Γράμμα από το μέτωπο της καθημερινότητας

από την καθημερινότητα μιας οποιασδήποτε ελληνικής πόλης Posted on 30/06/2015 by kleovis https://aenaikinisi.wordpress.com/2015/06/30/%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7/

Σου γράφω φίλε τα νέα μου, διαβάζω πολλές απόψεις τις τελευταίες ημέρες για τα τεκταινόμενα, εγώ θα σου πω για την δική μου καθημερινότητα μου:

Την Παρασκευή το απόγευμα βρέθηκα με 400 ευρώ στην τσέπη, ο τυχερός, έβαλα τα 250 στην τράπεζα, τα μοναδικά μου, και κράτησα τα 150 για τα έξοδα της εβδομάδας, για την οικογένειά μου.

Το Σάββατο που είχαμε τις εξελίξεις, φυσικά δεν έτρεξα στο μηχάνημα.. ξέρω πως με τα χρήματα που έχω την βγάζω, υπήρχαν και είκοσι εβρουδάκια στο ρεζερβουάρ για τις μετακινήσεις, ακόμα μεγαλύτερη η χαρά μου γιατί από παιδί έμαθα πως όταν βγαίνουμε από την μονοτονία της καθημερινότητας, τα πράγματα είναι ομορφότερα.. στο κάτω -κάτω υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ατμόσφαιρα!

Δεν ξέρω εάν η κυβέρνηση σύρθηκε στις εξελίξεις, ή το προετοίμαζε, ούτε με νοιάζει, εγώ νιώθω από πολύ παλιά επαναστατημένος άνθρωπος και θα είμαι έως ότου φανεί στον ορίζοντα η αταξική κοινωνία, όπου ο άνθρωπος θα σταματήσει να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα τον συνάνθρωπό του και την φύση, για το κέρδος του το προσωπικό και την ανάπτυξη των »αγορών», βλέπεις, οι »αγορές» είναι κάτι ξένο, και εχθρικό, στην καθημερινότητά μου!

Μου αρέσει επίσης να βλέπω να έχουν χεστεί επάνω τους οι πλούσιοι, οι δεξιοί και οι σκατόψυχοι, συνασπισμένοι ραγιάδες ευρωλιγούρηδες. Αλλά για όλους τους άλλους…τι να πρωτοπείς! Σε όλες τις μετρήσεις καταφέρονται ενάντια στις τηλεοράσεις και την μονόπλευρη προπαγανδιστική τους δραστηριότητα, τρέχουν όμως με πάθος να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα μηνύματα που δέχονται από αυτές! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου… Σε μια χώρα όπου κανείς δεν πιστεύει στην αντικειμενικότητα των Μέσων »ενημέρωσης», είναι οξύμωρο οι πλείστοι να συμπεριφέρονται ακριβώς σύμφωνα με τις επιταγές τους, εκτελώντας άμεσα θα έλεγα τις εντολές τους!

Δεν στήθηκα στις ουρές, με εκατόν πενήντα ευρώ στην τσέπη για λίγες ημέρες νιώθω βασιλιάς, τόσον καιρό μάθαμε πλέον να ζούμε με τα λίγα, συνηθίσαμε, ίσως τώρα, εάν στους δρόμους το εκμεταλλευτούμε, σε λίγα χρόνια να καλυτερέψουν σε πρώτη φάση τα πράγματα, ο λαός μόνον επαναστατημένος δεν είναι αυτή την στιγμή, ώστε να τον καλέσω στα όπλα, καλά θα ήταν δεν αντιλέγω, όμως εμένα η πραγματικότητα μου λέγει άλλα :

Στα σούπερ μάρκετς σήμερα η κατάσταση θύμιζε εποχές που το Χόρα έκανε τσάρκες στο Αιγαίο και ο Ανδρέας απειλούσε θεούς και δαίμονες. Στις τράπεζες και τα βενζινάδικα τα ίδια, λες και τα ‘χαρτιά’ που τραβούν απ’ τα μηχανήματα θα τους σώσουν από την »καταστροφή», δεν μπορούν να καταλάβουν πως »κατεστραμμένοι»είναι ήδη!

