Ο Λαγός επιτίθεται στην ΟΡΜΑ από το βήμα της Βουλής

Ανακοίνωση της ΟΡΜΑ για τις καταγγελίες Λαγού από το βήμα της Βουλής. Να μην αφήσουμε να πάρουν καμία δημοκρατική ανάσα ανασύνταξης. Ο Αγ. Παντελεήμονας, η Αχαρνών, το Πέραμα, ο Φύσσας και ο Λουκμάν δεν είναι τόσο μακρινό ιστορικό παρελθόν. Να μην μετατραπούν οι γειτονιές μας σε Ουκρανικές Μαϊντέν. Αντιφασιστική Αντεπίθεση σε κάθε σχολή – σχολείο – γειτονιά!

Την Τετάρτη 27 Μαΐου, Ο Λαγός από το βήμα της Βουλής – μαζί με μια παράθεση άλλων τριών αντιφασιστικών κινητοποιήσεων το τελευταίο διάστημα – επιτέθηκε στην ΟΡ.Μ.Α. για τη δράση της 20ης Μαΐου. Έχουμε περιγράψει στην ανακοίνωση της 21ης Μάη τα πραγματικά περιστατικά. Στις 13 Μάη εμφανίστηκαν χρυσαυγίτες στο Ειρηνοδικείο Πειραιά και την επόμενη μέρα καλέστηκε αντιφασιστική συγκέντρωση για τις 20 Μάη (επόμενη μέρα κινητοποίησης για τους πλειστηριασμούς) από κινήσεις και συλλογικότητες του Πειραιά. Η ΟΡ.Μ.Α. απλά βοήθησε να υλοποιηθεί η εκδίωξη της Χρυσής Αυγής με δημόσιους και πολιτικούς όρους, εφαρμόζοντας με χειρουργική ακρίβεια το προαποφασισμένο σχέδιο. Κανένα παριστάμενος δεν εμπόδισε την ΟΡΜΑ, μόνο θετικές παραινέσεις ακούγονταν από περίοικους. Ένας «θυρωρός» μισογκρίνιαζε, μπήκε στη θέση του και δήλωνε πως δεν έχει σχέση με τη Χ.Α.

Η νέα προσπάθεια θυματοποίησης της δολοφονικής, φασιστικής συμμορίας της Χ.Α. θα πέσει κι αυτή στο κενό. Οι τραμπούκοι, οι μαφιόζοι, οι λακέδες των αφεντικών, αυτά τα ανθρώπινα κατακάθια που οραματίζονται μια κανιβαλλιστική κοινωνία κοινωνικού αλληλοσπαραγμού, αυτοί που προσμένουν εθνικές και φυλετικές εκκαθαρίσεις παγκόσμια κλίμακας δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα πολιτικής ύπαρξης.

Η πτώση της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά – Μπουμπούκου – Μπαλτάκου έχει φέρει μια παραπάνω ανησυχία στη Χ.Α. Αναζητεί νέες προσβάσεις, νέες διόδους στον κρατικό μηχανισμό. Με τις πολιτικάντικες «καμπάνιες» τους για το Λιμάνι και τους πλειστηριασμούς αναζητούν νέα πεδία κοινωνικής γείωσης. Ψάχνουν κοινωνικές συμμαχίες για να οργανώσουν την αντικομμουνιστική προπαγάνδα τους, να αξιώσουν την κυριαρχία στη δεξιά «πολυκατοικία».

Να μην αφήσουμε να πάρουν καμία δημοκρατική ανάσα ανασύνταξης. Ο Αγ. Παντελεήμονας, η Αχαρνών, το Πέραμα, ο Φύσσας και ο Λουκμάν δεν είναι τόσο μακρινό ιστορικό παρελθόν. Να μην μετατραπούν οι γειτονιές μας σε Ουκρανικές Μαϊντέν.

Αντιφασιστική Αντεπίθεση σε κάθε σχολή – σχολείο – γειτονιά!

 

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.net | τηλ: 6939684508

από @13 28/05/2015 10:02 μμ.


ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΗ

από @ 29/05/2015 12:11 πμ.


Υπαρχει χτεσινό βίντεο στο σάιτ των ναζί με τον Λαγό να καταγγέλει "επίθεση στα γραφεία στον Πειραιά από παρακρατικούς",  το χουνέρι στο Βόλο, τα γκαζάκια στο Μαρούσι και το ντου των ΣΠΦ στον Κορυδαλλό και διαμαρτύρεται ότι δεν έγινε καμία προσαγωγή, ότι κινδυνεύουν κλπ.

Δεν βάζω λινκ στο σάιτ τους, αλλα αν ανεβούν τα πρακτικά της βουλής θα ανεβάσω το απόσπασμα.

 

από @ 29/05/2015 11:37 πμ.


