Παρέμβαση στην Σαλαμίνα

Παρέμβαση στην Σαλαμίνα. Για άλλη μια φορά η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού σπάει το κλίμα της νεοναζιστικής τρομοκρατίας.. Καλούμε κάθε αντιφασιστική οργάνωση και κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια στα δικαστήρια την Τρίτη 30 Ιουνίου και στην διαδήλωση στην Σαλαμίνα στις 4 Ιουλίου.

Στις 29/06, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική παρέμβαση στην τουριστική περιοχή Αγ. Νικολάου στη Σαλαμίνα. Μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν φέιγ βολάν, κολλήθηκαν αφίσες και βάφτηκαν συνθήματα σε κεντρικά σημεία. Το περιεχόμενο όλων αυτών ήταν η εκτίμηση που κάνουμε για την επικαιρότητα και για τη πολιτική στάση που κρατάει η δικαστική εξουσία σε υποθέσεις με μπάτσους και φασίστες καθώς και για την συγκρότηση του αντιδραστικού αστικού στρατοπέδου. Παράλληλα καλούσαμε τον κόσμο να δηλώσει δυναμικό παρόν στη δίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου για την υπόθεση Ουαλίντ (όπου και θα ληφθεί απόφαση για τους κατηγορούμενους) και στις 4 Ιουλίου, στην πλατεία Μπόσκου, στη Σαλαμίνα, στις 12 μ.μ που θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική πορεία με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός.

Για άλλη μια φορά η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού σπάει το κλίμα της νεοναζιστικής τρομοκρατίας.

Η Σαλαμίνα για πολλούς αποτελεί ‘’μαύρο νησί’’ καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει εύκολο θύμα για την εγκληματική-φασιστική ιδεολογία. Η ΟΡ.Μ.Α. κόντρα σε ηττοπαθείς λογικές κατάφερε, όχι μόνο να έχει συχνή παρουσία στις γειτονιές της Σαλαμίνας, αλλά και να κερδίσει εντυπώσεις και να συσπειρώσει ντόπιο κόσμο. Κατάφερε να αναδείξει το βασανισμό του Αιγύπτιου μετανάστη Ουαλίντ ως ένα κεντρικό πολιτικό γεγονός στο νησί και να κερδίσει αναγνώριση.

Το μήνυμα που στείλαμε είναι σαφές. Δε μας αρκεί μια απόφαση της δήθεν ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας. Δε μας αρκούν μόνο να διαδώσουμε τις ιδέες μας και να αναγνωριστούμε.

Η στόχευση μας είναι ο μαχητικός αντιφασισμός και να στείλει κάθε είδους φασίστα εκεί που ανήκει, στον πάτο του Σαρωνικού.

Καλούμε κάθε αντιφασιστική οργάνωση και κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια στα δικαστήρια την Τρίτη 30 Ιουνίου και στην διαδήλωση στην Σαλαμίνα στις 4 Ιουλίου.

Υ.Γ: Χαρακτηριστική ήταν η αμηχανία και ο τρόμος του τοπικού πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Παπαδημητρίου όταν επισκεφθήκαμε την καφετέρια που βρισκόταν. Σαν υπάκουο παιδάκι, όχι μόνο δεν έβγαλε κιχ όταν τον πλησιάσαμε αλλά κάθισε και διάβασε το κείμενό μας ελπίζοντας πως δε θα τον αναγνωρίσουμε. Τονίζουμε όμως: Αυτή η δράση μας ήταν προπαγανδιστική. Η επόμενη δε θα είναι.

 

https://goo.gl/cKIgqN

 

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.net | τηλ: 6939684508

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License