ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Summary

30/03/2015

Φυλακές Λάρισας

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης μεταξύ κρατουμένων στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των απο 2/03/2015 απεργών πείνας και απαιτούμε την άμεση δικαίωσή τους. Για τους λόγους αυτούς οι κρατούμενοι της Α' πτέρυγας των φυλακών Λάρισας προχωράμε σε άρνηση μεσημεριανού κλεισίματος για τις επόμενες μέρες με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα. Επίσης θα αναφερθούμε πιό συγκεκριμένα στα αιτήματα που διεκδικούν οι συγκρατούμενοι και απεργοί πείνας τα οποία είναι τα παρακάτω:

α) κατάργηση των φυλακών Γ' τύπου

β) κατάργηση της ειδικής “αντιτρομοκρατικής” νομοθεσίας και συγκεκριμένα των νόμων περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (άρθρα 187 και 187Α)

γ) κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο»)

δ) οριοθέτηση της επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού. Συγκεκριμένα:

-κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA

-δυνατότητα πρόσβασης κι ανάλυσης του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης του κατηγορουμένου, αν το επιθυμεί

-κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων στα οποία εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων

ε) απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, το ποσοστό αναπηρίας του οποίου έχει φτάσει επίσημα το 98%.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License