συγνώμη για το σεντόνι που ακολουθεί, αλλά αυτά είπε ο Λαγός την Τετάρτη στη Βουλή (απο τη σελίδα της βουλής). Εκανε λάθος για το πότε πήγαν τα χρυσάβγουλα στο ειρηνοδικείο Πειραιά. Λέει ότι πήγαν στις 20 Μαΐου, ενώ είχαν πάει στις 13. Στις 20/5 δεν εμφανίστηκε κανένας από αυτούς στο ειρηνοδικείο.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Σας ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Εμένα θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ στο νομοσχέδιο. Αναφέρθηκε ο Ειδικός Αγορητής μας, θα αναφερθεί και ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε κάποια άλλα γεγονότα που έχουν συμβεί, τα οποία δεν μας δίνεται, φυσικά, η δυνατότητα να τα πούμε από πουθενά. Και μιας και έχουμε μόνο το Βήμα της Βουλής να μιλάμε, ας πούμε μερικά πραγματάκια για να τα μάθουμε εδώ πέρα μέσα στον ναό της δημοκρατίας! Θα σας πω κάποια πράγματα που έχουν γίνει από τις 6 Μαΐου του 2015 που μιλάμε τώρα, μέχρι και τη σημερινή ημέρα.

Στις 6 Μαΐου: Επίθεση και αντιφασιστική ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του συνηγόρου του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, του Νίκου του Μιχαλολιάκου. Υπάρχει ανάληψη ευθύνης από αντιφασιστική ομάδα -και καλά. Γράφει μέσα συγκεκριμένα «Καμιά δικαιοσύνη δεν πρόκειται να δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων της αστικής δημοκρατίας». Και συνεχίζει, «Θα έχουν την απάντηση που απαιτείται κάθε φορά, από τον κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, και με όποιο μέσο θεωρείται απαραίτητο».

Το καταθέτω για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Λαγός καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Στις 15 Μαΐου: Εισβολή στο δικαστήριο που εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής από άτομα τα οποία κατηγορούνται για τρομοκρατία. Τόλμησαν αυτοί οι άνθρωποι, με αυτό το θράσος, να μπουν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, να προπηλακίσουν όσους ήταν εκεί, με την ανοχή της αστυνομίας, και να φύγουν χωρίς να γίνει τίποτα. Σας διαβάζω την ανακοίνωση που έστειλαν μετά: «Οι παριστάμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής πήραν μία γεύση από την πραγματική δικαιοσύνη που τους περιμένει, τη δικαιοσύνη του πραγματικού αντιφασιστικού αγώνα και όχι τις πλασματικές δίκες».

Το καταθέτω για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Λαγός καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Προχωράω στις 20 Μαΐου: Έχει προηγηθεί μία ενημερωτική δράση της Τοπικής Οργάνωσης του Πειραιά, στο Ειρηνοδικείο Πειραιά, κατά των πλειστηριασμών που γίνονται σε συνανθρώπους μας. Τους παίρνουν το σπίτι οι μεγαλοτραπεζίτες. Πήγαν στελέχη της Τοπικής Πειραιά, αντέδρασαν εκεί πέρα, έριξαν φυλλάδια και προσπάθησαν να δείξουν σε όλον τον κόσμο ότι είμαστε μαζί τους και ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των Ελλήνων. Αποτέλεσμα; Το ίδιο απόγευμα επίθεση στην Τοπική του Πειραιά. Σωθήκαν τα γραφεία λόγω της παρέμβασης κάποιων παριστάμενων εκεί, οι οποίοι έκλεισαν τις πόρτες και πρόλαβε και γλύτωσε η όλη διαδικασία. Η Αστυνομική Διεύθυνση του Πειραιά είναι στα εκατό μέτρα. Δεν υπήρξε καμμία προσαγωγή.

Το καταθέτω για τα Πρακτικά γιατί υπάρχει και ανάληψη γι’ αυτό.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Λαγός καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Το ίδιο απόγευμα, σε γραφείο συναγωνιστή μας στο Αίθριο Αμαρουσίου εγκάθετοι τοποθέτησαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό. Ο άνθρωπος χτύπησε άσχημα. Έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Σήμερα κάνει τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να γλυτώσει τα χειρότερα. Θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον για ένα μήνα.

Όλα αυτά τα πράγματα δεν ακούγονται, δεν μαθαίνονται πουθενά, δεν ευαισθητοποιείται κανείς από εσάς τους δημοκράτες!

Υπουργέ, είσαστε εδώ πέρα και ακούτε όλα αυτά τα πράγματα. Και μάλλον από εμάς τα ακούτε. Προφανώς δεν τα ξέρετε ούτε εσείς ή αν τα ξέρετε δεν έχετε κάνει τίποτα. Σημεία και τέρατα εις βάρος της Χρυσής Αυγής! Κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του συγκεκριμένου κυρίου που σας λέω. Αναφέρουν: «Ο φασισμός αντιμετωπίζεται όπως του αξίζει και αρμόζει, με οργάνωση και μαχητικότητα, ασκώντας τη βία που αναλογεί στον αγώνα που δίνουμε. Έτσι λοιπόν για πολλοστή φορά αποφασίσαμε να περάσουμε στην επίθεση βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στο πολύμορφο τσάκισμα του φασισμού». Δεν έχει ασχοληθεί κανείς.

