Ιταλία, Βεντιμίλια, εκκένωση του κατειλημμένου camp προσφύγων και μεταναστών

Χθες, 30 Σεπτεμβρίου, η Ιταλική αστυνομία εκκένωσε τον κατειλημμένο χώρο στα σύνορα Ιταλίας Γαλλίας, στον οποίο μετανάστες/ριες, μαζί με αλληλέγγυους/ες είχαν φτιάξει έναν αυτοοργανωμένο καταυλισμό και κέντρο αγώνα.

Χθες, 30 Σεπτεμβρίου, η Ιταλική αστυνομία εκκένωσε τον κατειλημμένο χώρο στα σύνορα Ιταλίας Γαλλίας, στον οποίο μετανάστες/ριες, μαζί με αλληλέγγυους/ες  είχαν φτιάξει έναν αυτοοργανωμένο καταυλισμό και κέντρο αγώνα.

Από τα τέλη Ιούνη, εκατοντάδες μετανάστες και μετανάστριες, στο δρόμο τους από την Αφρική στην Ιταλία, και από εκεί στην βόρεια Ευρώπη, είχαν βρεθεί μπλοκαρισμένοι στα ιταλο-γαλλικά σύνορα, τα οποία είχε κλείσει η γαλλική αστυνομία.

Μαζί με αλληλέγγυες και αλληλέγγυους, αυτοοργανωμένα και συλλογικά, για τρεις μήνες δημιούργησαν ένα κέντρο υποδοχής και αγώνα, ζύμωσης, γνωριμίας και ανταλλαγής εμπειριών ανάμεσα στους ίδιους τους μετανάστες που συνέρρεαν, αλλά και ανάμεσα σε μετανάστες/ριες και αλληλέγγυες/ους. Μόνο στην Μασσαλία, αυτήν την στιγμή υπάρχουν τρεις καταλήψεις στις οποίες συστεγάζονται αλληλέγγυοι και μετανάστες, σαν αποτέλεσμα αυτής της γνωριμίας.

Καλέσματα, δράσεις αλληλεγγύης και πορείες έγιναν στις περισσότερες πόλεις της Ιταλίας και στην Γαλλία.

Ο αγώνας συνεχίζεται!!

"we're not going back"

 

για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση στα Ιταλικά

https://www.facebook.com/Presidio-Permanente-No-Borders-Ventimiglia-782827925168723/timeline/

 

σύντομο άρθρο σχετικά με την εκκένωση στα Γαλλικά

http://mars-infos.org/ventimiglia-urgent-expulsion-du-325

 

προηγούμενο κάλεσμα για συμμετοχή στο no border camp presidio Ventimiglia, στα ελληνικά

https://athens.indymedia.org/post/1547424/

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License