Βλέπεις, ο »λαός» αυτή την στιγμή νιώθει κομμάτι αναπόσπαστο αυτού του συστήματος, και φοβάται μην το χάσει. Βλέπεις..χάνει το σύστημα..χάνει ο λαός… χάνει ο ανθρωπάκος τον μπούσουλά του! Μέχρις λοιπόν εμείς να καταφέρουμε, μαζί με την δική μας, να επανοηματοδοτήσουμε και την ζωή όσων περισσότερων διπλανών μας,  που θα θελήσουν να μας μοιάξουν, η έκκληση στην επανάσταση , να με συγχωρείτε, είναι κούφια λόγια.

Επανάσταση είναι η καθημερινότητά μας, αυτό είχαμε μάθει εμείς οι αυτόνομοι της δεκαετίας του ’70, όπως και οι μαχητές του ανταρτοπόλεμου, η διάχυτη αντιεξουσία εδώ και τώρα!

Αν ο κόσμος σταματήσει να »ταίζει» το σύστημα, τότε το μεγάλο βήμα θα έχει γίνει, και ο καθένας που στέκεται απέναντί μας, θα έχει ήδη χάσει το παιχνίδι, τότε θα ξέρει πως »λαός οπλισμένος ποτέ νικημένος» , όπως τραγουδούσαμε κάποτε στους χιλιανούς συντρόφους μας που υποστήριζαν με κλειστά τα μάτια τον Πρόεδρο Αλλιέντε. Γιατί ήταν τότε ο λαός που ζητούσε απ’ τον αγαπημένο του Πρόεδρο να τον οπλίσει! Και αυτός ολιγώρησε !

Εδώ φίλε μου, συνέβη το απίστευτο, δεν σας κάνω πλάκα..  διαμαρτυρήθηκε φίλος, από αυτούς που επαναπροσλήφθηκαν στην ΕΤ3, στην Θεσ/νίκη, γιατί δεν μπορεί να σηκώσει περισσότερα χρήματα από αυτά που δίνει το μηχάνημα, και θα πρέπει να τρέχει κάθε ημέρα στα ΑΤΜ ! πλάκα μου κάνετε; ..Αντί να παρτάρει με τους συναδέλφους του!

Αμ ο άλλος..που μας τηλεφωνεί αγανακτισμένος διότι λέει η μάνα του υποχρεώνεται να κατεβαίνει καθημερινά στην πόλη απ’ το χωριό για να σηκώνει λεφτά!! και μπαίνει στα έξοδα!  Βρε αδελφέ μου μικρέ καραγκιόζη, πού θα φάει στο χωριό 60 ευρώ την ημέρα η μάνα σου; έχουμε τρελαθεί τελείως φίλε μου, χώρα σχιζοφρενική, δέκα ευρά και μισό μου πήρε το μάρκετ για τα φαγητά μας, κι έχουμε και για αύριο στο ψυγείο, δώσαμε και άλλα τέσσερα για τους καφέδες στο μαγαζάκι του φίλου μας όπου τα είπαμε λιγάκι σχολιάζοντας τα φαινόμενα, που θα μπορούσανε να είναι και λιγότερα στο κάτω κάτω εάν διαλέγαμε άλλο καφέ, ήμαρτον!

Δεν υποστηρίζω τον Σύριζα, η αντιεξουσία κτίζεται καθημερινά στους δρόμους και στις συνοικίες, στους τόπους δουλειάς και μάθησης.  Είναι ένα λουλούδι που ανθίζει καθημερινά και δεν έχει ανάγκη ούτε τα ευρώ ούτε την δραχμή,  έτσι κι αλλιώς τα βλέπει καθημερινά να απομακρύνονται περισσότερο. Είναι γεμάτη αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, τα χρειάζεται βέβαια και αυτά λιγάκι, όταν δεν μπορεί να τα πάρει με την δύναμη και την οργάνωση, βλέπε απαλλοτριώσεις. Υπάρχουν δεκάδες μικροί καθημερινοί τρόποι να σαμποτάρουμε το σύστημα, να επανοικειοποιηθούμε τον πλούτο που μας αφαιρεί,  να το κάνουμε να βάλει την εκστρατεία τρομοκράτησής μας  εκεί που του πρέπει, μαζί με όλες του τις απειλές και την εκστρατεία φόβου για το αύριο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε, το κάνουμε καθημερινά, το αύριο να είναι όλο δικό μας!

