Απεργία πείνας ξεκινά ο Βασίλης Τζωρτζάτος

Δήλωση του πολιτικού κρατούμενου Βασίλη Τζωρτζάτου

Αρχίζω την Πέμπτη 6-11-2003 απεργία πείνας δέκα ημερών προς ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους 7 συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης που θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους:  Ενάντια σ'αυτούς που υπηρετούν τον μεγάλο αδελφό της υποδούλωσης της τρομοκρατίας και της καταστροφής. Το νέο Χίτλερ, τον αμερικανικό φονταμενταλισμό και τον διεθνή ιμπεριαλισμό  Ενάντια στο νέο-σοσιαλφιλελεύθερο διευθυντήριο της Ε.Ε./ΟΝΕ με τις υπερεξουσίες των ισχυρών, της στυγνής ασυδοσίας της πανελεύθερης αγοράς που περιφρονεί τον άνθρωπο στο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό πολιτιστικό και οικολογικό επίπεδο.  Ενάντια σ αυτούς που διαιωνίζουν την υποτέλεια, τη διαφθορά, τη συνενοχή με τις πιο επονείδιστες μεθόδους ξεπουλώντας την πατρίδα μας έναντι αδράς αμοιβής, που παραδίδουν τον Οτσαλάν στους δημίους του, που συμμετέχουν μαζί με την υπερεθνική ελίτ στο αιματοκύλισμα κατά του Γιουγκοσλαβικού και του Ιρακινού λαού, ενώ κάνουν τα στραβά μάτια στον σφαγιασμό των Παλαιστινίων. Ως πότε τα αρπακτικά του κεφαλαίου θ απολαμβάνουν τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας; Από μας εξαρτάται… ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ-ΚΡΑΤΙΚΟΜΟΝOΠΩΛΙΑΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΒΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΒΑΣ- ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ 7 ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Βασίλης Τζωρτζάτος Φυλακές Κορυδαλλού 5-11-2003

.

από . 06/11/2003 1:06 πμ.


Μαγκας...

από ... 06/11/2003 10:49 πμ.


... να συνδεθεί ο αγώνας των 7 με τη 17 Νοέμβρη.

από άστρο 06/11/2003 10:53 πμ.


δύο προηγούμενους μαλάκες θα τους τρώμε για καιρό στη μάπα? Το πρώτο σχόλιο και αυτό απλά περιττεύουν. Οπότε ας μείνει μόνο η είδηση.

από RE OYST 06/11/2003 12:48 μμ.


BGALTE TO HLI8IO SXOLIO TOY ''βρε ουστ'' PROVOKATSIA SKETH ..MOY MYRIZEI BRWMOPASOKIKIA GATOPORDH TA KRATH EINAI OI MONOI TROMOKRATES - LEYTERIA STOYS ENOPLOYS ANTARTES

από και από μενα 06/11/2003 1:45 μμ.


Καθότι το πρώτο μονολεκτικό σχόλιο με καλύπτει και νομίζω καλύπτει τους πάντες γι'αυτό το θέμα, ας αφαιρεθούν όλα τα υπόλοιπα (και το δικό μου).Μάγκας.Τίποτ'άλλο δε χρειάζεται να ειπωθεί.

από RE OYST 06/11/2003 1:51 μμ.


leyteria stoys 7 thanato sta afentika

από ... 06/11/2003 2:02 μμ.


Και ποιος είσαι εσύ ρε φίλε που θα αποφασίσεις και θα διατάξεις ότι "τίποτε άλλο δε χρειάζεται να ειπωθεί;". Εγώ δηλαδή κρίνω ότι χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο. Τι θα με κάνεις, θα μου βάλεις πιπέρι στο στόμα; Είναι πολιτική μου εκτίμηση ότι τακτικά δεν συμβάλλει στην προσπάθεια για απελευθέρωση των 7 να αρχίσει ο Τζωρτζάτος απεργία πείνας σε συμπαράσταση. Αυτή τη στιγμή οι αρχές έχουν εκτεθεί για την παράλογη κινητοποίηση ειδικών δυνάμεων και κουκουλοφόρων για τη μεταφορά ενός άοπλου και αδυνατισμένου ανθρώπου σε νοσοκομείο. Αν ο αγώνας του ανθρώπου αυτού συνδεθεί με τη 17 Νοέμβρη, τακτικά αυτό τον βλάπτει γιατί διευκολύνει τους μπάτσους να πουν "να, τα είδατε; είναι ένας επικίνδυνος τρομοκράτης άρα δεν πρέπει να τον απελευθερώσουμε". Αυτή είναι μια πολιτική εκτίμηση. Αν εσύ έχεις άλλη, πες τη να τη συζητήσουμε. Όχι όμως να ζητάς "να εξαφανιστούν όλα τα σχόλια" με τόση ευκολία.

