IANOS αλυσίδα «πολιτισμού», κάτεργο εργατικό

IANOS αλυσίδα «πολιτισμού», κάτεργο εργατικό / Μικροφωνική και Μοίρασμα κειμένων από ΕΣΕ Θεσσαλονίκης στην έναρξη του Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης που καλούν σε Μποϊκοτάζ στα Βιβλιοπωλεία Ιανός.

Το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται για άλλη μια χρονιά με το Βιβλιοπωλείο Ιανός που αποτελεί ένα από τα εργασιακά κάτεργα αυτής της πόλης. Άλλωστε όταν τα αφεντικά μιλάνε για πολιτισμό εννοούν πολλά κέρδη, πολιτικές διαπλοκές και άγρια εργατική εκμετάλλευση.

Όσον αφορά τον Ιανό μιλάμε για μια εργοδοσία που τρομοκρατεί και εφαρμόζει εντός του συνόλου των εργαζομένων την τακτική του “διαίρει και βασίλευε”, απαιτώντας από όλους τους εργαζόμενους να υπογράψουν ονομαστικά κείμενα καταγγελίας του σωματείου “Βιβλίου Χάρτου” στην προσπάθειά του να αντισταθεί στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία. Τέσσερις εργαζόμενοι απολύθηκαν γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν το κείμενο. Από πότε όμως έχουμε φτάσει στο σημείο να επιτρέπουμε στα αφεντικά να μιλάνε στο όνομά μας;; (αφεντικοπατερισμός ονομάζεται). Παρουσιάζεται, λοιπόν, ως αλυσίδα πολιτισμού και προώθησης του βιβλίου, ενώ από πίσω κρύβονται τα κάτεργα της εποχής. Η κρίση αποτελεί και για αυτή την επιχείρηση τη χρυσή ευκαιρία για πετσόκομμα των εργατικών δικαιωμάτων (κοινώς για να μας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη).

Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση εξαιτίας της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της δίωξης συνδικαλιστών καλεί σε:

Μποϋκοτάζ στον Ιανό

Στις 28/12 κατά τη διάρκεια της απεργιακής παρέμβασης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στην οδό Σταδίου, η επιχείρηση ζήτησε τη συμβολή των μπάτσων για να προστατέψει την εκδήλωση του ραδιοφωνικού σταθμού «στο κόκκινο» (συμφερόντων ΣΥΡΙΖΑ). Η αιτιολογία ήταν η παρεμπόδιση και παρακώλυση και έπειτα από τις μηνύσεις στις οποίες προέβη ξυλοκοπήθηκαν οι απεργοί και συνελήφθησαν 4 άτομα στην αρχή και άλλα 3 κατά τη διάρκεια της παράστασης αλληλεγγύης έξω από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Τα αφεντικά μικρά και μεγάλα έχουν δείξει πόσο σημαντική είναι για αυτούς η επιβολή και άλλων εργάσιμων ημερών μέσα στην εβδομάδα βάζοντας υπουργούς να νομοθετούν, μπάτσους να ξυλοκοπούν και να συλλαμβάνουν, κόμματα και εργατοπατέρες να υπόσχονται και να δολοπλοκούν.

Θα απαντήσουμε στην επίθεση αυτή με οργάνωση, αλληλεγγύη και ακηδεμόνευτους αγώνες. Έχουμε την υποχρέωση ως εργατική τάξη να δείξουμε την δύναμη που έχουμε όχι μόνο να καταργήσουμε οποιοδήποτε αντεργατικό νόμο έχει ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια αλλά και να κερδίσουμε νέους επιθετικούς αγώνες.

ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΛΟΥΣΑΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΑΤΕΣ

ΕΣΕ

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License