Το ΡΚΚ απαντά στις Τουρκικές αναφορές σχετικά με τις απώλειες στις μάχες.


Οι Κουρδικές Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG) στην Τουρκία, που αποτελούν το στρατιωτικό σκέλος του ΡΚΚ ανακοίνωσαν ότι 394 Τούρκοι στρατιώτες, 16 αστυνομικοί και 61 αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας της χ'ωρας , έχουν σκοτωθεί κατα την διάρκεια συγκρούσεων με τους αντάρτες κατα την διάρκεια του τελευταίου μήνα.
Το ΡΚΚ ανακοίνωσε ότι την ίδια περίοδο 42 αντάρτες βρήκαν τον θάνατο απο τα Τουρκικά πυρά, ενώ απο την μεριά των Κουρδικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν 391 επιχειρήσεις ενάντια στις Τουρκικές θέσεις.
Η ανακοίνωση έρχεται σαν απάντηση στις Τουρκικές εξαγγελίες ότι απο τις 22 Ιούλη 814 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί απο τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στις ορεινές περιοχές του Ιρακινού Κουρδιστάν, ενώ η Τουρκική πλευρά μιλά για τον θάνατο 57 στρατιωτών κατα την διάρκεια των τελευταίων 28 ημερών.


Στο μέτωπο της Ροτζάβα


Οι Κουρδικές Δυνάμεις Λαϊκής Προστασίας (YPG) στην Συρία, έχουν  εξαπολύσει νέες επιθέσεις ενάντια στις δυνάμεις του ISIS στα περίχωρα της Jarablus, αμφισβητώντας και δοκιμάζοντας το Τουρκικό σχέδιο της επιβολής"ζώνης ασφαλείας" που με την πρόφαση της ανάσχεσης του Ισλαμικού Χαλιφάτου, στοχεύει στο να σταματήσει την εξάπλωση και κυριαρχία των Κουρδικών δυνάμεων κατα μήκος των συνόρων.
“Οι πολιτοφύλακες των YPG με επιτυχία διέσπασαν την γραμμή άμυνας του ISIS Δυτικά του ποταμού Εφράτη την περασμένη Πέμπτη καταφέρνοντας χτυπήματα στους τζιχαντιστές και σκοτώνοντας 12 απο αυτούς στις μάχες που ακολούθησαν.
Οι πρόσφατες επιθέσεις εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο απελευθέρωσης της  Jarabulus, που βρίσκεται μέσα στην "ζώνη ασφαλείας'.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License