Νέες εγκρίσεις Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών

Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί

 Ενώ μόνο ένα γενετικά τροποποιημένο προϊόν (το καλαμπόκι MON 810) επιτρέπεται επί του παρόντος να καλλιεργηθεί στα εδάφη της Ευρώπης, εγκρίθηκαν δυστυχώς στις 24 Απριλίου για εμπορική εισαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση δέκα νέα γενετικά τροποποιημένα διατροφικά προϊόντα (Γ ΤΟ). Ταυτόχρονα, ανανεώθηκε η έγκριση άλλων επτά  Γ Τ Ο  προϊόντων η οποία  είχε λήξει και τέλος, εγκρίθηκε η εισαγωγή δύο ειδών από ΓΤΟ γαρύφαλλα!

 Οι νέες εγκρίσεις για εμπορική εισαγωγή θα ισχύουν για 10 χρόνια και τα προϊόντα αυτά (καλαμπόκι, βαμβάκι,σόγια και ελαιοκράμβη) ανήκουν στις εταιρίες Monsanto, DuPont, Bayer, BASF. Θυμίζουμε έχει προηγηθεί  η έγκριση εισαγωγής 58  γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (Γ ΤΟ) στην Ευρώπη και μέσω αυτών των εγκρίσεων έχουμε κυριολεκτικά γεμίσει γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές.

Η πρόσφατη έγκριση εισαγωγής «μεταλλαγμένων» αποτελεί προπομπό της νέας εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ η οποία αποκαλείται ΤΤΙΡ (Διατλαντική Συνεργασία για Εμπόριο και Επενδύσεις) και βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των μυστικών διαπραγματεύσεων. Όταν εγκριθεί, θα είναι πιο δύσκολη η αντίσταση στην ελεύθερη διακίνηση των Γ ΤΟ.

Ολόκληρο το κείμενο: http://peliti.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=679%3A2015-04-25-15-15-09&catid=21%3Aplaisio&Itemid=18&lang=en

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License