Αθήνα : 03/10, 12:00 – Πορεία εν όψει του εφετείου, για την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια

Περίληψη

post image

Στις 30 Ιουνίου του 2008, το αναρχικό στέκι Αντίπνοια δέχεται οργανωμένη επίθεση από 15-20 παρακρατικούς της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό, από μαχαίρι, δύο συντρόφων. Μετά από 6 χρόνια, τον Σεπτέμβρη του ’14 ολοκληρώθηκε η δίκη και οι δύο φασίστες, Αθανάσιος Στράτος και Βασίλης Σιατούνης, καταδικάστηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στις 9 του Οκτώβρη του 2015 εκδικάζεται η έφεσή τους, όπου θα επιχειρήσουν να αναιρέσουν την απόφαση ώστε να έρθουν σε ευνοϊκότερη θέση,αφού η υπόθεσή τους αποτελεί μέρος της δικογραφίας της δίκης της Χ.Α., ως εγκληματική οργάνωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν είχαμε και δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης. Ακόμα περισσότερο τώρα και μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα , που ο κρατικός μηχανισμός άρχισε να χρησιμοποιεί τον καθεστωτικό «αντί»φασισμό ώστε να αναχαιτίσει την κοινωνική οργή και να φανεί ως ο εγγυητής της κοινωνικής ομαλότητας, λέμε πως ο αντιφασιστικός αγώνας είναι ταξικός, αντιθεσμικός, ανατρεπτικός και αντικαπιταλιστικός.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό. Δίνεται μέσα στους κοινωνικούς- ταξικούς αγώνες, ενάντια στο σύστημα που προωθεί τις ανισότητες, την ιεραρχία και τους διαχωρισμούς. Παρεμβαίνοντας μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων, σε όλα τα κοινωνικά πεδία, στους καθημερινούς αγώνες για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/10 12:00 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10 9:00πμ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

αναρχικοί/ες – αντιφασίστες/ριες

Αναδημοσίευση από stekiantipnoia.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License