Όχι στην πρόσκλησή σας Oxi al vostro invito

Posted on 11/07/2015 by kleovis πως σκέφτονται ιταλοί σύντροφοι https://aenaikinisi.wordpress.com/2015/07/11/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AE-%CF%83%CE%B1%CF%82-oxi-al-vostro-invito/

Όχι στην πρόσκλησή σας Oxi al vostro invito Posted on 11/07/2015 by kleovis Oxi al vostro invito Όχι στην πρόσκλησή σας

on 10 Ιουλίου 2015.

Δημοσιεύουμε την επιστολή με την οποίαν ο Franco Berardi Bifo αρνείται την πρόσκληση να παρευρεθεί σε festival στην Γερμανία: “την στιγμή αυτή δεν μπορώ να παρευρεθώ σε μιαν χώρα της οποίας ο πληθυσμός στην μεγάλη του πλειοψηφία αναγνωρίζεται στις θέσεις των φανατικών διωκτών του ελληνικού λαού και όλων των λαών της ευρωζώνης”

Ευγενικοί οργανωτές του  Festival διεθνούς λογοτεχνίας Poetische Quellen,

σας ευχαριστώ που με προσκαλέσατε να πάρω μέρος στις  30 αυγούστου και 1 σεπτεμβρίου στην  14η έκδοση της εκδήλωσής σας,

Ευγενικοί οργανωτές του 100 Jahre Gegenwart Eröffnung, σας ευχαριστώ που με προσκαλέσατε στην συνάντηση που θα λάβει χώρα στον Haus der Kulturen der Welt μεταξύ της 30 σεπτεμβρίου και της 4ης οκτωβρίου.

Πρέπει όμως να σας ανακοινώσω πως αν και έναν μήνα νωρίτερα είχα αποδεχθεί την πρόσκλησή σας βλέπω σήμερα πως είμαι αναγκασμένος να ακυρώσω την συμμετοχή μου στις εκδηλώσεις σας διότι αυτή την στιγμή δεν μπορώ να παρευρεθώ σε μιαν χώρα της οποίας ο πληθυσμός στην μεγάλη του πλειοψηφία αναγνωρίζεται στις θέσεις των φανατικών διωκτών του ελληνικού λαού και όλων των λαών της ευρωζώνης.

Πιστεύω πως για κάθε δημοκρατικό ευρωπαίο ήρθε η στιγμή να παραδεχθεί μιαν αλήθεια που πονάει βαθιά και που τρομάζει: εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του ναζιστικού καθεστώτος, εξήντα δύο χρόνια μετά την Διάσκεψη του Λονδίνου όπου διαγράφηκε το χρέος που η Γερμανία είχε συνάψει με την ανθρωπότητα, το γερμανικό έθνος παρουσιάζει εκ νέου τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά, ψυχολογικά και πολιτικά που το χαρακτήρισαν στο πιο σκοτεινό του παρελθόν.

Το ηθικό χρέος που το ελληνικό Κράτος έχει προς την ευρωπαϊκή Ένωση συνίσταται στην παραποίηση των λογιστικών εγγράφων. Το ηθικό χρέος του γερμανικού Κράτους έχει απέναντι στον κόσμο συνίσταται στην φυσική εξόντωση έξι εκατομμυρίων εβραίων, δυο εκατομμυρίων rom, τριακοσίων χιλιάδων γερμανών κομουνιστών, εικοσιοκτώ εκατομμυρίων σοβιετικών, τριακοσίων χιλιάδων γιουγκοσλάβων για να μην πούμε περισσότερα. Όμως γι αυτή την ενοχή ο ελληνικός λαός είναι αθώος, διότι για εκείνη την παραποίηση υπεύθυνες είναι οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που βοήθησαν τις αρχές της κυβέρνησης της Nea Demokratia και του Pasok. Ο γερμανικός λαός αντιθέτως δεν είναι καθόλου αθώος των αδιανόητων εγκλημάτων του ναζισμού, γεγονός που η μεγάλη πλειοψηφία των γερμανών πολιτών ήταν ενεργά ή παθητικά συνένοχος.

Το ότι η Γερμανία αισθάνεται σήμερα νομιμοποιημένη να ζητήσει την τιμωρία και την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού (καθώς του πορτογαλικού ιρλανδικού ισπανικού ιταλικού γαλλικού) στο όνομα της αρχής σύμφωνα με την οποίαν οι κανόνες δεν παραβιάζονται είναι σημάδι μιας εξαιρετικής υποκρισίας: το γερμανικό Κράτος όντως δεν σεβάστηκε τους ευρωπαϊκούς κανόνες σχετικούς με το όριο του  3% του PIL τα χρόνια 2003 και 2004.  Όμως κυρίως δείχνει μια πρόβα βλακείας, από την στιγμή που οι κανόνες πρέπει να αλλάξουν σε σχέση με τις ανάγκες της ανθρώπινης κοινότητας.

Σαν γιός ενός κομουνιστή παρτιζάνου που είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στις ναζιστικές φυλακές το έτος 1943 θα ήταν για μένα ατιμωτικό να επισκεφτώ μια χώρα της οποίας ο λαός δείχνει πως δεν έχει μάθει από την φοβερή της ιστορία.

Γνωρίζω καλά πως οι άνθρωποι που με προσκαλούν στο Βερολίνο για τις Εκδηλώσεις Poetische Quelle και 100 Jahre Gegenwart Eröffnung έχουν εξ ίσου σκανδαλιστεί με την επανεμφάνιση αισθημάτων αλαζονείας, σκληρότητας και απανθρωπιάς στην πλειοψηφία του λαού τους όσο κι εγώ. Όμως δεν μπορώ να ξεπεράσω το αίσθημα φρίκης που η βία της γερμανικής κυβέρνησης μου προκαλεί, δεν μπορώ να νιώσω σεβασμό ούτε φιλία γι αυτόν που θέλει την ταπείνωση του ελληνικού λαού.  Και μπορώ μόνο να προσκαλέσω τους γερμανούς δημοκρατικούς πολίτες να αγωνιστούν για μιαν ηθική μεταρρύθμιση που να μην είναι μόνο επιφανειακή, και κυρίως να ρίξουν το συντομότερο δυνατό την εγκληματική κυβέρνηση των Merkel Shauble και Gabriel.

Κλέοβης : να σας υπενθυμίσω πως ο Bifo είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της ιταλικής Αυτονομίας, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του ανατρεπτικού αυτόνομου κινήματος των χρόνων ’70 στην γειτονική μας χώρα.

http://www.commonware.org/index.php/cartografia/594-oxi-al-vostro-invito

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License