Σήμερα το πρωί στην Ειδομένη ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 3.000 πρόσφυγες. Είχε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (κλούβες, ΟΠΚΕ) από την ελληνική μεριά, οι οποίες προσπαθούσαν να εμποδίσουν το πλήθος να προχωρήσει προς τα σύνορα. Δημιουργήθηκε ένταση και πάνω στο σπρώξιμο οι μπάτσοι ψέκασαν τον κόσμο με δακρυγόνα (ακόμα και μικρά παιδιά και μωρά) και έριξαν δύο κρότου λάμψης. Πολύς κόσμος κατάφερε να ξεφύγει και τρέξαν μαζικά προς την πλευρά της ΠΔΓΜ. Εκεί, πριν τους επιτεθούν οι μπάτσοι, οργανώθηκαν σε ομάδες των 50, ώστε να μπορέσουν να περάσουν τα σύνορα και να φύγουν με τρένο.

Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά περνούν τα σύνορα προς ΠΔΓΜ και οι τελευταίοι από τους 3.000. Μια κλούβα των Ματ παραμένει στο σημείο.

Η ανάγκη για τη συγκέντρωση πραγμάτων παραμένει αμείωτη, καθώς η προσέλευση αυτών των ανθρώπων δεν πρόκειται να σταματήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Καθώς η στάση των λιμενικών και των μπάτσων σε κάθε χώρα που περνούν σκληραίνει, καθώς όλο και περισσότερα πτώματα ξεβράζονται στις παραλίες και βρίσκονται σε φορτηγά, καθώς η ευρώπη-φρούριο θωρακίζει περισσότερο από ποτέ τα τείχη της και στρατιωτικοποιεί τα σύνορά της, οφείλουμε να οργανωθούμε και να αντιτάξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη!

Να μη συνηθίσουμε στη βαρβαρότητα!

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License