Το καταθέτω για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Λαγός καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Την περασμένη Κυριακή, σε εκδήλωση νόμιμη, κανονικά, της Χρυσής Αυγής, στην περιοχή του Βόλου, στο χωριό Διμήνι, σε αίθουσα η οποία κανονικά μας είχε παραχωρηθεί, γίνεται το εξής: Οι άνθρωποι που πάνε εκεί πέρα πρώτοι για να μπουν μέσα να φτιάξουν τον χώρο, δέχονται τρομοκρατική παρακρατική επίθεση από εκατόν πενήντα αληταράδες αναρχοαριστερούς, επιτίθενται, τους πολιορκούν μέσα στην αίθουσα του Δημαρχείου η οποία μας είχε παραχωρηθεί. Έχουμε σοβαρά τραυματίες. Η Αστυνομία, από τις 17.00΄ που εκτυλίσσεται το γεγονός μέχρι τις 18.50΄, είναι απούσα. Δεν ενδιαφέρεται να πάει κανείς εκεί πέρα.

Άλλωστε, τι πείραζε άμα σκοτωθεί και κανείς; Φασίστες είναι, μωρέ, χρυσαυγίτες, θα γινόταν τίποτα; Ένοιαζε κανέναν σας;

Ανάληψη ευθύνης μετά από λίγο. Οι άνθρωποι λένε εδώ πέρα: «Στο στρίμωγμα που κάνανε, γεύτηκαν μερικές μαυροκόκκινες παλουκιές». Στη συνέχεια, κάποιος απ’ αυτούς πήγε με συνοπτικές διαδικασίες στο νοσοκομείο του Βόλου. Το καυχώνται, είναι περήφανοι οι άνθρωποι γι’ αυτό που έκαναν! «Έχουν έρθει», λέει, «ΕΚΑΒ, αρκετοί φασίστες είναι τραυματίες και σε νοσοκομεία».

Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, ανακοινώνονται όλα αυτά, όταν εσάς δεν σας ενδιαφέρει τίποτα. Και όχι μόνο δεν σας ενδιαφέρει τίποτα, δεν θα σας στενοχωρούσε καθόλου αν έχει συμβεί και κάτι.

Και συνεχίζουν: «Σε μια μικρή ανάπαυλα της πολιορκίας τους δόθηκε μέσω ντουντούκας πέντε λεπτά διορία να αποχωρήσουν». Ακούστε τι έχει συμβεί στο Βόλο πριν από τρεις-τέσσερις μέρες. Διορία πέντε λεπτά από ντουντούκα ποιων; Των Ινδιάνων; Των καουμπόηδων που πήγαν εκεί να εφαρμόσουν την τάξη;

Όλα αυτά είναι εις βάρος της Χρυσής Αυγής. Είναι αυτή η Χρυσή Αυγή που έχετε στοχοποιήσει όλοι εσείς. Το καταθέτω και αυτό στα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Λαγός καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)

Αποτέλεσμα απ’ όλα αυτά τα μικρά που σας προανέφερα; Από τις 6 του μηνός -είναι είκοσι μέρες που έχουν γίνει και δεν σας λέω για τα προηγούμενα, όπου έχουν συμβεί σημεία και τέρατα- μηδέν προσαγωγές! Φυσικά, μηδέν συλλήψεις. Μηδέν προσαγωγές, Υπουργέ! Κανείς δεν έφταιγε για τίποτα. Κανείς δεν κρίθηκε ένοχος για τίποτα! Και όλα έχουν γίνει καλά στο αντιφασιστικό μέτωπο που έχουν ανοίξει όλοι οι δημοκράτες, από την άκρα Αριστερά μέχρι την άκρα Δεξιά και πολεμούν τη Χρυσή Αυγή με οποιονδήποτε τρόπο.

Δεν τους νοιάζει το τίμημα. Δεν τους νοιάζει το κόστος. Δεν σας νοιάζει! Και ηθικοί αυτουργοί είσαστε όλοι εσείς. Είσαστε όλοι που είστε εδώ μέσα, που έχετε οδηγήσει την κατάσταση να ξεφύγει από τα επιτρεπτά όρια. Είσαστε όλοι εσείς, οι προηγούμενοι Υπουργοί Δημοσίας Τάξεως και οι τώρα, οι οποίοι σε αυτούς που δέχονται συνεχώς παρακρατικές και τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν αρνηθεί την αστυνομική προστασία. Ποιοι κινδυνεύουν, άραγε, εδώ μέσα, εάν δεν κινδυνεύουν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής; Ποιοι κινδυνεύουν, εάν δεν κινδυνεύουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής; Όλοι οι άλλοι έχουν από δύο, τρεις ή τέσσερις αστυνομικούς και η Χρυσή Αυγή δεν έχει τίποτα.

Δεν μας ενδιαφέρει. Και αν νομίζετε ότι εμείς θα φοβηθούμε με αυτά ή θα σταματήσουμε να λέμε ό,τι πιστεύουμε, επαναλαμβάνω, είστε βαθιά γελασμένοι. Όλα θα λέγονται απ’ αυτό εδώ το Βήμα της Βουλής, γιατί δεν μας έχει δοθεί άλλη δυνατότητα, θα τα λέμε από εδώ μέσα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License