Επίθεση σε αδέσποτα και... "αίμα - τιμή"...

Απλή αναφορά σε περιστατικό στη Ν. Μηχανιώνα Θεσ/νίκης, τη σφηκοφωλιά των ναζίδων στην Αν. Θεσ/νικη...

Σε γυράδικο στην πλατεία της Ν. Μηχανιώνας (τέρμα οδ. Δημοκρατίας - πεζόδρομος, απέναντι από τα γραφεία της Χ.Α.) είχαν την ατυχία να τριγυρνούν 2 αδεσποτάκια (κάτισχνα και φοβισμένα) τα οποία προσπαθούσαν να πλησιάσουν τους θαμώνες, ζητώντας λίγο φαϊ. Η περιοχή είναι βεβαρημένη από περιστατικά βίας ενάντια στα ζώα. Η μητέρα του ιδιοκτήτη, συνεπικουρούμενη από συγγενή της και άλλους παριστάμενους, επιτίθετο στα άμοιρα πλάσματα, βρίζοντας, φωνάζοντας, πετώντας τους νερά και πέτρες. Όταν αντέδρασα λέγοντας πως δεν είναι τρόπος αυτός να συμπεριφέρεσαι σε ένα αδέσποτο, δέχτηκα φραστική επίθεση τόσο από την εν λόγω θείτσα, όσο και από τους υπόλοιπους θαμώνες. Ανάμεσα στις βρισιές και τις απειλές που δέχτηκα, ξεκίνησε και μια "συζήτηση" για τον "πολιτισμό" και το επίπεδο των Μηχανιωτών. Όταν είπα, δείχνοντας και τα γραφεία της Χ.Α. "τον βλέπω τον πολιτισμό σας...", 2 άρχισαν να με βρίζουν χυδαία και να με απειλούν με ξυλοδαρμό: "φύγε ρε παλιόπουστα, αναρχικουμμούνα που θα μας βρίσεις τη Μηχανιώνα"... Τα σχόλια δικά σας...

από @ 03/10/2015 6:24 μμ.


Πώς σχετίζονται τα αδέσποτα στο γυράδικο με την ΧΑ;

 

Σύντροφε νομίζω ότι ήσουν υπερβολικός και χωρίς παρεξήγηση, η συμπεριφορά σου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ρατσιστική. Επειδή είχες έναν λεκτικό διαπληκτισμό με λίγα άτομα (πόσα; 4; 5; 6; ) τσουβάλιασες ολόκληρη πόλη με ένα ναζιστικό μόρφωμα που ψηφίζει το 7% ενώ κατηγορείς αδιακρίτως για τα προηγούμενα περιστατικά κακοποίησης στην περιοχή χωρίς να έχεις την παραμικρή ένδειξη του ποιος ευθύνεται. Αν μένεις σε πόλη, πιθανότατα υπάρχουν κι εκεί γραφεία των ναζί. Θα σου άρεσε να σε τσουβαλιάσει κάποιος παρόμοια; Το ίδιο και με τα ζώα.

 

Όσο για τα αδέσποτα, έχε υπόψιν σου τα εξής δύο πράγματα: α) Ο περισσότερος κόσμος δεν θα ήθελε ένα άγνωστο σκυλί στα πόδια του ενώ τρώει, ιδιαίτερα δε αν φαίνεται και άρρωστο όπως λες. β) Το μαγαζί, καθότι φαγάδικο, θα έχει πρόβλημα με το υγειονομικό αν εντοπιστεί ζώο (αδέσποτο ή μη) στους χώρους του. 

 

Φυσικά και τα παραπάνω δεν δικαιολογούν κανέναν που θα χτυπήσει ένα ζώο, αλλά δικαιολογούν όσους προσπαθούν να τα απομακρύνουν από το μαγαζί τους. Καλό θα ήταν οι χαρακτηρισμοί μας και οι αναλύσεις να αποφεύγουν άδικες γενικεύσεις και τσουβαλιάσματα. Ειδάλλως, δεν έχουμε καμία διαφορά από τους φασίστες που στέκονται σε μεμονωμένα περιστατικά για να πουν ότι ΟΛΟΙ οι ξένοι είναι μιάσματα, κλέφτες και δολοφόνοι.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License