Απεργία των εργαζομένων VODAFONE & WIND

Απεργία των εργαζομένων στην VODAFONE 3 Μάρτιου και στην WIND 4 & 5 Μαρτίου

post image

 

 

Απεργία των εργαζομένων στην

VODAFONE 3 Μάρτιου 

WIND 4 & 5 Μαρτίου

Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις των μισθών, την «επινοικιαζόμενη» εργασία, τις εργολαβίες, την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Αγωνίζονται ενάντια στην σύγχρονη μορφή δουλείας και εκμετάλλευσης που επιβάλλουν οι εταιρείες και οι πολιτικοί υποστηρικτές τους.

Διεκδικούν την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις ανάγκες τους.

Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των εργαζομένων. Είμαστε δίπλα τους, αγωνιζόμαστε μαζί τους με αλληλεγγύη ,συναδελφικότητα, αξιοπρέπεια και ταξική συνείδηση.

Η αδικία για έναν είναι αδικία για όλους

 

Αθήνα, 2 Mαρτίου  2015

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW)

iwwgreece@yahoo.gr

Εικόνες:

από Δικομανής αλληλέγγυος 02/03/2015 5:38 μμ.


3.00 έγινε το δικαστήριο και αναμένεται αργότερα σήμερα η απόφαση. Από τη στάση της δικαστού (μονομελές), κρίνεται αρκετά πιθανή η κύρηξη της απεργίας παράνομη. Ωστόσο, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τελικά η απεργία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό (κάτι τέτοιο δυναμώνει, προφανώς, την ανάγκη ύπαρξης πολυπληθούς, συντεταγμένης, αποφασιστικής και ψύχραιμης απεργιακής περιφρούρησης). Περισσότερη ενημέρωση αργότερα, από το σωματείο.


Η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη τα κατάφερε για μια ακόμη φορά. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες όρισε, εκδίκασε και έβγαλε απόφαση, παραμονή της απεργίας που έχει καλέσει για αύριο Τρίτη 3 Μαρτίου το σωματείο εργαζομένων στην Vodafone ανταποκρινόμενο τάχιστα στην αγωγή που κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση της Vodafone.

Τα μέλη του ΔΣ του σωματείου μαζί με τους συναδέλφους τους από την Wind που έσπευσαν για συμπαράσταση έδωσαν μαθήματα αξιοπρέπειας και ταξικής συνέπειας στο δικαστήριο. Απάντησαν ένα προς ένα όλα τα έωλα επιχειρήματα του εκπροσώπου της εργοδοσίας κ. Νευροκοπλή. Και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την απεργία τους ακόμα και αν αυτή βγει παράνομη - όπως και έγινε.

Είναι η πρώτη απεργία εργαζομένων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνει παράνομη και πρακτικά σημαίνει ότι οι συνδικαλιστές και οι αλληλέγγυοι απειλούνται. Ήδη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κάλεσε αυτό την απεργία για να βοηθήσει.

Παράλληλα μαθαίνουμε πως από το μεσημέρι η εργοδοσία προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό μεταφέροντας εργαζόμενους να δουλέψουν σε κτίριο άλλης εταιρείας (της HOL).

Με όλα αυτά η αυριανή απεργία δεν είναι μια συνηθισμένη απεργιακή κινητοποίηση. Απαιτεί την αλληλεγγύη όλων μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η βιομηχανία δικαστικών διώξεων και τρομοκρατίας που είχε κάνει καθεστώς η προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων.

Aκολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου.

- See more at: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/somateio-vodafone-tha-pragmatopoiithei-kanonika-i-paranom/#sthash.hiZ2DbsR.dpuf

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License