Ηράκλειο - Ρέθυμνο : Κάτοικοι και αλληλέγγυοι ακυρωσαν την εγκατασταση αιολικού πάρκου

Κάτοικοι και αλληλέγγυοι ακυρωσαν την εγκατασταση αιολικού πάρκου στο Ρέθυμνο.

Ρέθυμνο 3/10/15 : Απο νωρίς το πρωί δεκάδες κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Αγίου Βασιλείου  , ακινητοποίησαν τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων κοντά στο Σπήλι , που μετέφεραν εξοπλισμό και υλικά για την δημιουργία εργοταξίου ,ώστε  να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής αιολικού πάρκου στην περιοχή.Τα υπόλοιπα βαρεά οχήματα δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο σημείο και αποκλείστικαν απο κατοίκους στην περιοχή Τρία Μοναστήρια.

Τα φορτηγά  μετα απο αρκετές ώρες παραμονής ,πηραν το δρόμο της επιστροφής για το λιμάνι του Ηρακλείου μέσω της εθνικής οδού με συνοδεία κομβόι 30 αυτοκινήτων  των κατοικων και αλληλεγγυων  μεχρι το λιμάνι.Κατα την διαρκεια  της διαδρομης  οι μπατσοι προσπάθησαν να αποτρέψουν τους κατοίκους από το να ακολουθήσουν τα φορτηγά μέχρι το λιμάνι, και προκλήθηκε σχετική ένταση.

Ηράκλειο  3/10/15 : Απο το μεσημέρι ειχε ειδοποιηθεί κόσμος (απο το Παγκρήττο Δίκτυο κατό των ΒΑΠΕ,αναρχικοί απο Ηράκλειο,Ρέθυμνο,Χανιά) για τα γεγονότα που συνέβησαν και συγκεντρώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου για να σταθεί αλληλεγγυος στους κατοίκους των χωριών ενάντια στις βιομηχανικές ανανεωσιμες πηγές ενέργειας.Το πρωτο κομβόι μετα τα αυτοκίνητα και τα βαρέα οχηματα της εταιρίας εφτασαν στο λιμάνι κατα τις 15:00 ενω τα υπόλοιπα  κατα τις 17:00  και μετα απο λιγη ώρα αρχισαν να εισερχονται στο καράβι.Ο συγκεντρωμενος κοσμος παραμεινε εκει μεχρι και το τελευταιο φορτηγό να  εισέλθει στο πλοίο φωνάζωντας συνθήματα ενάντια στις ΒΑΠΕ και αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων στις σκουριες και  στην συνεχεια αποχώρισαν.

(((●))) Candia :: Alternativa – Ακολουθούν  φωτογραφίες :

 

 

http://candiaalternativa.info/    

από @ 04/10/2015 2:58 μμ.


 

 

https://www.youtube.com/watch?v=3d6lqyeNRio

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License