Χρονολογία Πρώτης Γραμμής και περιχώρων, 1, Cronologia di PL e dintorni.

από την ιστορία του ιταλικού επαναστατικού κινήματος https://aenaikinisi.wordpress.com/2015/08/01/%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%87%CF%8E/

Posted on 01/08/2015 by kleovis

1978. Ιούλιος-σεπτέμβριος ● εισαγωγή όπλων από τον Λίβανο ●  Οι Επαναστατικές Κομουνιστικές Επιτροπές (COCORI), μια από τις οργανώσεις που γεννήθηκαν από την ρήξη του χώρου της εφημερίδας Δίχως Ανακωχή, “Senza Tregua”, εισάγουν στην Ιταλία από τον Libano, διa θαλάσσης, μια μεγάλη ποσότητα όπλων. Ιδιαίτερα,  21 kalashnikov, 3 επιθετικά τουφέκια με εκτοξευτή χειροβομβίδων FAL, 1 σωλήνα εκτοξευτή  με 10 βομβίδες, δεκάδες χειροβομβίδες κατακερματισμού, εκρηκτικά και πυρομαχικά. Μέρος αυτών των όπλων θα καταλήξει στην PL και θα αποτελέσει βασικό συστατικό του βαριού της εξοπλισμού. Δεν θα έχει όμως τέλος καλό η προσπάθεια εισαγωγής μιας δεύτερης ποσότητας την επόμενη χρονιά.

1978. 20 ιουλίου ● επίθεση στην εμπορική Ένωση ● Η έδρα της Ένωσης Εμπορίου και Τουρισμού του Milano καταστρέφεται από εκρηκτικούς μηχανισμούς στα γραφεία της που πυροδοτήθηκαν στην διάρκεια της νύχτας.

1978. 15 ιουλίου ● αφοπλισμός αστυνομικού ● Στο αεροδρόμιο Ciampino (Roma) αφοπλίζεται ένας από τους  αστυνομικούς της φύλαξης. 1978. 15 ιουλίου ● επίθεση στην Κοινοπραξία του Πιεμόντε ● Στο Torino πραγματοποιείται επίθεση εμπρηστική ενάντια στην Κοινοπραξία για την αυτόματη επεξεργασία των πληροφοριών.  

  1. 5 ιουλίου ● επίθεση στην πανεπιστημιακή Έδρα ● Στην Bologna οι Ομάδες προκαλούν ζημιές με εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της Opera universitaria και σε μιαν έδρα των τροχονόμων.

1978. 3 ιουλίου ● επίθεση στην FinPiemonte ● Στο Torino πραγματοποιείται επίθεση εμπρηστική στα γραφεία της FinPiemonte,[ εταιρεία που ασχολείται με τον σχεδιασμό οικονομικών πολιτικών].

  1978. 22 ιουνίου ● τραυματισμός στην Napoli ● Στην πρωτεύουσα της Καμπανίας οι Ομάδες τραυματίζουν στις γάμπες τον Salvatore Napoli, επιστάτη στην Alfa Sud. Την ίδια ημέρα πραγματοποιούνται δυο σαμποτάζ στην γραμμή της αλυσίδας συναρμολόγησης τους εργοστασίου. Στις 27 στο Cassino (Fr) καταρρίπτεται ένας πυλώνας της ΔΕΗ, ENEL και μπλοκάρεται η παραγωγή στηνAlfa. 1978. 3 ιουνίου ● επίθεση στην αστυνομία ● Γίνεται εισβολή στα γραφεία της ηγεσίας των τροχονόμων στην Bergamo Alta. Αφοπλίζονται οι παρόντες αστυνομικοί, τα γραφεία παραδίδονται στην φωτιά.   1978. 17 μαίου ● τραυματισμός του De Martini ● Στο Torino, σε μιαν ενέδρα, τραυματίζεται ο αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων της  DIGOS Roberto De Martini.   http://www.micciacorta.it/sezione/contenuti/cronologie/

από @ κάποιος που γνωρίζει 05/08/2015 2:05 πμ.


Το site του οποίου τα περιεχόμενα μεταφράζετε ανήκει στο σκουλήκι Sergio Segio.  Ο τύπος ανήκει στην κατηγορία των "διαχωρισμένων", δηλαδή αυτών που για να μειώσουν τη ποινή τους, έβγαιναν στις εφημερίδες και οργάνωναν συνέδρια μαζί με "προοδευτικούς' δικαστές -στη φυλακή- διακυρήσσοντας το τέλος του ταξικού ανταγωνισμού. Αυτό τη στιγμή που το αστικό κράτος έκανε βασανιστήρια σε όσους δεν θέλαν να γίνουν καταδότες ή διαμαρτύρονταν για τις σαδιστικές συνθήκες κράτησης.

Ανάγοντας την ήττα του μιλιταριστικού-υπαρξιακού εξτρεμισμού της PL και των παραφυάδων της σε ήττα του συνολικού επαναστατικού κινήματος, ο Segio και οι όμοιοι/ες του θέλαν να πείσουν και όσους συντρόφους δεν είχαν εμπλέξει στο ντελήριό τους ή δεν τους είχαν καταδώσει (γιατί κάποιοι έκαναν και αυτό) ότι το μόνο δυνατό μέλλον είναι αυτό των κινημάτων που διαλεκτίζονται με την αστική εξουσία.

Για να το πούμε πιο απλά έλεγαν ότι μόνο όσοι θα αποδεχόντουσαν τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και το κρατικό μονοπώλιο βίας, θα μπορούσαν να θεωρηθούν μέρος των "νέων" κοινωνικών κινημάτων. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν ξεπερασμένοι και γι'αυτό έπρεπε να εγκαταλειφθούν. Ακόμα πιο απλά "αφού μιας πιάσαν εμάς, δε πάνε να πνιγούν όλοι οι άλλοι. Εμείς να βγούμε έξω".

Πίσω από τη καταδίκη των οργανώσεων ένοπλης βίας, η κυρίαρχη τάξη ζήτησε -και έλαβε- τη πλήρη πολιτική απονομιμοποίηση κάθε μορφής ταξικού ανταγωνισμού που έβαζε στο τραπέζι τη προοπτική ανατροπής του αστικού κράτους. Ενώ τον μετανοημένο καταδότη δεν τον σέβεται πλέον κανένας, ο διαχωρισμένος εθεωρείτο πιο αξιόπιστος...

Αυτή τη παρακαταθήκη άφησαν τύποι σαν το Segio στις νέες γενιές του ιταλικού κινήματος. Γι'αυτό άλλωστε ανταμείψαν αυτόν και πολλούς απ' το συνάφι του με θέσεις κοινωνικών λειτουργών -και τί λειτουργών!- σε συνεργατικές συνδικάτων είτε κοντά στους σοσιαλδημοκράτες του ΚΚ Ιταλίας, είτε κοντά στο προοδευτικό ρεύμα των καθολικών της Χριστιανοδημοκρατίας.

Άλλωστε και η προπαγάνδα υπέρ του αστικού κόσμου λειτούργημα είναι.

Γι'αυτό ακόμα και σήμερα, και παρ'ολη τη προβολή που γίνεται στους "διαχωρισμένους" από κάποιους χώρους, το ιταλικό κίνημα στη συντριπτική του πλειοψηφία τους κρατάει στο περιθώριο. 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License