Τα Εθνικοαπελευθερωτικά Κινήματα, ο Πόλεμος και το Κράτος

Το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί μιαν ενιαία μελέτη, αλλά μια συλλογή κειμένων που εξετάζουν το ζήτημα των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, απομυθοποιώντας τους.

 

Το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί μιαν ενιαία μελέτη, αλλά μια συλλογή κειμένων που εξετάζουν το ζήτημα των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, απομυθοποιώντας τους. Μολονότι η οπτική όλων των συγγραφέων δεν καλύπτει απόλυτα τους προσανατολισμούς μας, θεωρήσαμε σκόπιμο να δώσουμε μια σφαιρική εικόνα του θέματος, παραθέτοντας τις απόψεις όλων σχεδόν των τάσεων του ελευθεριακού κινήματος. Παράλληλα με τη θεωρητική επεξεργασία, δίνουμε και μια κριτική σκιαγράφηση χαρακτηριστικών περιπτώσεων εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, που η έκβαση κι η μετεξέλιξή τους τεκμηριώνει τα συμπεράσματα των θεωρητικών αναλύσεων.

Πρόλογος του εκδότη

 

Περιεχόμενα

Ο αναρχισμός και ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας

Συνεισφορές για την επανόρθωση της γνώμης του κοινού σχετικά με την επανάσταση στις υπανάπτυκτες χώρες

Τριτοκοσμισμός ή Σοσιαλισμός;

Βιετνάμ: Ποιος είναι ο νικητής;

Ο πόλεμος, η εθνική απελευθέρωση και το κράτος

Δυο τοπικά πόλεμοι

Ο χαρακτήρας της Κουβανικής Επανάστασης

Μήνυμα προς τους επαναστάτες της Αλγερίας και όλων των χωρών

Οι ταξικοί αγώνες στην Αλγερία

Εθνική απελευθέρωση και κρατική εξουσία: Μία αναρχική κριτική του MPLA στην Αγκόλα

Αφγανιστάν: Παγκόσμια κρίση;

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License