Ενημέρωση από την παρέμβαση στο Κουκάκι από την ΕΣΕ Αθήνας και τον Συντονισμό για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας.

Summary

Ενημέρωση από την παρέμβαση στο Κουκάκι από την ΕΣΕ Αθήνας και τον Συντονισμό για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας.

 

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από τις 20.30 έως τις 22.00 στο Κουκάκι, από την ΕΣΕ Αθήνας και τον Συντονισμό για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας. Η παρέμβαση ξεκίνησε από το μετρό (στάση Συγγρού – Φιξ) όπου αναρτήθηκε πανό και μοιράστηκαν κείμενα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους στο Κουκάκι, όπου φωνάχτηκαν συνθήματα, πετάχτηκαν τρικάκια και κολλήθηκαν αφίσες. Επίσης υπήρξε μαζικό μοίρασμα κειμένου στα μαγαζιά και στους καταναλωτές/θαμώνες, και ενημέρωση σχετικά με τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας για όλους τους ανέργους, και για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η παρέμβαση «συνοδεύτηκε» από τη «διακριτική» παρουσία ένστολων τηρητών του «νόμου και της τάξης».

 

Με το ποσοστό ανεργίας να ανέρχεται στο 26,6% για το α΄τρίμηνο του 2015, και τους μακροχρόνια ανέργους να αποτελούν το 71,6% (στοιχεία της ΕΛΤΑΤ), επιβάλλεται η μαζική διεκδίκηση για το επίδομα ανεργίας για όλους. Δεν ξεχνάμε, όμως, ότι οι άνεργοι ως μέρος της εργατικής τάξης, αυτό που πρωτίστως διεκδικούν είναι εργασία με μισθούς και συνθήκες που θα αντιστοιχούν στις ανάγκες του εργαζόμενου και όχι στα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και κράτους.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το κείμενο που μοιράστηκε: «Το πρώτο που θέλουμε ως άνεργοι είναι να έχουμε δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας. Ως άνεργοι, θεωρούμε τους εαυτούς μας αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης και όχι μια ξεχωριστή κατηγορία από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Εξάλλου όλοι βιώνουμε την κατάσταση της ανεργίας για μεγάλα ή μικρά διαστήματα ενώ ακόμα και για όσους έχουν δουλειά, η απειλή της ανεργίας βρίσκεται συνεχώς πάνω από τα κεφάλια τους. Σαν κομμάτι λοιπόν του κόσμου της εργασίας, διεκδικούμε ένα ποσοστό του πλούτου που έχει παραχθεί και συνεχίζεται να παράγεται από το σύνολο της εργατικής τάξης και είναι δίκαιο να επιστραφεί στους εργαζόμενους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά. Θεωρούμε λοιπόν ζωτικής σημασίας τη μαζική απαίτηση επιδόματος ανεργίας που θα δίνεται σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας και θα μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια. Επιπλέον, η κατάκτηση ενός τέτοιου αιτήματος, αναβαθμίζει την αξία της εργατικής μας δύναμης, επιτρέποντάς μας ως εργατική τάξη(εργαζόμενοι και άνεργοι) να διαπραγματευτούμε με καλύτερους όρους απέναντι στα αφεντικά, τα οποία χρησιμοποιούν συνεχώς την απειλή της ανεργίας για να έχουν φτηνό εργατικό δυναμικό.»

 

Για να πάψει η ανεργία να είναι εκβιασμός….

 

Το κείμενο που μοιράστηκε και φωτογραφίες από την παρέμβαση στο site της ΕΣΕ :

 

http://ese.espivblogs.net/2015/06/23/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License