Γιατί να βγούμε από την κρίση ; Perché “uscire dalla crisi”?

πως το σκέφτονται Ιταλοί σύντροφοι Posted on 09/07/2015 by kleovis https://aenaikinisi.wordpress.com/2015/07/09/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-perche-uscire-dalla-crisi/

Γιατί να βγούμε από την κρίση ; Perché “uscire dalla crisi”? Posted on 09/07/2015 by kleovis Δημοσιεύτηκε τον ιούλιο  του 2015, στις 8, Pubblicato il luglio 8, 2015 από το  contromaelstrom

Τον νοέμβριο του 2011 έγραφα αυτό το post με τίτλο  “Ποια έξοδος από την κρίση?” Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ qui.

Προς το τέλος του άρθρου έγραφα:

“… Κι εμείς, όλες και όλοι εκείνοι που ζουν από την υποτακτική εργασία, σε αυτή την κρίση τι καθήκον έχουμε ? Στο μεταξύ, να επιβεβαιώσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της εργατικής επίθεσης που έθεσε σε κρίση το προηγούμενο μοντέλο που συσσώρευσε τα προβλήματα και τις αντιθέσεις που στην συνέχεια εξερράγησαν.  Μια ιστορική αλήθεια που πρέπει να επαναβεβαιώσουμε με υπερηφάνεια και επίσης για να υπογραμμίσουμε την δική μας διαφορετικότητα, τον δικό μας απόλυτο ανταγωνισμό σε κάθε καπιταλιστικό μοντέλο συσσώρευσης. Και από εκεί να επανεκκινήσουμε. 

Η εργαζόμενη τάξη είναι ικανή να πράξει την σύγκρουση για να εντείνει την καπιταλιστική κρίση και για να θρυμματίσει ένα μοντέλο εκμετάλλευσης, και το έδειξε. Σήμερα πρέπει να επαναλάβει αυτή την διαδρομή της, το μονοπάτι της και αυτό το ιστορικό της καθήκον: να οξύνει αυτή την κρίση!  Σίγουρα να μην βοηθήσει τα αφεντικά να την επιλύσουν, πολύ λιγότερο να χωρέσει σε  inguacchi εθνικό-πατριωτικά για να σώσει την εθνική κυριαρχία και τα Κράτη, είτε διατηρήσουν το ευρωπαϊκό νόμισμα, είτε επιστρέψουν στο εθνικό τους, και άλλους άθλιους συμβιβασμούς. 

Να οξύνουμε την κρίση, ανακτώντας μιαν επιθετικότητα γύρω από τις συνολικές αποδοχές (μισθολογική κατάσταση και υπηρεσίες) και γύρω από τις συνθήκες εργασίαςe (μείωση των ρυθμών, μορφές σαμποτάζ και μποϋκοτάζ); υπεράσπιση των χώρων μέχρι επανοικειοποίηση των ιδίων από πλευράς του αυτοοργανωμένου πληθυσμού για να τους υφαρπάξουμε από την  κερδοσκοπία και από την εκμετάλλευση από πλευράς κεφαλαίου. per sottrarli alla speculazione e allo sfruttamento da parte del capitale.

Να αρχίσουμε ξανά την επίθεση της τάξης την στιγμή κατά την οποίαν η κρίση αναδεικνύει την αδυναμία και τις εσωτερικές αντιθέσεις στην τάξη των καπιταλιστών. 

Μια επίθεση που πρέπει να βρει απαραίτητα μια στενή διεθνή διασύνδεση ανάμεσα στους αγώνες που να είναι ικανή να τις συντονίσει για να τις κατευθύνει ενάντια σε όλες τις προσπάθειες, λιγότερο ή περισσότερο μασκαρεμένες, »εξόδου από την κρίση….»

Διαβάζοντάς το ξανά σε απόσταση 4 σχεδόν χρόνων … λοιπόν, μπορούμε να πούμε, με μια κάποια προσέγγιση, πως η εξέλιξη της κρίσης/αναδιοργάνωσης μας υποχρεώνει με επείγοντα χαρακτήρα να αναλάβουμε τις ακόλουθες ευθύνες.

… μπορούμε να το κάνουμε!…              http://contromaelstrom.com/2015/07/08/perche-uscire-dalla-crisi/            

από ΓΚ 11/07/2015 1:04 πμ.


Γιατί δεν το γράφετε όλο στα λατινικά; Να ξαναθυμηθούμε τα λατινικά του λυκείου και να παροτρύνουμε το 1.000.000 ανέργων και κάτι να απαλλοτριώσουν τα μέσα παραγωγής αφού δεν το κάνουν οι ημιαπασχολούμενοι εργαζόμενοι και να τους προτείνουμε (σε όλους) να οξύνουν την κρίση. Δηλαδή περισσότερη φτώχεια, περικοπές κλπ. Γιατί η φτώχεια θέλει καλοπέραση σε φυλακές πολιτικών κρατουμένων που θα τους ξεχνάει και η μάνα τους ακόμα σύμφωνα με το σχέδιο σας. Όταν δημοσιεύετε κάτι να στέλνετε και το Ε1 και Ε9 από τα φορολογικά χαρτιά της οικογένειάς σας. Να μην πω τίποτε περισσότερο και με σβήσει η ΣΟ. Ε ρε τι διαβάζουμε σήμερα...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License