από άστρο 06/11/2003 2:16 μμ.


μεγάλη κουβέντα έχει γίνει τελευταία σχετικά με το τι είναι η αλληλεγγύη, ποιοί πρέπει να την εκφράζουν και ποιοί να τη δέχονται. Αφορμή για αυτό ήταν και ένα κείμενο του Κάστρο για το θέμα του Αλβανού μαθητή με την ελληνική σημαία. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να δυσανασχετούμε για την εκδήλωση αλληλεγγύης από τη μεριά του Β. Τζωρτζάτου. Αν κάποιος διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές του προηγούμενου αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλιώς να κρίνουμε και την αλληλεγγύη των σταλινικών, των ρεφορμιστών, των ... Γνώμη μου είναι ότι σε ένα τέτοιο θέμα που επιτέλους μετά από τόσους μήνες έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή συγκατάθεση από όλο το φάσμα της αριστεράς. Αμυντικής και επιθετικής.

από Παντελής 06/11/2003 2:36 μμ.


post image
Ο Βασίλης Τζωρτζάτος, κατηγορούμενος ως μέλος της ΕΟ17Ν, ξεκινάει σήμερα 10ήμερη απεργία πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους 7 προφυλακισμένους της Θεσσαλονίκης.

Εικόνες:

από ο "από μένα" 06/11/2003 3:19 μμ.


Όταν ένα κίνημα καθορίζεται από το τί θα πει ο μανάβης της γειτονιάς, ένας τυχαίος περαστικός και πάει λέγονται δεν υ-πάρχει κανένα στοιχείο αυτονομίας μέσα του.Δεν αυτοκαθορί-ζεται αλλά έτεροκαθορίζεται με βάση την άποψη που σχηματίζουν άτομα έξω από αυτό. Σε καμιά στιγμή δεν απαξίωσα την άποψη του απλού λαού όμως κάτι πρέπει να πεις και συ για να τη διαμορφώσεις ή να την αλλάξεις.Αν δεν μπορείς να το κάνεις γιατί φοβάσαι μην χαρακτηριστείς τρομοκράτης ή γιατί οι στόχοι που θέτει το ίδιο το κίνημα είναι πολύ φιλόδοξοι τότε το πρόβλημα δεν το έχω εγώ αλλά μάλλον εσύ ή ακόμα καλύτερα όλοι μας αν δεχτώ ότι αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στο κίνημα. Τώρα αν σε ενοχλεί ότι ο Τζωρτζάτος κάνει απεργία πείνας γιατί βγαίνει ο Κακαουνάκης και βρίζει ψάξε και βρες το Κακαουνάκη γιατί έτσι και αλλιώς βρίζει χυδαία με κάθε αφορμή.Εμένα μου προκαλεί χαρά το ότι ένας άνθρωπος για τον οποίο προορίζουν ένα κελί-τάφο έχει ακόμα το πάθος και τη δύναμη να παλέψει από εκεί που βρίσκεται και δε δέχεται το ρόλο του παθητικού παρατηρητή. Αν ο Τζωρτζάτος και ο κάθε Τζωρτζάτος δεν έκανε απεργία πιθανόν είναι να έβγαινε κάποιος και να έλεγε:"Οι μαλάκες βουλωμένο το κρατάν το στόμα τους τώρα που είναι μέσα αλλά όταν ήταν έξω το παίζαν και πρώτοι επαναστάτες". Η αλληλεγγύη όταν προέρχεται από ανθρώπους που μοιράζονται ίδια ιδανικά και αξίες με μας (έστω και αν κάποιοι από μας δεν συμφωνούν με τις μεθόδους τους) είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη όταν υπάρχει είτε βγαίνει από το απλό μέλος του ΚΚΕ είτε από ένα πολιτικό κρατούμενο μέλος της 17ης Νοέμβρη.Γιατί στο κάτω κάτω και οι 7 πολιτικοί κρατούμενοι είναι.Δε πιάστηκαν ούτε για μαστροπεία ούτε για ναρκωτικά. Γι'αυτό λοιπόν επαναφέρω τη πρότασή μου (και όχι τη διαταγή μου φίλε "...") προς τη Σ/Ο να αφήσει σ'αυτό το post και να προσθέσει στο καινούργιο το πρώτο σχόλιο αφαιρώντας όλα τα υπόλοιπα .

