8000 Βάσκοι σχηματίζουν ένα ανθρώπινο τοίχος για να προστατεύσουν ομοεθνείς ακτιβιστές.απο την σύλληψη.

Summary

 

Οι Ισπανικές δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν βίαια σήμερα ενάντια στο ανθρώπινο τοίχος που είχε σχηματιστεί από 8000 Βάσκους πολίτες ώστε να προστατεύσουν 3 ομοεθνείς τους ακτιβιστές από την σύλληψη.

Οι τρείς ακτιβιστές αποτελούν μέρος των εφτά νέων βάσκων που αντιμετωπίζουν έξι χρόνια φυλάκισης ο καθένας για την δράση τους. Η μαζική κινητοποίηση ξεκίνησε εχθές στην πόλη Gasteiz καιι στην πρώτη φάση της κατάφερε να σταματήσει τις συλλήψεις παρόλη την επίθεση που δέχθηκε από τις δυνάμεις καταστολής. Σήμερα το πρωί οι μπάτσοι επανέλαβαν την επίθεσή τους με μεγαλύτερη ένταση και αφού ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν κόσμο που ήταν εκεί ως μέρος της περιφρούρησης, κατάφερε να συλλάβει την δασκάλα Aiala  και τους  Ibon Esteban και Igarki Robles.

Η Aiala είχε αποφύγει παλαιότερα την σύλληψη της από τις Ισπανικές αρχές καθώς είχε καταφύγει σε άγνωστη τοποθεσία για περισσότερο από 4 μήνες, και συνελήφθη από τους Γάλλους που την κράτησαν για 16 μήνες.

Σχεδόν και οι 7 ακτιβιστές έχουν περάσει από τα Ισπανικά κρατητήρια σε προηγούμενους καιρούς για την δράση τους και έχουν υποστεί σοβαρούς  βασανισμούς

από . 19/05/2015 10:52 πμ.


https://youtu.be/ITwfD-4RFas

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License