ΟΧΙ

Εδώ και πέντε μήνες εκτυλίσσεται ένα υπόγειο σαμποτάζ των καπιταλιστών όχι μόνο στην διεθνή σκακιέρα αλλά και σε αστυνομία, δικαστήρια, κρατικό μηχανισμό, κανάλια, αγορά, επιχειρηματικό κόσμο. Η αστική τάξη αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο πρόβλημα που ανοίγει μια σημαντική ευκαιρία στο ταξικό κίνημα: Δεν έχει ένα αδιαμφισβήτητο πολιτικό εργαλείο για να υλοποιήσει τη στρατηγική της. Την Κυριακή 5 Ιουλίου δεν διεξάγεται απλά ένα δημοψήφισμα. Την Κυριακή χωρίζονται 2 κόσμοι. Ο κόσμος των ανέργων ,των αυτοκτονημένων, των καταπιεσμένων, ο κόσμος όλων αυτών χωρίς αύριο, και απέναντι τους, ο κόσμος των αφεντικών, των λακέδων τους. Στις 5 Ιουλίου δε λέμε απλώς ένα όχι σε ένα ακόμα μνημόνιο, λέμε όχι στην ευρωλαγνεία και τον ευρωπαϊσμό τους, όχι στους αστούς και τους λακέδες τους, όχι στους δεξιούς προσκυνημένους και ξύλο στους φασίστες. Ήρθε η ώρα της Αντιφασιστικής Αντικαπιταλιστικής Αντεπίθεσης μέχρι την τελική νίκη

post image

Εδώ και πέντε μήνες εκτυλίσσεται ένα υπόγειο σαμποτάζ των καπιταλιστών όχι μόνο στην διεθνή σκακιέρα αλλά και σε αστυνομία, δικαστήρια, κρατικό μηχανισμό, κανάλια, αγορά, επιχειρηματικό κόσμο. Η αστική τάξη αντιμετωπίζει ένα θανάσιμο πρόβλημα που ανοίγει μια σημαντική ευκαιρία στο ταξικό κίνημα: Δεν έχει ένα αδιαμφισβήτητο πολιτικό εργαλείο για να υλοποιήσει τη στρατηγική της.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου δεν διεξάγεται απλά ένα δημοψήφισμα. Την Κυριακή χωρίζονται 2 κόσμοι. Ο κόσμος των ανέργων ,των αυτοκτονημένων, των καταπιεσμένων, ο κόσμος όλων αυτών χωρίς αύριο, και απέναντι τους, ο κόσμος των αφεντικών, των λακέδων τους.

Στις 5 Ιουλίου δε λέμε απλώς ένα όχι σε ένα ακόμα μνημόνιο, λέμε όχι στην ευρωλαγνεία και τον ευρωπαϊσμό τους, όχι στους αστούς και τους λακέδες τους, όχι στους δεξιούς προσκυνημένους και ξύλο στους φασίστες.

Η συμμετοχή όλων μας στο κίνημα που συγκροτείται γύρω από το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα πρέπει να γίνει με καθαρό, σαφή αλλά και ανεξάρτητο τρόπο. Θα ψηφίσουμε «ΟΧΙ», αλλά δε θα μείνουμε μόνο στην κάλπη. Δε θα συμμετέχουμε στο δημοψήφισμα σαν αναγκαίο κακό, με τη λογική του «μη χείρον, βέλτιστο» αλλά σα σκαλοπάτι συγκρότησης ανεξάρτητου πολιτικού υποκειμένου. Μόνο επιτυγχάνοντας νίκες απέναντι στον ακροδεξιό εσμό, μόνο αποδυναμώνοντας τη μαύρη αντίδραση του κεφαλαίου και παρατείνοντας την πολιτική του κρίση, έχουμε την υλική δυνατότητα να αναζητήσουμε υπερβάσεις της ταξικής συνθηκολόγησης.

Έχουμε να φτιάξουμε το δικό μας στρατόπεδο απέναντι στο παρακράτος της δεξιάς, τους νεοφιλελεύθερους, απέναντι σ’ όλους αυτούς που θέλουν να μας επιβάλουν να ζούμε μια ζωή ντροπής, υπόδουλη σε μνημόνια τρόικες Ε.Ε. Δ.Ν.Τ. και αφεντικά

Έφτασε η ώρα να υπερβούμε τον εαυτό μας. Έφτασε η ώρα για το κίνημα να πάψει να βλέπει τον εαυτό του σαν διεκδικητικό, με συμπληρωματικό ρόλο. Δεν αρκούν κάποια καλύτερα προγράμματα, κάποιες προτάσεις που θα κατακτηθούν. Πρέπει να περάσουμε από το «τι μέτρα», στο «ποιος» και «πως». Η πειθώ και ο δημοκρατικός έλεγχος του αστικού κράτους, δεν αρκεί για να υλοποιεί φιλολαϊκές πολιτικές. Δεν αρκεί για να εμποδίζει καν τα οικονομικά και πολιτικά σαμποτάζ. Μόνο συγκροτώντας ανεξάρτητους μηχανισμούς υλοποίησης πολιτικών αποφάσεων, μπορείς να ανταπεξέλθει στις επερχόμενες μάχες.

Απέναντι στους μπάτσους υπάρχει ανάγκη ανεξάρτητων πολιτοφυλακών, απέναντι στα δικαστήρια τα λαϊκά δικαστήρια. Απέναντι στο στρατό χρειάζονται δικά μας σώματα. Για τα νοσοκομεία, το ρεύμα, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, για όλη την παραγωγική διαδικασία να μην αποφασίζουν οι manager, οι «ανεξάρτητες επιτροπές» αλλά η συλλογική εργασία. Το capital control ας το εφαρμόσουμε εμείς κι όχι η αγορά και οι τραπεζίτες. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε μόνοι μας την απρόσκοπτη πρόσβαση σε παιδεία – υγεία – ρεύμα – νερό – επικοινωνίες – μεταφορές – σίτιση – στέγαση.

Ήρθε η ώρα της Αντιφασιστικής Αντικαπιταλιστικής Αντεπίθεσης μέχρι την τελική νίκη

Αθήνα 5 Ιουλίου 2015

 

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.net | τηλ: 6939684508

Εικόνες:


Τι πάει να πει πρόσκοπτη πρόσβαση σε παιδεία – υγεία – ρεύμα – νερό – επικοινωνίες – μεταφορές – σίτιση – στέγαση; Το θέμα δεν είναι μόνο η πρόσβαση - έτσι και αλλιώς ένα Αριστερό Κράτος θα τα κατάφερνε πολύ καλύτερα από εμάς στην Κρατικοποίηση των δημοσίων "αγαθών".

Το θέμα είναι η ίδια η ουσία αυτών των πραγμάτων και όχι η πρόσβασή σε αυτά. Τι πάει να πεί για παράδειγμα πρόσβαση στην παιδεία; Σε ποια παιδεία; Θα υπάρχει κάποιο Αναρχικό Κράτος που θα διαμορφώσει ένα σύστημα Παιδείας. Πραγματικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω καθόλου το συλλογισμό σας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License