από αλλά το αίτημά του καθορίζεται 06/11/2003 3:38 μμ.


Αυτό που είπα εγώ δεν είναι να βάλουμε τον "μανάβη της γειτονιάς" ως συνιστώσα που να καθορίζει την πολιτική μας (χώρια που μακροπρόθεσμα πρέπει να το προσπαθήσουμε κι αυτό). Λέω ότι, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, υπάρχει ένα πρακτικό αίτημα που προέχει: να βγουν οι 7. Για να βγουν οι 7, είτε μας αρέσει είτε όχι, πρέπει να το αποφασίσουν κάποιοι δικαστές (εκτός και αν οργανώσουμε απόδραση). Για να το αποφασίσουν οι δικαστές, πρέπει να υπάρξει μία κοινωνική πίεση και να σπάσει η συναίνεση ή έστω η αδιαφορία που φαίνεται ότι υπήρξε μέχρι τώρα για τη φυλάκισή τους. Αν λοιπόν στις συνειδήσεις του κόσμου, και των δικαστών, γίνει μια σύνδεση μεταξύ των 7 και του Τζωρτζάτου, αυτό δυσκολεύει και δεν διευκολύνει την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς μας, διότι ο κόσμος θα πει "α, τρομοκράτες είναι, άρα ας μείνουν μέσα, δε βαριέσαι". Αυτή είναι η εντύπωσή μου.

από ο "από μένα" 06/11/2003 5:06 μμ.


Μάλιστα...Ήξερα ότι ο κόσμος είναι θετικά και αρνητικά διακείμενος προς εμάς.Αλλά αυτό το καινούργιο με τους δικαστές πρώτη φορά το ακούω.Ούτε ο Χριστόδουλος δε λέει τέτοια. Δηλαδή υπάρχουν καλοί και κακοί δικαστές που μπορεί πάνω στη συζήτηση να πεισθούν για το δίκαιο των κινήτρων των πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται οι 7 και να τους απελευθερώσουν...Τι μου λες βρε παιδάκι μου;Και γω ο έρημος που νόμιζα ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε κράτος-αφεντικά, τους αστυνομικο-δικαστικούς μηχανισμούς τους και το κίνημα ήταν σχέσεις αναλογίας δυνάμεων.Τώρα έμαθα και γω ότι στον αιώνα του ορθού λόγου και του διαφωτισμού στον οποίο ζούμε οι πάντες πείθονται με το λόγο.Αυτό να πεις εσυ στο ματατζή που θα σε συλλάβει και στο δικαστή που θα σε "δικάσει". Εγώ λέω μάλιστα να τρέξω τώρα έξω από τα δικαστήρια να τους κεράσω κανά καφέ και να τα πούμε φιλικά.Καθότι κόσμος είμαι και γω δεν έχω καμιά ταμπέλα στο κούτελο που να γράφει τρομοκράτης, κομουνιστής, αναρχοληστοσυμμορίτης.Πώς θα με καταλάβουν οι δικαστές;ε; Αν πίστευα ότι δεν θα μπορούσαν να βγουν έξω με τους υπάρχοντες συσχετισμούς (αρκεί να τους εκμεταλλευτούμε σωστά) θα ήμουν ο πρώτος που θα τους συμβούλευε να μην προχωρήσουν σε απεργία πείνας γιατί θα επέβαλλε "παραχωρήσεις".Τώρα όμως που πιστεύω ότι μπορόυμε να τους πάρουμε πίσω θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου δίχως συμβιβασμούς.Γιατί πολιτικά πειράματα κόβοντας και ράβοντας με τις ζωές συντρόφων δε κάνω.Αλλά και γιατί εκτός από ζωή έχουν και αξίες τόσο αυτοί όσο και εμείς. Υ.Γ. Ας πάρει θέση η Σ/Ο για εκείνη τη ριμάδα τη πρόταση που έκανα στην αρχή.Δεν θέλω να επιμένω αλλά μια άποψη παραπάνω δε βλάπτει.

