Ενημέρωση από πλατεία Βικτωρίας , Παρασκευή 11/9

Το μεσημέρι της Παρασκευής κυκλοφόρησε ένα χαρτί-κάλεσμα «αγανακτισμένων κατοίκων» για το ίδιο απόγευμα, ενάντια στην παρουσία των μεταναστών και των μεταναστριών στην πλατεία.

Ενημέρωση από πλατεία Βικτωρίας , Παρασκευή 11/9

Το μεσημέρι της Παρασκευής κυκλοφόρησε ένα χαρτί-κάλεσμα «αγανακτισμένων κατοίκων» για το ίδιο απόγευμα, ενάντια στην παρουσία των μεταναστών και των μεταναστριών στην πλατεία. Δυστυχώς για τα φασιστοειδή απομεινάρια, η κινητοποίηση αλληλέγγυου κόσμου (από συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής αλλά και μεμονωμένου κόσμου)  ήταν άμεση. Η παρουσία στην πλατεία Βικτωρίας 70-80 αλληλέγγυων στους μετανάστες και τις μετανάστριες λειτούργησε καταλυτικά απέναντι στους –περίπου 10 με το ζόρι- «αγανακτισμένους» , οι οποίοι δεν έκατσαν πάνω από 10λεπτο.  

Για την ιστορία, η αρχική τους προσέγγιση επί του ζητήματος προσπαθούσε ματαίως να επενδύσει επάνω στον μανδύα ενός υποτιθέμενου ανθρωπισμού με πρόσχημα  τα «καημένα τα παιδάκια που κοιμούνται στο πάτωμα,  να τα μαζέψει το κράτος» , ενώ μέσα σε λίγα λεπτά οι μάσκες έπεσαν αφού η φρασεολογία εκτιλύχθηκε σε ατάκες  του στυλ «και ποιός θα κάνει αλληλεγγύη στους έλληνες»  κτλ.  Τέτοια φασιστοειδή- που επιχειρούν να εμφανιστούν  με πιο «κοινωνικό» προσωπείο – τους υπερασπιστές της καθαρότητας , της τάξης και της ασφάλειας, και των συμφερόντων των αφεντικών και των μαγαζατόρων της πλατείας, τα ξέρουμε εδώ και χρόνια άλλωστε.  Από τους «επώνυμους αγανακτισμένους» όπως η Ελένη Παπαδοπούλου (κολλητάρι με την Σκορδέλη)  celebrity των τηλεοπτικών παραθύρων που έχει πολλάκις επικροτήσει  τα φασιστικά πογκρόμ  και την εκκένωση της βιλας Αμαλίας , μέχρι τις επιτροπές- φαντάσματα , όπως η ανύπαρκτη επιτροπή  Αγγελοπούλου- πλ. Βικτωρίας, που όποτε βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να διαχύσουν το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο δηλητήριό τους στη γειτονιά. Μάταια όμως, κάθε τέτοιου είδους απόπειρα όπως η χθεσινή, έχει πέσει στο κενό.  

Προειδοποιούμε πως κάθε απόπειρα εναντίον των μεταναστών και των μεταναστριών θα μας βρει απέναντί τους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

 

συνέλευση πλατείας Βικτωρίας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License