Κείμενο του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων

...

 

   Με το παρακάτω κείμενο θέλουμε να διευκρινίσουμε πως μετά την ταυτόχρονη έναρξη τριών διαφορετικών απεργιών πείνας στις 2 Μαρτίου και κατά την διάρκεια των συζητήσεων υπήρξαν διαφορετικές πολιτικές αναλύσεις. Κατά συνέπεια προέκυψαν τρία πολιτικά πλαίσια, που σε κάποια σημεία συγκλίνουν, ενώ σε κάποια άλλα διαφέρουν. Πρέπει λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε ότι η κάθε πλευρά διατηρεί αυτονομία κινήσεων και διαμορφώνει την δική της στρατηγική. Παρόλα αυτά αναγνωρίζουμε κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά και στόχους μεταξύ μας, επιδιώκουμε την ενότητα και την σύνδεση των αγώνων μας. Αντιλαμβανόμαστε την μάχη που δίνουμε στα πλαίσια ενός κοινού μετώπου και μιας ευρύτερης κινητοποίησης των πολιτικών κρατουμένων ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και την καταστολή γενικότερα. Διατηρούμε επικοινωνία και με τους τρεις συντρόφους που συμμετέχουν σε αυτή, με σκοπό την αλληλοενημέρωση, την ανταλαγή σκεπτικών και την αλληλοστήριξη, ενώ σε κάθε περίπτωση που θα είναι εφικτό επιθυμούμε την σύμπλευση ή τον συντονισμό των ενεργειών μας. Αναφέρουμε λοιπόν, ότι κατόπιν εσωτερικών συζητήσεων όλοι οι απεργοί πείνας θεωρούμε πως δεν τίθεται θέμα "καπελώματος" σε περίπτωση που σε μία αφίσα, ένα κείμενο ή οποιαδήποτε δημόσια παρέμβαση γίνεται κοινή αναφορά όλων των αιτημάτων.

   Τέλος, στις 2 Μαρτίου ξεκίνησαν απεργία πείνας τα μέλη της ΣΠΦ και η Αγγελική Σπυροπούλου με σκοπό την αποφυγή των προφυλακίσεων συγγενικών και φιλικών τους προσώπων. Μετά την προφυλάκιση δύο εξ αυτών το αίτημα παραμένει και στοχεύει στην αποφυλάκιση τους. Θεωρούμε πως τα παραπάνω γεγονότα αποτελούν ένα ακραίο αποτέλεσμα του αντιτρομοκρατικού νόμου  και αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα του αγώνα αυτού για να να επιτευχθεί η αποφυλάκιση των δύο γυναικών, να μπει ένα ανάχωμα στις μεθοδεύσεις της αντιτρομοκρατικής και των δικαστικών μηχανισμών, να δοθεί μια απάντηση στο μήνυμα μαζικής τρομοκρατίας, που η εξουσία θέλει να περάσει. Δεν προωθούμε αντιθέσεις ή εσωτερικά μέτωπα, παρά μόνο τον αγώνα ενάντια στην καταστολή, όπως εκ των πραγμάτων τίθεται από τα προτάγματα και των τεσσάρων απεργιών.

                                                     ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License