Φέργκιουσον: Πυροβολισμοί έξω από αστυνομικό τμήμα

Φέργκιουσον: Πυροβολισμοί έξω από αστυνομικό τμήμα

Δύο μπάτσοι τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροβολισμούς στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Φέργκιουσον στο Μιζούρι, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της κομητείας του Σεντ Λούις.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Τζον Μπέλμαρ, ο ένας μπάτσος τραυματίσθηκε στο πρόσωπο και ο δεύτερος στον ώμο. Αμφότεροι νοσηλεύονται και έχουν τις αισθήσεις τους.

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά τη νύχτα έξω από την αστυνομική διεύθυνση του Φέργκιουσον, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του αρχηγού στης αστυνομίας της πόλης Τόμας Τζάκσον.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το CNN ακούγονται πυρά και κατόπιν διαδηλωτές απομακρύνονται τρέχοντας από τον τόπο του συμβάντος σε κατάσταση πανικού. Ακούγονται κραυγές και δύο αστυνομικοί πέφτουν στο έδαφος.

Ο Τζον Μπέλμαρ δήλωσε ότι δεν είναι γνωστή η προέλευση των πυρών. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι πυροβολισμοί προήλθαν από την πίσω πλευρά της ομάδας των συγκεντρωμένων.

Διαδηλωτές ζητούσαν την απομάκρυνση του Τζάκσον μετά τον φόνο του άοπλου νεαρού Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου 2014, που προκάλεσε κατακραυγή σε ολόκληρη τη χώρα.

Η παραίτηση του Τόμας Τζάκσον είναι η τελευταία μίας σειράς παραιτήσεων αξιωματούχων μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που καταγγέλλει σειρά ρατσιστικών συμπεριφορών εκ μέρους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης του Φέργκιουσον.

Πηγή: Reuters

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License