.

από , 06/11/2003 5:25 μμ.


μάγκας

από Ιμμάνουελ Καντ 06/11/2003 5:43 μμ.


Σύντροφε, νομίζω ότι άλλα λέω, άλλα μου απαντάς. Εγώ επέμεινα ότι ΤΑΚΤΙΚΑ μπορεί να βλάπτει η συμπαράσταση του Τζωρτζάτου, έγραψα επί λέξει ότι "Για να το αποφασίσουν οι δικαστές, πρέπει να υπάρξει μία κοινωνική πίεση και να σπάσει η συναίνεση ή έστω η αδιαφορία", κι εσύ μου βγαίνεις από πάνω και μου γράφεις διάφορες δήθεν ειρωνείες για τον ... διαφωτισμό. Ωραία, οι σχέσεις καθορίζονται από το συσχετισμό δυνάμεων. Εσύ πιστεύεις ότι η ενέργεια του Τζωρτζάτου τροποποιεί το συσχετισμό αυτό ευνοϊκά υπέρ των 7; Μπορείς να το πιστεύεις, αλλά ίσως θα έπρεπε να μας πεις και κανένα επιχείρημα. Γιατί ως τώρα δε μας είπες. Εγώ πιστεύω ότι ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ δε βοηθάει να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι να αποφασίσουν οι δικαστές την αποφυλάκιση των 7. υ.γ. Δεν είναι το κύριο αυτό, αλλά εκτός των άλλων η ανακοίνωσή του είναι εκτός τόπου και χρόνου. Καταγγέλλει αυτούς που "ξεπουλάνε την πατρίδα μας" για να συμπαρασταθεί σε έναν ... ισπανό αγωνιστή που ακριβώς αυτή η πατρίδα έχει φυλακίσει και βασανίζει.

από axios 07/11/2003 11:09 πμ.


etsi prepei na ginei.h allhleggyh prepei na einai amfidromh kai polymorfh.mprabo ston tzortzato kai kala koyragia se oloys toys omhroys tou kratoys.o agwnas kala kratei,tipota de xathike,ola synexizontai...

από ενας.. 07/11/2003 2:54 μμ.


Αντι να λεμε ο καθενας οτι του κατεβει,ας αναλογιστουμε λιγο τη θεση του Βασιλη Τ.Σχεδον καταδικασμενος,κουρασμενος μετα απο την πολυμηνη κρατηση του κτλ,προβαινει σε μια πραξη αλληλεγγυης που εμεις οι απ'εξω,ουτε να διανοηθουμε δε μπορουμε.Την περασμενη εβδομαδα που οι 3 κοπελιες των κρατουμενων εκαναν την κινηση τους,υποτιθεται θα ξεκινουσε απεργια πεινας και κοσμος απ'εξω,απ'οσο γνωριζω, κατι τετοιο δεν εγινε.Οσο για το φιλο που ανησυχει μη τυχον συνδεθουν οι 7 με την 17ν,δε πρεπει να τον κατηγορουμε γιατι ειναι ενδεικτικο παραδειγμα αγνοιας,φοβου και τρομοκρατησης,απο μμε και κρατος.Η αλληλεγγυη ειναι πολυ μεγαλο οπλο,το μοναδικο στην ουσια που εχουμε,και δε πρεπει να χρησιμοποιειται μονο για ατομα που ανηκουν στο χωρο μας,οποιος κι αν ειναι αυτος.Το αναφερω αυτο γιατι εχει ενδιαφερον η σταση του κκε τελευταια.Λογω οτι προκειται να δικαστουν μελη του,εχει αρχισει μια ρητορεια περι αγωνων και καταστολης κτλ.Τι εχει να πει το κκε τωρα για τους "αναρχοπροβοκατορες" που σαπιζουν στη φυλακη εδω και 5 μηνες κοντα?Εμεις ας αφησουμε την υψηλη κριτικη και ας κανουμε το αυτονοητο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License