΙΩΝ.

σαν εργαστήρι της πρακτικής της εξόντωσης, πόλος μέγιστης αποτροπής για όλο το Φυλακισμένο Προλεταριάτο, αιχμή του δόρατος ολόκληρου του κυκλώματος διαφοροποίησης, εκείνο της Asinara ήταν ένα από τα πιο αγαπητά στρατόπεδα του πολιτικού σχεδίου της εκτελεστικής εξουσίας σε σχέση με ττην φυλάκιση. μπροστά στην επαναστατική επιθετικότητα, στην αναστάτωση της στρατηγικής τους, έχοντας διασπστεί στο εσωτερικό τους, αναγκασμένοι να διαλύσουν το στρατόπεδο της Asinara από την δύναμη του κινήματος των Προλετάριων Κρατουμένων και την πρωτοβουλία του αντάρτικου, το μοναδικό φύλλο συκής που οι πέτρινοι κώλοι του ιμπεριαλισμού βρήκαν μπροστά στην αδυναμία τους ήταν μια αποκαλούμενη »αυτόνομη πρωτοβουλία». όσο όμως κι αν επαναλαμβάνεται ένα ψέμα δεν καθίσταται γιά τούτο αλήθεια και οι προλετάριοι γνωρίζουν άριστα να την αναγνωρίζουν : είναι ο αγ΄νας των Προλετάριων Κρατουμένων, η πρωτοβουλία του επαναστατικού κινήματος και της ένοπλης πρωτοπορίας του που έκλεισε το στρατόπεδο της Asinara και χτύπησε το κεντρικό νευρικό σύστημα της ιμπεριαλιστικής σωφρονιστικής πολιτικής!»

Pubblicato in STORIA di CLASSE δημοσιεύτηκε στην Ταξική Ιστορία
Etichettato sottocarcerebrasinara

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License