Πορεία Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις.Σάββατο 27/6 12:00 πλατεία Γαρδένιας Ζωγράφου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ - ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/6 12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Στις 2/4/15 το Δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου που ελέγχεται από το ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίνει ομόφωνα την πρόταση από το Ν.Π.Δ.Δ αθλητισμού και πολιτισμού για την μεταφορά του δημοτικού Ωδείου, στο κατειλημμένο χώρο της Βίλλας Ζωγράφου.  Εδώ να σημειώσουμε ότι το δημοτικό ωδείο δεν ζήτησε αυτό την μεταστέγαση του και ειδικότερα στην κατειλημμένη Βίλα Ζωγράφου.

                Η κατασταλτική εκστρατεία ενάντια στις καταλήψεις ξεκίνησε από τους προηγούμενους πολιτικούς διαχειριστές με εκκενώσεις πλήθος καταλήψεων ,εισβολές σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και παρακρατικές επιθέσεις σε αυτούς σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

                Οι νέοι πολιτικοί διαχειριστές έρχονται για μια ακόμη φορά να αποδείξουν ότι το κράτος έχει συνέχεια και ότι οι καταλήψεις – οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι και οι κοινωνικοί-ταξικοί αγώνες θα πρέπει να αφομοιωθούν ή να κατασταλούν, συνεχίζοντας στα χνάρια των προκατόχων τους και στην σταθερή πορεία προς τον ολοκληρωτισμό.

                Πάγιος στόχος του κράτους  είναι η εξάλειψη των αντιστάσεων των από τα κάτω και καθώς  οι καταλήψεις αποτελούν ζωντανά κύτταρα αγώνα στον πόλεμο ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο της καταστολής. Αυτό που αλλάζει με τη νέα πολιτική διαχείριση είναι η τακτική με την οποία πραγματοποιείται αυτή η επίθεση.

                Ο κατασταλτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ διαφέρει προς το παρόν από την προηγούμενη κατασταλτική πολιτική ευθείας αντιπαράθεσης και στρατιωτικού τύπου εκκενώσεων (ματ-εκαμ) στις «εστίες ανομίας» και τους αγωνιστές. Ο Σύριζα ως ο νέος εκφραστής του σοσιαλδημοκρατικού πόλου θέλοντας να επιδείξει και να περισώσει ότι έχει απομείνει από το κινηματικό του προσωπείο δεν επιλέγει σε πρώτο στάδιο την βίαιη εκκένωση της κατάληψης άλλα προσπαθεί να απονοηματοδοτήσει το περιεχόμενο της κατάληψης θέτοντάς το σε αντιπαραβολή με κοινωφελείς υπηρεσίες όπως είναι το δημοτικό ωδείο. Μέσα από αυτή την αντιπαράθεση προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού στην τοπική κοινωνία και να ντύσει την επίθεση σε ένα κέντρο αγώνα ως αίτημα των ίδιων των κατοίκων.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

                Οι καταλήψεις  είναι αυτοοργανωμένοι και αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι που λειτουργούν αντιεραρχικά αντιεμπορευματικά και αμφισβητούν έμπρακτα την κυριαρχία κράτους και αφεντικών.  Μέσα από το πυρήνα της ίδιας της κίνησης και υπεράσπισης ενός κατειλημμένου χώρου θίγονται άμεσα  οι αστικές έννοιες τις ιδιοκτησίας  και του κέρδους και τίθεται  το ζήτημα της επανοικειοποίησης των δημοσίων χώρων  έξω και σε εναντίωση με το κράτος. Αποτελούν τα ζωντανά παραδείγματα μια άλλης κοινωνίας και παράλληλα μια αντιπρόταση στο υπάρχον. Μέσα σε αυτές οργανώνονται και συναντιόνται πλήθος κοινωνικών και ταξικών αγώνων .Η Βίλα Ζωγράφου εδώ και έξι χρόνια αποτελεί  των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, μέσα στο κατειλημμένο έδαφος της συναντήθηκαν ,στηρίχτηκαν, οργανώθηκαν αγώνες  όπως ο αγώνας ενάντια στη εργοδοτική τρομοκρατία στο ταχυφαγείο GAMATO, η στήριξη στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ , ο αγώνας  ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η αλληλεγγύη σε φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές κ.α..

                Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους τα αφεντικά αυτού του κόσμου,   οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι θα στεριώνουν και θα πληθαίνουν και η υπεράσπιση αυτών ως εστιών αγώνα αφορά την υπεράσπιση των αξιών και των περιεχομένων του ίδιου του αγώνα. Η υπεράσπιση, λοιπόν, των κέντρων αγώνα αφορά όλους τους αγωνιζομένους και τους από τα κάτω.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ - ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/6 12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

στην Νέα Σμύρνη και τις γύρω περιοχές.

www.vogliamotutto.espiv.net (το κείμενο σε .pdf εδώ)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License