Καυτό και αποτρόπαιο καλοκαίρι στις φυλακές : έξι άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει!

αφιερωμένο στον αγώνα της Έφης Στατήρη και σε όλους τους αγωνιζόμενους αιχμαλώτους https://aenaikinisi.wordpress.com/2015/09/05/%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86/

Posted on 05/09/2015 by kleovis Δημοσιεύτηκε στις αυγούστου 27, 2015 από το contromaelstrom

Πολύ ζεστό καλοκαίρι. Στις φυλακές έγινε καυτό. Σαράντα χρόνια πριν το καλοκαίρι στις φυλακές χαρακτηρίζονταν από πολύ σκληρούς αγώνες διαμαρτυρίας ενάντια στην απαίσια κατάληξη της προσπάθειας μεταρρύθμισης στις ιταλικές φυλακές που ήταν ακόμη σταματημένες στους φασιστικούς κανονισμούς και που είχε παράξει τον νόμο 354 της 26.07.1975 (βλέπε προηγούμενο Post εδώ qui), μια σειρά κανονισμών που δεν συγκέντρωναν ούτε στο ελάχιστο τις προτάσεις του κινήματος των κρατουμένων.

Σήμερα στις ιταλικές φυλακές το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από μιαν έκρηξη αυτοκτονιών:sei, έξι κρατούμενοι αφαίρεσαν την ζωή τους μέσα σε έναν μήνα σε άλλες τόσες ιταλικές φυλακές. Regina Coeli (Roma), Terni, Teramo, Pisa, Alba και Carinola (Caserta). Στις 30 ιουλίου, στριμωγμένοι στις ιταλικές φυλακές, προέκυπταν 52.144 εκ των οποίων 2.122 γυναίκες (την προηγούμενη χρονιά ήταν 54.414); πάνω από 8.000 περιμένουν να κριθούν; το μεγαλύτερο μέρος του εγκλεισμένου πληθυσμού είναι μέσα για αδικήματα ενάντια στην περιουσία (30.042). Στις 31 ιουλίου 2015, κρατούμενοι/και με εναλλακτικά μέτρα (δηλαδή εξωτερικός ποινικός έλεγχος) αριθμούνταν  33.309 (το 2014 ήταν 32.206), μια αστεία αύξηση παρά το ότι το υπουργείο και όλο το staff του Υπουργείου δικαιοσύνης δηλώνει πως θέλει να αυξήσει τα εναλλακτικά μέτρα μειώνοντας τις παρουσίες στην φυλακή.  Λίγες είναι οι δοκιμαστικές αναθέσεις κοινωνικής εργασίας 12.793; ελάχιστες ημιελευθερίας 723; μόνο 9.936 οι κρατήσεις κατ’ οίκον; 5.990 οι εργασίες δημόσιας χρησιμότητας; 3.673 δοκιμαστικής επιτήρησης, ελευθερίας; 189 σε ελεγχόμενη ελευθερία και πέντε σε κατάσταση ημικράτησης.

Παρά την μείωση παρουσιών η φυλακή συνεχίζει να σκοτώνει.  Ο λεγόμενος »υπερπληθυσμός» ελαφρύνθηκε, μετά τον καλλωπισμό που επέβαλε το ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όμως δεν άλλαξαν οι συνθήκες εκμηδενισμού και καταστροφής της προσωπικότητας των έγκλειστων προσώπων.

Γιατί αυτοκτονούν στην φυλακή? Η αυτοκτονία είναι το μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις στην φυλακή δίχως να χρειάζεται να συμπληρώσεις την αιώνια  “ερωτησούλα”. Μόνον ένα άλλο πράγμα μπορείς να κάνεις δίχως να ζητήσεις άδεια, και είναι  η απόδραση. 

Όμως οι αποδράσεις μειώνονται και αυξάνονται οι αυτοκτονίες.  Οι δυο έξοδοι δίχως άδεια είναι, μεταξύ τους, αντιθέτως αναλογικές: εάν αυξάνονται οι αυτοκτονίες, μειώνονται οι αποδράσεις, εάν αυξάνονται οι αποδράσεις μειώνονται οι αυτοκτονίες. Στα χρόνια Εβδομήντα αποδράσεις μετρούσαμε διάφορες εκατοντάδες τον χρόνο και αρκετές εξεγέρσεις και οι αυτοκτονίες δεν ξεπερνούσαν την δεκάδα. Σήμερα οι αυτοκτονίες ξεπερνούν την εξηντάδα και οι αποδράσεις μειώθηκαν σε μια πενηντάδα, εξεγέρσεις: καμία

Εάν κυλήσεις το σκαμνί, εάν αυτοκτονήσεις, διαγράφεις μονομιάς όλες τις ασχήμιες και τις ταλαιπωρίες, εξαλείφεις το αποκρουστικό σημάδι που ο νόμος σου έχει τυπώσει στο μέτωπο. Είναι η κούραση να αγωνίζεσαι ενάντια στους ανεμόμυλους, έτσι κι αλλιώς κανείς δεν ακούει τα παράπονά σου και τις αιτιάσεις σου. Έτσι σκέφτεται αυτός που διανοείται την αυτοκτονία.

