Αφίσα για τουρνικέ στα λεωφορεία

Αφίσα για την αφαίρεση τουρνικέ από λεωφορείο της γραμμής 224.

post image

ΤΟ 224 ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠ' ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

Στις 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε αφαίρεση των τουρνικέ(μπάρες ελέγχου που έχουν τοποθετηθεί στην μπροστινή είσοδο) από λεωφορεία στο τέρμα του 224 στην Καισαριανή όπου στη συνέχεια καταστράφηκαν.
Μετά την αύξηση των εισιτηρίων, τη διαρκώς αυξανόμενη εμφάνιση ελεγκτών στα λεωφορεία καθώς και με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού πίνακα που ενημερώνει για την ώρα άφιξης τους, η επιτήρηση ήρθε να ολοκληρωθεί με το νέο πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην γραμμή του 224, όπου ο οδηγός παίρνει το ρόλο του ελεγκτή και επιτρέπει την είσοδο μόνο σε όσους επικυρώνουν το εισητήριό τους.


Η εντατικοποίηση του ελέγχου στα ΜΜΜ. είναι απλά ένα κομμάτι της συνολικής εντατικοποίησης του ελέγχου των ζωών μας και της γενικευμένης προσήλωσης σε πολιτικές κοινωνικού ελέγχου και καταστολής. Η επιτήρηση εισβάλλει στην καθημερινότητα, θεωρούμενη πλέον ως κάτι τετριμμένο, από τις κάμερες στους δρόμους και τις τράπεζες, την εμφάνιση security και ειδικών φρουρών στους χώρους του μετρό και τα πανεπιστήμια μέχρι την παρουσία μπάτσων σε κάθε γωνιά της πόλης.
 Παράλληλα τα ΜΜΜ, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως απ' τους μη έχοντες, μετατρέπονται σε εμπόρευμα, χάνουν τον όποιο κοινωνικό προσανατολισμό τους και λειτουργούν κυρίως για το κέρδος. Ο κατ' επίφαση δημόσιος χαρακτήρας τους καταργείται και η πρόσβαση σ' αυτά οδεύει στο να αποτελεί προνόμιο για τους λίγους. Η υποτιθέμενη εξυγίανση των ΜΜΜ είναι πλέον πραγματικότητα και εμείς εκβιαζόμαστε να την πληρώνουμε και με το παραπάνω.

Ενάντια στην εμπορευματοποίηση και στην υποτίμηση της ζωής μας, της οποίας την ύπαρξη καλούμαστε συνεχώς να επιβεβαιώσουμε πληρώνοντας αντίτιμο.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ
ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

     

     

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License