Κάλεσμα-Παρέμβαση στο Κουκάκι για το Επίδομα Ανεργίας


post image

Κάλεσμα-Παρέμβαση για το Επίδομα Ανεργίας

 

Η Ε.Σ.Ε. Αθήνας καλεί στη παρέμβαση του Συντονιστικού για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας

19/6 στι Κουκάκι (σταθμός μετρό Συγγρού - Φιξ) στις 20.30.

 

Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

 

Εικόνες:

από @ 19/06/2015 2:02 πμ.


Όχι επίδομα ανεργίας αλλά: Ενιαίο Ελάχιστα Εγγυημένο εισόδημα για όλους τους κατοίκους της Ε.Ε χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

...

από @ 19/06/2015 2:43 μμ.


"Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" ;   Το επίδομα ανεργίας είναι συνδυασμένο με το βασικό μισθό και αποτελεί τμήμα του πλούτου που έχουμε παράγει ως εργατική τάξη. Το βασικό εισόδημα αποσυνδέει την επιβίωση πλήρως από το μισθό και τη συνδέει με την καλοσύνη του κράτους.  Είναι δε τόσο μικρό ώστε δε σου επιτρέπει να ζεις από αυτό. Αν έπρεπε να ασκηθεί κριτική στο κάλεσμα είναι ότι δε λέει ότι το ύψος του επιδόματος ανεργίας πρέπει να είναι τέτοιο που να σου επιτρέπει να καλύπτεις τις βασικές ανάγκες ώστε να μην καταφεύγουν όσοι παίρνουν το επιδομα και σε μαύρη υποτιμημένη εργασία. Το ελάσχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι μια νεοφιλελεύθερη ιδέα του Milton Friedman για να διατηρούνται ανέπαφες οι υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις...

OK

από @ 20/06/2015 7:24 πμ.


Σύντροφε ευχαριστώ που απάντησες. Σαφώς και δεν είχα κατά νου τα ψίχουλα των εκμεταλλευτών. Και η λέξη 'επίδομα ανέργου' σε ελεημοσύνη παραπέμπει. Η ουσία δεν είναι πως θα λέγεται αλλά το ποσό που θα πέρνει ο άνεργος, όπως σωστά το επισήμανες. Και γιαυτό και τους κέντρισα. Μην νομίσει ο άλλος ότι ζητάνε 200 - 300 ευρώ το μήνα για όλους τους ανέργους. Πρόσεξε όμως ότι ανέφερα σε όλη την Ε.Ε. Δεν μπορούν κάποιοι να παίρνουν πχ 600 ευρώ συν έξτρα και εμείς να μην παίρνουμε τίποτα! [Και μας ζητάνε και μέτρα από πάνω! Ακούτε αλήτες μεγαλοκαπιτάλες που θέλετε και 'Ευρώπη' (παρεπιμπτόντως είσασταν τόσο γελοίοι στο Σύνταγμα που γλίτωσα και το εισητήριο για την παράσταση του καραγκιόζη...); Δεν είμαστε τα κορόιδα που θα πεθάνουμε από την πείνα για να καλοπερνάτε εσείς και οι Βόρειοι 'φίλοι' σας. Αυτή την Ευρώπη να την βάλετε εκεί που ξέρετε.] Επιπλέον άποψη μου είναι πως επίδομα ανέργου δεν πρέπει να υπάρχει κάν, γιατί προάγει την τεμπελιά. Όποιος θέλει να αμείβεται πρέπει και να προσφέρει στην κοινωνία. Δεν πρέπει να υπάρχουν άνεργοι καθόλου. Εδώ πρέπει να εστιάσει ο αγώνας μας. Όποιος μένει χωρίς εργασία πρέπει απευθείας να υπάγεται στο δημόσιο/δήμο (καμιά σχέση με την απάτη των καπιταλιστών που λέγεται ΕΣΠΑ-για αποφυγή παρανόησης των όσων αναφέρω).

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License