240 μεταναστες/τριες στα χανια-παλια ηλεκτρική

αναδημοσίευση από χανιώτικα νέα

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής μεταφέρθηκαν από την Παλαιόχωρα οι μετανάστες που περισυνέλεξε χθες το απόγευμα το φορτηγό πλοίο «BBC Quebec».

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη αντιπλοίαρχο Γιάννη Ορφανό,  πρόκειται για 240 μετανάστες, πιθανόν Αιγύπτιους και Σύρους. Στην πλειοψηφία τους είναι ανήλικοι ενώ μεταξύ τους υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες.

Τέσσερα άτομα έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Χανίων για εξετάσεις καθώς ορισμένοι έχουν τραύματα.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις του Λιμενικού, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Σαμαρείτες, Γιατροί του Κόσμου κ.α

Σύμφωνα με πληροφορίες το Λιμενικό προχώρησε στην σύλληψη 5 ατόμων που κατηγορούνται ως δουλέμποροι.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Από χθες το απόγευμα για την μεταφορά των προσφύγων στήθηκε μια μεγάλη κινητοποίηση από το Λιμενικό, τις αρχές, τους δήμους Καντάνου Σελίνου και Χανίων.
Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν στα διεθνή ύδατα νότια του νησιού, όπου ξεκίνησε η επιχείρηση για τη διάσωση τους καθώς  αντιμετώπισαν κίνδυνο όταν το σκάφος στο οποίο αρχικά επέβαιναν, άρχισε να βυθίζεται.

Με εντολή από τις ιταλικές αρχές το «BBC Quebec» επιβίβασε τους μετανάστες στους χώρους του και με συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Από την Παλαιόχωρα όπου έφτασαν αργά χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν με λεωφορεία -σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο- στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στο κέντρο της πόλης των Χανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει η επίσημη καταγραφή των προσφύγων-μεταναστών και η μεταφορά τους στην Αθήνα για τα περαιτέρω.

( από http://www.haniotika-nea.gr/stin-palia-ilektriki-i-240-metanastes-tis-paleochoras/)

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!

 

η αλληλεγγύη το όπλο των λαών

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License