Το τουρκικό κράτος ετοιμάζει επίθεση στην κουρδική αυτονομία;

***

http://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/06/13/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7/

Με την κλασική συνταγή της υπεράσπισης μειονοτήτων, μέρος του πολιτικού συστήματος της Τουρκίας πιθανόν να προλειαίνει το έδαφος για την επέμβαση στη Συρία για τους ‘’αδερφούς’’ τουρκμένους και άραβες.
Οι «αδερφοί’’ τουρκμένοι ήταν άλλωστε και η βασική αναφορά από πλευράς Νταβούντογλου επί των αποκαλύψεων για την αποστολή όπλων προς τους τζιχαντιστές της Συρίας ως οι αποδέκτες της αποστολής οπλισμού από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να προστατευτούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας που αναδημοσιεύεται μεταφρασμένο οι υπαίτιοι των διωγμών πλέον αποκτούν και υπόσταση: είναι το κίνημα της κουρδικής αυτονομίας, αφού υποδεικνύονται τόσο το ΡΚΚ όσο και το PYD, σε μια έσχατη προσπάθεια σύνδεσής τους με τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που επίσημα βομβαρδίζουν θέσεις του ΙΚΙΛ. «Καθώς η Τουρκία είναι απασχολημένη με συζητήσεις για κυβερνητικό συνασπισμό, οι Κούρδοι της Συρίας, λαμβάνουν μέτρα για τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και σε αυτό έχουν βοήθεια από τις αμερικανικές δυνάμεις… Το κουρδικό κόμμα της Συρίας PYD μαζί με το PKK και τις αεροπορικές επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού ανάγκασαν του Άραβες κατοίκους της περιοχής και τους Τουρκμένους να καταφύγουν στην Τουρκία, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέο καντόνι που θα αποτελείται αμιγώς από τους Κούρδους. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας οι κουρδικές δυνάμεις YPG, ξεκίνησαν να αλλάξουν τη δημογραφική δομή της περιοχής».

Οι ανυπόστατες αυτές κατηγορίες που κατευθύνονται προς την απόπειρα αυτονομίας των κούρδων της Συρίας η οποία συνθέτει την κοινωνική ισότητα, τον δημοτικό συνομοσπονδισμό και την πολυεθνική-πολυθρησκευτική ενότητα, αποποιούμενο την απόσχιση και την προσπάθεια δημιουργία κουρδικού κράτους, έχουν δυο τουλάχιστον σαφείς στόχους: α)να πιέσουν την αμερικανική πλευρά η οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται για να βομβαρδίσει τις θέσεις του ΙΚΙΛ ώστε να δραστηριοποιηθεί πιο έντονα στην υπόθεση της επέμβασης του στρατού ενός «ήπιου Ισλάμ» για τον οποίο επίσημα συνεργούν β)να υποδείξει ως υπαίτιο αποσταθεροποίησης το κίνημα αυτονομίας στο συριακό Κουρδιστάν το οποίο εξαπλώνεται μέσω των προσφύγων και στο έδαφος της ΝΑ Τουρκίας, ως διώκτης των “αδερφών” τουκμένων και αράβων, ώστε να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά ειδικά την περίοδο αυτή που αποκτά στην Τουρκία αλλά και διεθνώς τις βαρύνουσες διαστάσεις ενός προτύπου κοινωνικής επανάστασης.
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή αποκτά μια ιδιαίτερη συνθετότητα αφού δίπλα στους πάγιους στόχους τόσο από πλευράς ΗΠΑ, σε μια διάθεση επιθετικής στροφής μετά την κρίση του 2007-2008, όσο κι από πλευράς τοπικής ηγεμόνευσης, το σημαντικό πείραμα της κουρδικής αυτοδιεύθυνσης εντάσσεται όχι μόνο στους αντεπαναστατικούς στόχους των μηχανισμών αλλά αποκτά και γεωπολιτική διάσταση.

 

από @ 16/06/2015 5:02 μμ.


οτι οι Κούρδοι δεν επιδίδονται κι αυτοί σε εθνική ομογενοποίηση των περιοχών που ελέγχουν;

Το σχόλιο αυτό θα κρυφτεί από τον φιλοοτσαλανιστή της ΣΟ;

Οταν θα αρχίσουν να βγαινουν στη φορα γεγονοτα με εκκαθαρίσεις αράβων από τις κουρδικές περιοχές των δήθεν "αμεσοδημοκρατών" του PKK, να δω τι θα λέτε. Ηδη οι εκκαθαρίσεις ειναι γεγονός ότι συμβαίνουν από κούρδους του Ιράκ.

Ολη η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε ένα γενικό εμφύλιο ανάμεσα σε εθνότητες, και φυλές. Οι σιίτες χτυπάνε σουνίτες, οι σουνιτές χτυπάνε κούρδους και σιίτες και πάει λέγοντας. Ο,τι συνέβη στη Γιουγκοσλαβία πριν 20 χρονια και αρχές του εικοστού στο Βαλκάνια, συμβαίνει τώρα σε ΣΥρία, Ιράκ.

Σταματήστε λοιπόν να αναπαράγετε προπαγάνδα από τη μια πλευρά. Και δείτε όλες τις διαστάσεις του προβλήματος.

υγ: οι αμερικάνοι βομβάρδιζαν τους σουνίτες του ISIS στο Κομπανι δεν γινόταν το αντίθετο. ΕΛΕΟΣ!

από αυτόνομος προλετάριος 17/06/2015 12:33 μμ.


όταν το τουρκικό κράτος ετοιμαστεί να επιτεθεί σε αυτόνομους προλετάριους (και όχι κούρδους, αζέρους, γεωργιανούς, σύριους κλπ. τέτοιους) ας το ξανασυζητήσουμε.

Ως τότε όμως ας κρατήσουμε μια πιο κριτική στάση και ας συζητήσουμε καλύτερα για ποιο λόγο οι προλετάριοι στο κομπάνι και αλλού οργανώνονται γύρω από την εθνική τους ταυτότητα.

 

δ.

από @το χουμε ξαναδεί 18/06/2015 11:42 μμ.


Η ίδια ιστορία και μετά ανακαλύπτουμε ότι δεν ήταν κι ακριβώς έτσι αλλά τι να κάνουμε λες κι άμα οι αμερικανοί θέλαν να βομβαρδίσουν το ΙΣΙΣ δε μπορούσαν να το κάνουν αυτό που γίνεται είναι ότι μας πετάει ο καθένας ότι τον βολέβει και βρίσκει χαζούς και τον πιστεύουν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License