Είναι στην ιδιοσυγκρασία του καθενός μας, στον χαρακτήρα του, στις γνωριμίες, στο θυμικό τις αντοχές αλλά και την αυτοοργάνωση που θα διαλέξει…στους χώρους  που ζει και κινείται, από όλα αυτά εξαρτάται του καθενός μας η ζωή και η επίθεση στα πλοκάμια του χταποδιού που σφίγγει τις ζωές μας….

και ο ευκολότερος…να πάψουμε να ταίζουμε το σύστημα-χταπόδι  στις χίλιες καθημερινές του εκφάνσεις.

Θα πάω να ψηφίσω Όχι, μόνον και μόνο για να δω τις ίδιες σιχαμερές φάτσες να κατουριούνται επάνω τους, άσε που δεν είναι το ίδιο με το ναι,  έτσι κι αλλιώς!

Εάν νικήσει το Όχι, ανοίγονται ρήγματα, δεν θα κάτσω να σας εξηγήσω, ο νοών νοείτο! Το ζήτημα θα είναι να καταφέρουμε εμείς να αξιοποιήσουμε προς το καλύτερο δυνατό κάποιο από αυτά τα ρήγματα!

Εάν νικήσει το Ναι, γυρνάμε τουλάχιστον πέντε χρόνια πίσω!

Έτσι κι αλλιώς, και με το Ναι θα επιζήσουμε, αλλά… να βγει και να χαίρεται ο Άδωνις και όλο το σκυλολόι! να με συμπαθάτε…

Για όλους τους επαναστατημένους ανθρώπους το όνειρο βρίσκεται αλλού! Μέχρι να το ζήσουμε όμως υπάρχει και το ..μη χειρότερα!

Αν είσαι ήσυχος, όσο γίνεται περισσότερο, με την καθημερινή σου συνείδηση, τότε »μπορείς να κάνεις και καμιά παράβαση καθήκοντος» που θα ελαφρύνει λιγάκι την καθημερινή τρέλα της ζωής !

Αυτά τα ολίγα είχα να μοιραστώ μαζί σου, σε φιλώ και χαίρομαι που τα είπαμε…

Και όπως έλεγε και ο σύντροφος Πρόσπερο Γκαλλινάρι: η επανάσταση είναι ένα λουλούδι που δεν πεθαίνει ποτέ!

από οτι πρέπει 01/07/2015 12:29 πμ.


να κατεβουμε στο δρομο μαζι με τον κόσμο που είναι στα καγκελα και ετοιμος για εξεγερση αφου του πετάει η κυβερνηση ενα ξεροκομματο για να ζησει. Και όμως διαβαζουμε τις τελευταίες μέρες τελειως ΑΚΥΡΑ άρθρα/σχόλια, για να μην πω κατευθυνομενα, ότι πρέπει να συμμετέχουμε στο δημοψηφισμα παρωδία της κυβερνησης! Εχω παρει φόρα και έχω χτυπήσει το κεφάλι δέκα φορές σήμερα!

 

Εχετε πάρει γραμμη οτι αύριο η αριστερη κυβερνηση θα βάλει δυναμεις καταστολής εξω απο τις τράπεζες προς εκφοβισμό των συνταξιούχων? ΝΑΙ ΡΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥς ΠΑΠΠΟΥΔΕς ΜΑΣ! Και εμεις καθόμαστε να συζητάμε αν θα πάμε στο δημοψήφισμα..


Βλέπω απολίτιστους ψηφοφοράκους να παραπονιούνται γιατί ο Τσίπρας δεν ήταν ο Μεσσίας που υποσχόταν προεκλογικά, έτοιμοι να στηρίξουν τον Καραμανλή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας (...) ή έστω τον Αβραμόπουλο ρε αδερφέ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License