ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ απεργών πείνας

.

Τετάρη 25/3/2015

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ 

 

Η υπογράφουσα γιατρός σήμερα 25/3/2015 επισκέφτηκα κατά σειρά τους:

Αντώνη Σταμπούλο (ετών 32) κρατούμενο στις φυλακές Λάρισας 

Αναστάσιο Θεοφίλου (ετών 32) και Νικόλαο Μαζιώτη (ετών 44) κρατούμενους στη φυλακή Δομοκού και στην πτέρυγα Ε1 των φυλακών Δομοκού (τύπου 'Γ) αντίστοιχα 

και τους Κουφοντίνα Δημήτρη (ετών 57) και Γουρνά Κωνσταντίνο (ετών 34) νοσηλευόμενους φρουρούμενους στο Γ.Ν. Λαμίας, απεργούς πείνας από 2/3/2015 εώς σήμερα. 

Όλοι οι προαναφερθέντες απεργοί πείνας διανύοντας την 24η μέρα απεργίας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με ορατό πλέον τον κίνδυνο της αποσταθεροποίησης του οργανισμού τους που ενδέχεται να απειλήσει την κατάσταση της υγείας τους ακόμα και την ίδια τη ζωή τους. 

Όλοι οι απεργοί έχουν χάσει από 13%-15% του αρχικού σωματικού βάρους τους, αναφέρουν αίσθημα αδυναμίας καταβολής, δύσπνοιας, και κόπωσης στην ελάχιστη προσπάθεια. Παρουσιάζουν υπόταση, υπογλυκαιμία, υπερουριχαιμία, κετονουρία, ήπιες ηλεκτρολυτικές διαταραχές και ωχρότητα βλεννογόνων.

Συνεκτιμώντας την κλινική εικόνα, τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου και τα ιδιαίτερα προβλήματα ενός εκάστου, (από το ατομικό ιστορικό τους) επισημαίνω τη σοβαρότητα της κατάστασής τους, και καλώ τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί άμεσα,προς αποφυγήν οποιασδήποτε αρνητικής εξέλιξης.  

 

Η ιατρός 

Παντελία Βεργοπούλου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License