Εάν αντιθέτως καταβάλεις την προσπάθεια να παραμείνεις στην ζωή, και πόση δύναμη χρειάζεται!, γίνεσαι ένα αποτέλεσμα για εκείνους που διοικούν: ένας που δεν αυτοκτόνησε! Εκείνοι που παράγουν λέξεις και νούμερα άχρηστα στις εφημερίδες και την Tv δεν θα έπρεπε να εκπλήσσονται όταν κάποιος στην φυλακή αυτοκτονεί, θα έπρεπε να αναρωτιούνται πως τα καταφέρνουν οι υπόλοιποι να μην-αυτοκτονήσουν.

Όταν ένας κρατούμενος βλέπει έναν σύντροφο στον εγκλεισμό να αυτοκτονεί, η πρώτη ερώτηση που κάνει στον εαυτό του είναι, γιατί όχι εγώ? Εάν παραμείνεις στην ζωή, σχεδόν νιώθεις ένοχος που επιβίωσες. Σαι η παραμονή σου στην ζωή να δικαιολογεί κατά κάποιον τρόπο αυτό το όνειδος της φυλακής.

Ο θάνατος έχει μπει έντονα στην φυλακή από τότε που η φυλακή ειρήνευσε: γύρω στους 200 νεκρούς τον χρόνο εκ των οποίων 50-60 λόγω αυτοκτονίας. Η λεγόμενη  βίαιη φυλακή, εκείνη των εξεγέρσεων δεν κατέγραφε μια σφαγή των διαστάσεων της ειρηνευμένης φυλακής.

Την δεκαετία 1960-69, με μια μέση παρουσία  32.754 κρατουμένων, οι αυτοκτονίες υπήρξαν 100 και οι απόπειρες  302, ίσες με ποσοστό 3,01 και 9,24 επί 10.000 παρουσιών. Τα τελευταία 9 χρόνια το ποσοστό αυτοκτονιών υπήρξε της τάξης του 10,3 και οι απόπειρες  142,94  επί 10.000 παρουσιών.  Σαράντα χρόνια πριν οι φυλακισμένοι σκοτώνονταν με μια συχνότητα 6 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τον ελεύθερο πληθυσμό, σήμερα η συχνότητα είναι 20 φορές μεγαλύτερη.

Είναι επείγον να ξαναπιάσουμε στην άγρια κριτική στην φυλακή, στα Cie, στον ψυχιατρικό έλεγχο.  Είναι απαραίτητο να συνοδεύσουμε τους καθημερινούς αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση, για τις καταλήψεις σπιτιών και δημόσιων χώρων, για να υπερασπιστούμε τις περιοχές μας από την αμείλικτη ερήμωση, από την κερδοσκοπία στους δημόσιους χώρους, κλπ., κλπ., με έναν καθημερινό αγώνα ενάντια στην φυλακή. Υποστηρίζουμε τους ανθρώπους υπό καθεστώς κράτησης με όλα τα μέσα και με το μέγιστο των δυνάμεών μας, όταν σηκώνουν το κεφάλι και αρχίζουν ξανά τις διαμαρτυρίες (όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην φυλακή Santa Maria Maggiore στην Venezia)

Ονομάζουμε κομουνισμό την κοινωνία δίχως φυλακές!!!

Tελευταία ενημέρωση: lη σφαγή δεν έχει τέλος. Μόλις τέλειωσα να γράφω αυτό το post, η φυλακή σκότωσε ξανά.

Gela (Cl): κρατούμενος  30 χρόνων κρεμάστηκε. Από την αρχή του χρόνου 31 αυτοκτονίες μες το κελί, σε αύξηση οι περιπτώσεις μεταξύ των νέων και των ξένων. 

Να σταματήσουμε αυτή την σφαγή. Να αδειάσουμε τις φυλακές

http://contromaelstrom.com/2015/08/27/estate-rovente-e-atroce-nelle-carceri-sei-persone-suicidate/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License