Η άρνηση του δημοτικού συμβούλιου να συνομιλήσει και να διαπραγματευτεί με τους κατοίκους του Izidro, μπορει να προκαλέσει άμεσα την εκκένωση της κατάληψης και την συνεπακόλουθη καταστροφή εκατοντάδων σπιτιών. Η κατηλημένη περιοχή είναι 7 φορές μεγαλύτερη απο αυτή του  Pinheirinho.Photo: Στο δάσος Izidoro, στην βόρεια πλευρά της μεγαλούπολης του   Belo Horizonte, δημιουργήθηκαν  οικισμοί σε τρείς μεγάλες κατηλημένες εκτάσεις.  Οι τρείς μαζί πήραν το όνομα  Izidora (Photos του Frederico Haikal ).


Η απειλή που προβάλετε  περιλαμβάνει τις Δημοτικές αρχές , την πολιτειακή κυβέρνηση, τη ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ένα ιδιώτη επιχειρηματία, Το Μπέλο Οριζόντε είναι το πεδίο  μιάς  από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις  αστικών εδαφικών διαφορών στη Βραζιλία: σχεδόν 30 χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να εκδιωχθούν και να δούν τα σπίτια τους να καταστρέφονται. Η αίτηση ανάκτησης που κατατέθηκε  από τις δημοτικές αρχές της πόλης   και έχει εγκριθεί από το δηκαστήριο των Minas Gerais , έχει ανασταλεί με διαταγή που εκδόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο  (STJ) στις 29 Ιουνίου, η δικαστική απόφαση όμως δεν είναι οριστική. Αν η απόφαση καταρηφθεί, η έξωση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή.
Η τεράστια έκταση του Δάσους  Izidoro , στη βόρεια περιοχή της πρωτεύουσας των Minas Gerais, είναι επτά φορές μεγαλύτερη από την κατάληψη γης Pinheirinho, που βρίσκεται στο São José dos Campos στο εσωτερικό του Σάο Πάολο και εκκένωθηκε το 2012 κατά τη διάρκεια μιας βίαιης εκστρατεία από τη Στρατιωτική Αστυνομία (PM). Το Pinheirinho είχε μια έκταση 4,3 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών, ενώ  το Izidoro έχει έκταση 31,2 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια. Η κατάληψη στην Minas Gerais  έχει πάνω από 20 χιλιάδες κατοίκους επιπλέον από ό, τι είχε Pinheirinho.

Photo: Ο δήμαρχος Márcio Lacerda αρνήτε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους κατοίκους.


Ο Δήμαρχος Márcio Lacerda, του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βραζιλίας (PSB), σκοπεύει να κατασκευάσει 13 χιλιάδες μέτρια διαμερίσματα στην περιοχή με κονδύλια από το πρόγραμμα My House My  LIFE. Η πλειοψηφία των διαμερισμάτων θα έχουν δύο υπνοδωμάτια και θα έχουν εμβαδόν140 ft ². Οι κατασκευαστικές εργασίες θα είναι στα χέρια της βραζιλιάνικης εταιρείας Direcional Engenharia, και της οικογένεια Werneck - που είναι οι πρώην ιδιοκτήτες της γης - και θα λάβει πληρωμές μερισμάτων από την κατασκευαστική κοινοπραξία.


Μετά από σχεδόν ένα χρόνο τεταμένες - και στο τέλος, αποτυχημένες - διαπραγματεύσεις μεταξύ της δημοτικής κυβέρνησης, των κατοίκων, και της κατασκευαστικής εταιρείας, με την παρέμβαση της κυβέρνησης του κράτους, η απόφαση εκκένωσης - ανάκτησης έφτασε στα χέρια της στρατιωτικής αστυνομίας  την 18 Ιουνίου Με την επικείμενη καταστροφή των σπιτιών τους, οι κατοικοι έχουν προσφύγει στον Κυβερνήτη Φερνάντο Pimentel.
Οι κάτοικοι προσπαθούν να ενθαρρύνουν την διοίκηση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος (PT) να μιμηθεί την χειρονομία του Itamar Franco, ο οποίος κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής του (1999-2002) εμπόδισε την στρατιωτική αστυνομία (PM) από τη πραγματοποίηση εξώσεις των φτωχών πληθυσμών. Φαίνεται απίθανο. "Η αποδοχή της θέσης του κινήματος, που είναι η διατήρηση και η αστικοποίηση της κατάληψης, δεν εξαρτάται από την πολιτειακή κυβέρνηση.


Σύμφωνα με έναν από τους συντονιστές του Κινήματος Αντίστασης του Izidoro τον Leonardo Péricles η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπεύθυνη για την κατάσταση και ποτέ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον στη διαπραγμάτευση. "Θα εκστρατεύσει εναντίον των καταληψιών στοχεύοντας και αποσκοπόντας στην ποινικοποίηση του κινήματος."
Οι οικογένειες έχουν προετοιμαστεί για τη σύγκρουση. Οι κάτοικοι έχουν θεσπίσει ένα αποτελεσματικό σύστημα επαγρύπνησης που λειτουργεί όλο το 24ωρο για να αποφευχθεί ο αιφνιδιασμός από την αστυνομία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License