ένας επαναστάτης un rivoluzionario

από την ιστορία του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος https://aenaikinisi.wordpress.com/2015/05/01/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-un-rivoluzionario/

Posted on 01/05/2015 by kleovis

Τρίτη 20 Μαίου   MARTEDÌ 20 MAGGIO

 

un rivoluzionario, ένας επαναστάτης

 
Carlos Marighella
(5 dicembre 1911-4 novembre 1969)θυμάμαι – πιστεύω πως ήταν το  1968 – που κάπου διάβασα κάτι για τον Marighella, όπου υποστήριζε πως ήταν ψευδαίσθηση η πίστη πως η επιλογή του ένοπλου αγώνα, από μόνη της, θα ριζοσπαστικοποιούσε τις θέσεις. ρεφορμιστές, καιροσκόποι και οπορτουνιστές, αυτοί που βρίσκονται διαρκώς σε αναμονή περιορίζονται απλούστατα να γίνουν ένοπλοι ρεφορμιστές,  ένοπλοι καιροσκόποι οπορτουνιστές και ένοπλοι αναμένοντες.

 

του Marighella, ένα βιβλίο Μικρό εγχειρίδιο του Αστικού Ανταρτοπόλεμου (Piccolo Manuale della Guerriglia Urbana) στο οποίο, εκτός από του να προσφέρει μια σειρά από κανόνες πρακτικούς για την πραγματοποίηση του ανταρτοπόλεμου στις πόλεις και έναν κατάλογο των κυριότερων τρόπων δράσης του αντάρτη (ανάμεσα στις οποίες η ένοπλη προπαγάνδα, η απαγωγή, το σαμποτάζ, οι ενέδρες, οι απαλλοτριώσεις κλπ.), υποδεικνύει επίσης εκείνα που ο ίδιος θεωρούσε πως θα έπρεπε να είναι τα ανθρώπινα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά του αντάρτη της πόλης, αναφερόμενος στις ίδιες ανάγκες θάρρους ηθικού και συνέπειας, στις οποίες είχε παραπέμψει, στα γραπτά του ο  Ernesto Guevara.

τον ενοχλούσε αφάνταστα η οποιαδήποτε μορφή γραφειοκρατίας, ο  Marighella είχε μια αντίληψη ελευθεριακή της οργάνωσης, που τον έσπρωξε να σχηματίσει θεωρία για τον »ένοπλο αυθορμητισμό»,  με βάση τον οποίον δίδονταν στις »ομάδες φωτιάς» απόλυτη αυτονομία και ελεύθερη κατοχή των όπλων και των χρημάτων που κατείχαν στην διάρκεια των δράσεών τους.

http://francosenia.blogspot.it/2008/05/un-rivoluzionario.html

     

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License