Παραλήρημα Φορτσάκη κατά Τσίπρα

το κείμενο το ανεβάζω για να δούμε τον νεο βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην πρύτανη του ΕΜΠ, και το πολιτικό του σκεπτικό σαν βουλευτή με της πολιτικές του Πεποιθήσεις ... Αναδημοσίευση απο TVXS

Σε μια παραληρηματική και άνευ προηγουμένου ανακοίνωση ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, Θεόδωρος Φορτσάκης επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει... δικτάτορα και τον κατηγορεί για βεβήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών!

 

Ο λόγος είναι ότι οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών απεύθυναν πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει στην τελετή για την 25η Μαρτίου που διοργανώνεται ανήμερα της επετείου. «Μόνον επί χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Φορτσάκης. 

Η επίθεση έχει στόχο και τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών που προσκάλεσαν τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα ο Θεόδωρος Φορτσάκης κάνει λόγο για «κατάντημα του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας» ενώ τονίζει ότι η υποβάθμιση σε βήμα πολιτικής εξυπηρέτησης οδηγεί μοιραία στην περαιτέρω απαξίωσή του. 

Η ανακοίνωση Φορτσάκη 

«Με θλίψη παρακολουθούμε το κατάντημα του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας, του εμβληματικού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι πρυτανικές αρχές, αφού επί τετραήμερο, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, αδιαφόρησαν για τη κατάληψη της Νομικής Σχολής και ανέχθηκαν την καταστροφική παρουσία των παρανόμων καταληψιών μέχρι να αποφασίσουν οι ίδιοι να αποχωρήσουν, τώρα, κατά παράβαση της μεγάλης παράδοσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και κάθε πανεπιστημιακής δεοντολογίας, προσκάλεσαν ως ομιλητή για την πανηγυρική τελετή της 25ης Μαρτίου στη Μεγάλη Αίθουσα τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

» Στη σημαντική αυτή τελετή πάντοτε καλείται ο Πρόεδρος της ∆ημοκρατίας, ως το ανώτατο εθνικό και θεσμικό σύμβολο, ενώ ο πανηγυρικός εκφωνείται από αναγνωρισμένο καθηγητή, ιστορικό, ο οποίος τώρα παραμερίστηκε, παρότι του είχε αρχικά ανατεθεί να ομιλήσει. Μόνον επί Χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών. Η υποβάθμιση του πανεπιστημίου σε βήμα πολιτικής εξυπηρέτησης οδηγεί μοιραία στην περαιτέρω απαξίωσή του. Ας μην επιτρέψουν οι πρυτανικές αρχές στη μικροπολιτική σκοπιμότητα να εξανεμίσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά τους. Εκτός και αν αποφάσισαν να συνοδεύσουν στην συνέχεια τον κ. Πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγματος και σύρουν μαζί του τον χορό με τις μουσικές του κ. υπουργού Εθνικής Άμυνας...».

από @τέως φοιτητής 20/03/2015 12:38 πμ.


Ο Φορτσάκης ήταν πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όχι του Πολυτεχνείου. Δικηγόρος είναι άλλωστε και πρόεδρος του τμήματος της Νομικής εάν θυμάμαι καλά.

από @ 20/03/2015 1:07 μμ.


O Φορτσάκης ηταν πρυτανης στη Νομικη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License