Αθήνα: Συζήτηση «Μαζικός εγκλεισμός και βιομηχανικός πολιτισμός»

http://bit.ly/1BwkLXI

Πέμπτη 19/3/15, 18:30
Πολυτεχνείο κτ. Γκίνη [Πατησίων]

Η συστηματοποιημένη εξημέρωση και οι απαρχές του πολιτισμού . Εγκλεισμός, κράτος, μαζική κοινωνία και παραγωγή. Αστισμός, «αόρατα κελιά» και φυσικοποίηση της κυριαρχίας. Τιμωρία και ποινικός εγκλεισμός . Βιομηχανικός πολιτισμός και διαιώνιση του εγκλεισμού. Διατήρηση της τάξης και φυλακές. Η τεχνολογία της φυλακής. Τεχνοεπιστήμη, νέες τεχνολογίες-νέες μορφές αιχμαλωσίας. Ανθρωπισμός, πρόληψη και γενικευμένη επιτήρηση. Εξειδίκευση του εγκλεισμού -φυλακές τύπου Γ. Κέντρα κράτησης μεταναστών-διαχείριση πληθυσμών. Μαζικός εγκλεισμός, εξάρτηση και διατροφικές συνήθειες. Θεάματα, πειράματα και εγκλεισμός. Ο αγώνας για τη συνολική καταστροφή των φυλακών, των κλουβιών και των συστημάτων ελέγχου συνεπάγεται την καταστροφή του εξουσιαστικού οικοδομήματος [κράτους, τεχνοβιομηχανικού συστήματος, μαζικής κοινωνίας].

στάλθηκε από adamasto

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License