Χιλή: Ο σύντροφος Ενρίκε Γκουσμάν σε πλήρη κατ’ οίκον περιορισμό

http://gr.contrainfo.espiv.net/2015/09/23/enrique-guzman-en-arresto-domiciliario-total/

Όπως ενημερώνουν το Συντονιστικό Ενάντια στις Φυλακές La Fuga και η σελίδα Refractario, την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη το Δικαστήριο Εγγυήσεων του Σαντιάγο αποφάσισε την άρση του μέτρου της προφυλάκισης για τον σύντροφο Ενρίκε Γκουσμάν και την αντικατάστασή του με το μέτρο του πλήρους κατ’ οίκον περιορισμού.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ενρίκε είχε συληφθεί στις 6 Απρίλη 2015 κατηγορούμενος για συμμετοχή στις ίδιες εμπρηστικές επιθέσεις για τις οποίες συνελλήφθησαν στις 18 Σεπτέμβρη 2014 τα συντρόφια Νατάλια Κογιάδο, Χουαν Φλόρες και Γκιγέρμο Ντουράν. Τα νέα της αποφυλάκισης είναι ευχάριστα, πρέπει ωστόσο να παραμείνουμε σε επιφυλακή δεδομένου πως το πιο πιθανό είναι πως η εισαγγελία θα προσβάλλει την εν λόγω απόφαση, όπως είχε κάνει και στις 10 Ιούνη 2015, κατορθώνοντας την ακύρωση αντίστοιχης απόφασης αποφυλάκισης.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κατασταλτικό αυτό χτύπημα, ας ενεργοποιήσουμε και πάλι τη διεθνιστική αλληλεγγύη στη Νάταλυ και στον Χουαν που παραμένουν σε καθεστώς προφυλάκισης.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΝΑΤΑΛΥ ΚΑΖΑΝΟΒΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΟΥΑΝ ΦΛΟΡΕΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License